Autor Wątek: Toyota Camry 3 1992 pomoc przy kupnie  (Przeczytany 3457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adrian.klimek

• Gość
Toyota Camry 3 1992 pomoc przy kupnie
« dnia: 27 Sierpnia 2015, 20:58:09 »
Witajcie, jestem na forum nowy. planuję na ten weekend obejrzeć wyżej wspomnianą Toyotę Camry 3 gen. z roku 1992 3.0 czysta benzyna z chęcią jej zagazowania. Tutaj lin ---> http://olx.pl/oferta/toyota-camry-1992-3-0-v6-3vz-fe-CID5-IDbjzMz.html#00f9d06a22  I z mojej strony kilka pytań. jaki jest koszt założenia dobrej sekwencji? Na pewno należy zmienić elementy tylnego zawieszenia (gumy). Cena 4 tys za samochód czy warto? I czy ewentualnie łącznie wyrobię się do 8 tys w ostateczności 9 ze wszystkim?? proszę o wyrozumiałość i bez żadnych bluzg, bo jestem "świeży" w tym temacie nigdy nie miałem toyoty ale jak wiadomo Camry to jeden z wielu niezawodnych modeli. Czy w razie gdyby wszytko poszło po mojej myśli znajdzie się osoba w warszawie, która pomogła by mi ocenić stan auta itp. Oczywiście jakoś się dogadamy (proszę ew. namiary na takie osoby).
Dziękuję za wszelką pomoc, pozdrawiam!

Offline toyotcam

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Camry 3 1992 pomoc przy kupnie
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Sierpnia 2015, 21:11:29 »
instalacja gazowa max.2.6tys.zl
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2015, 21:14:34 wysłana przez toyotcam »

adrian.klimek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Sierpnia 2015, 21:24:41 »
Okej, dziękuję, a jakiej marki szukać instalacji?

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Sierpnia 2015, 22:15:12 »
Takiej by nie było problemu z serwisem.(Stag,LPG-TECH) Wybór jest spory.
 "i bez żadnych bluzg, bo jestem "świeży""
To nie jest forum zdziczałych troglodytów.Nikt nie ma zamiaru czynić ci jakiś afrontów,czy czegoś w tym stylu.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Toyota Camry 3 1992 pomoc przy kupnie
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Sierpnia 2015, 01:19:58 »
Auto za cztery, instalacja (wspomniane 2600zł to chyba dość optymistycznie? ;) ) widać ogniska rudej, jakiś rozrząd, wymiany oleju i filtrów, opony (może nie ale jeśli to ceny 17ek są już spore) + coś o czym nie napisał a trzeba zrobić.. Nie nie wiem, czy 8-9 to nie będzie mało.. Dziwi mnie też fakt, że auto ma kierownicę z Celiki VII generacji :)
Samochód ma swoje lata i trzeba sporych nakładów finansowych by je sobie doprowadzić do pożądanego stanu (to oczywiście każdy rozumie inaczej a i same prace można sobie jakoś rozłożyć w czasie..)

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2015, 01:29:44 wysłana przez Damian91 »

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Sierpnia 2015, 11:07:09 »
2600 za instalację może być mało. Ja dałem 3k do v6.

Dodatkowo jakim cudem trzeba było robić remont góry silnika po takim przebiegu?
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2015, 11:10:33 wysłana przez bezel »

Offline janusz kombi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Sierpnia 2015, 19:59:54 »
Jak chcesz jeździć na lpg to poszukaj auta z założonym już i wbitym w dowód gazem - jak widzisz cena nowej instalacji to prawie cena tego auta ( pamiętaj, że to auto ma ponad 20 lat i policz sobie ile km chcesz robić - starą instalację zawsze można zmodyfikować ).
Uważam, że pierwsza w życiu camry powinna być tania, niekoniecznie doskonała, mieć jak najdłużej ważny PT i OC i w miarę sprawnie jeździć. Jak zapoznasz się z pojazdem to ocenisz czy warto w niego inwestować, czy lepiej kupić drugą, ale już będziesz wiedział czego potrzebujesz i na co zwracać uwagę.
Jak kupisz auto za 2 tysiaki to w razie czego wiele nie stracisz, jak wydasz 4 + lpg za 3 + coś tam to możesz się z tym autem "ożenić" na dłużej - oczywiście fajnie jak będzie tego warte - jak nie to będzie lipa - zamrożone i nie do odzyskania pieniążki oraz "wstręt" do marki z powodu nieudanego zakupu.
Dlatego proponuję wykorzystać mój sposób myślenia a gwarantuję mniejsze rozczarowanie. Oglądać zawsze warto - powodzenia życzę. 

Offline toyotcam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Sierpnia 2015, 20:22:51 »
kolego a moze 4 generacja ?kolega ma  3,0l z przebiegiem ok.170tys.km srebrna w ladnym stanie,jechalem nią 500km i spalila tylko 7l/100km benzyny.tylko ze tu cena jest wyzsza i wyniesie ok.20 tys.zl z rejestracją.

adrian.klimek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Sierpnia 2015, 00:54:02 »
Dzięki chłopaki za dobre słowa, cieszy mnię taki odzew, a co do Camry za 20 tys to za duzo połowa tego wchodzi w grę. Na rzie cały czas szukam i bezkutecznie, ale jak wiadomośc cierpliwość popłaca, pozdrawiam wszystkich :D

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Sierpnia 2015, 01:41:11 »
Może warto by było poszukać egzemplarza za 10-15k na zachodzie?

Offline Pawel27

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Sierpnia 2015, 07:03:52 »
Panowie, Camry jest tak nietypowym samochodem (W sensie trudno sprzedawalnym), że nie skreślałbym też tych egzemplarzy z niższej półki cenowej - czasem, po prostu ktoś chce sprzedać auto a nie sprzedawać. Kwestia oględzin. Naturalnym tokiem myślenia w społeczeństwie jest kupić nowe za mniej....ale nikt nie zdaje sobie sprawy, że nowe w ogólnym rozrachunku może znaczyć bardziej awaryjnie i drożej.

Jeżeli kolega chciałby to mogę obejrzeć np. to auto:
http://olx.pl/oferta/toyota-camry-3-0-b-gaz-okazja-zamiana-zamienie-CID5-IDbrE5r.html#7d2e1e796b

wtedy na pakiet startowy zostaje sporo pieniędzy, no ale nie będzie to pewnie auto nadające się na zloty youngtimerów.
Jak coś to wal na priv,

Edit - doczytałem, że faceta może nie być. Gdyby Cię interesowało to dzwoń do właściciela i jeśli po rozmowie okaże się, że chciałbyś je obejrzeć to się odzywaj
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2015, 07:06:46 wysłana przez Pawel27 »

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Sierpnia 2015, 20:45:44 »
To jest pan handlarz, który dopiero co kupił ten samochód i z tego powodu nie brałbym go pod uwagę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl