Autor Wątek: serwis Moja Toyota  (Przeczytany 23188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: serwis Moja Toyota
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Lutego 2016, 13:31:50 »

Podpinam się pod poniższe pytanie KoMarka:

Czy ktoś może potwierdzić, że DAB+ działa na Touch2&Go?

Tyle tylko, że mam TT2 bez Go i bez +
Mamy tego DABa czy nie? Czy może tylko wersje bogatsze?

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Lutego 2016, 20:47:18 »

Podpinam się pod poniższe pytanie KoMarka:

Czy ktoś może potwierdzić, że DAB+ działa na Touch2&Go?

Tyle tylko, że mam TT2 bez Go i bez +
Mamy tego DABa czy nie? Czy może tylko wersje bogatsze?
Pytałem w ASO, czy moja TT2@Go ma DAB+ (w my.toyota w specyfikacji pisze, że mam). Pan odpowiedział, że DAB+ ma tylko wersja Prestige (czyli ja nie mam). Ale Ty masz FL, więc może być inaczej.
Spalanie - Motostat.pl

Offline maar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Lutego 2016, 19:26:28 »
A ja właśnie dzisiaj odebrałem mojego Auriska z salonu, a serwis "Moja Toyota" już dwa dni temu pokazywał, że zlecenie zostało zakończone a samochód dostarczony.  :grin:

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Grudnia 2016, 23:46:42 »
Ja nie mogę się zalogować w samochodzie z użyciem konta z polskiej strony Moja Toyota. Założyłem nowe konto na my.toyota.eu, wskazując kraj Europa (EU) i dopiero wtedy się podłączył
Konto Moja Toyota na toyota.pl to jest to samo konto co my.toyota.eu. Myślę, że po przejściu na nowy serwis nie wszystko przetransferowało się dobrze ze starego serwisu. Ja założyłem konto na starym, (wtedy logowało się wybranym loginem). Jak powstał nowy serwis, trzeba się logować e-mailem (ale w samochodzie dalej wybranym loginem, a hasło to samo). Nowy serwis zachował moje poprzednie dane i uzupełnił je. W samochodzie mam dostęp do Internetu (eStore, StreetView itd.), mogę pobrać zaplanowaną trasę. Natomiast, jak pisałem, opcje wysłania/pobrania ustawień samochodu do/z serwera są nieaktywne (zaciemnione). Przesłanie trasy do navi: - na pc będąc na koncie my.toyota wybieram Moje podróże, - ustawiam trasę; "Gdzie zaczynasz podróż", "Dodaj etap", wszystko wpisuje się do okienka jako adresy, nie można przestawiać znacznika na mapie google, - zapisuję trasę (lub POI), - wybieram spis "Zapisanych podróży", klikam na wybraną, pojawia się przycisk "Prześlij do samochodu" (jest też "Pobierz na USB"), klikam go, - transfer nie odbywa się natychmiast, a w dowolnym czasie, - w samochodzie podłączam net, wybieram Map/Nav, "Wpisz m-sce doc.", wchodzę w zakładkę "Zaawansowane" - wybieram "Załaduj trasy i POI z serwera" (jest też opcja " ... z USB", i już, w spisie miejsc docelowych pojawia się nowa trasa. Przesłanie trasy powiodło się dopiero po tym, jak użyłem opcji "Prześlij do samochodu" na pc.

W związku ze zbliżającymi się wakacjami  :laugh: postanowiłem zrobić sobie ponownie trasę do Chorwacji,  na stronie https://www.toyota.pl/ zrobiłem trasę, zapisałem i nie mam podświetlonych przycisków Prześlij do samochodu i Pobierz na USB a działa Usuń. Na starej stronie nie miałem problemu jak jest u was, co robię nie tak.
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Grudnia 2016, 01:24:56 »
W związku ze zbliżającymi się wakacjami  :laugh: postanowiłem zrobić sobie ponownie trasę do Chorwacji,  na stronie https://www.toyota.pl/ zrobiłem trasę, zapisałem i nie mam podświetlonych przycisków Prześlij do samochodu i Pobierz na USB a działa Usuń. Na starej stronie nie miałem problemu jak jest u was, co robię nie tak.
U mnie działa poprawnie. Przyciski są aktywne. Może jakiś anty...... albo adblok Ci blokuje.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Grudnia 2016, 08:16:19 »
U mnie działa poprawnie. Nawigację masz podpiętą do portalu? Brak aktywnych guzików może wskazywać, że nawigacja w samochodzie i portal nie są powiązane.

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Grudnia 2016, 23:46:55 »
Nie mogę sobie z tym poradzić, kiedyś na starym  my.toyota.eu działało mi. Próbowałem wpisać Identyfikator Moja Toyota jaki miałem i nie łączy się, wkurzyłem się skasowałem konto na https://www.toyota.pl/ i założyłem nowe po wpisaniu do Touch/Go nowego Identyfikatora Moja Toyota i hasła nie łączy się (połączenie z internetem jest bo pogodę mi aktualizuje). Touch/Go łączy się do starego portalu my.toyota.eu a nie nowego czy to nie jest czasami jakiś problem ?

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Grudnia 2016, 00:51:53 »
Nie mogę sobie z tym poradzić, ...
Przy zakładaniu konta i jego konfiguracji, o ile pamiętam, trzeba było podać "kod żądania" albo ID posiadanego TT.  Robiłeś coś takiego?
Spalanie - Motostat.pl

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Grudnia 2016, 18:18:30 »
Przy konfiguracji konta podałem ID Urządzenia, do Touch&Go wpisuje Identyfikator Moja Toyota które mam w profilu oraz hasło takie jak na stronie i  komunikat jak wyżej o nie działającym koncie.

Na stronie MyToyota na swoim koncie wchodzę na:
Moje Podróże,
Zaplanuj nową podróż: wpisuję w Początek podróży np. Chrzanów
Dodaj kolejny etap: wpisuję np. Kraków
Następnie Dalej.
Nadaję nazwę podróży.
Zapisz podróż.
Przechodzę do Zapisane podróże rozwijam i nie ma aktywnej funkcji: Prześlij do samochodu oraz na USB natomiast działa guzik Usuń.

Co robię nie tak  :wallbash:

Czy da się jakoś wejść na starą stronę  my.toyota.eu

Mam starą mapę ID mapy: EUL20130409  Wersja oprogramowania: 2.8.4L auto po gwarancji chyba nie jest to problemem ? mam zamiar zrobić aktualizację mapy w Maju.
Jeszcze jedno jak zrobię nową trasę ale wpiszę tylko jedno np Kraków i zapiszę to działają te funkcje  :o
O ile dobrze pamiętam to na starej stronie my.toyota.eu trzeba było kliknąć jakąś ikonkę żeby te funkcje były aktywne a tu nie widzę coś takiego.
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2016, 18:24:37 wysłana przez Pazurek »

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Grudnia 2016, 20:19:58 »
Znalazłem odpowiedź  na moje problemy na stronie Verso, pozwolę sobie zacytować odpowiedź kolegi Pablowski. Czyli Toyota olała Touch&Go  :czerwona:

Tak, próbowałem z trzema nośnikami, ale de facto pendrive nie musi być załadowany. Plik i tak ściąga się na dysk lokalny. Już wiem. Dostałem odpowiedź z TMP. "W przypadku Touch&Go 1 (a taki mam), można przesłać do samochodu czy zapisać na USB tylko i wyłącznie punkt docelowy - bez punktów pośrednich." Czyli w praktyce żadnej podróży zaplanować sobie nie mogę, bo jaki jest sens wpisania samego punktu docelowego, bez wyznaczania drogi? :wallbash: Sprawdziłem, wtedy działa "pobierz na USB". Ale co tu pobierać? :shock: Taki punkt to ja mogę sobie bezpośrednio w nawigacji utworzyć, nazwać i zapisać na stałe (co zresztą mam), ech... :-( Dziwne, bo kolega Piotr394 pisał: "Panowie cały czas nie wiadomo o których wersjach T&Go jest mowa bo w wersji v1 jest opcja pobierania z serwera lub USB". A tu się okazuje, że jednak nie do końca...

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Maja 2019, 09:12:00 »
Czy ktoś jeszcze widzi zakładkę Historia serwisu na stronie Toyoty? Wydaje mi się że ją usunęli :/

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Maja 2019, 10:02:50 »
Tak usunęli ją z nowej wersji strony pod koniec lutego ale jest ciągle dostępna pod starym linkiem: https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/vehicle

<taniec>

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Maja 2019, 10:21:02 »
Tak usunęli ją z nowej wersji strony pod koniec lutego ale jest ciągle dostępna pod starym linkiem: https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/vehicle
<taniec>

Szkoda tylko że te informacje historii serwisu są tak ubogie.

Cytuj (zaznaczone)
Przebieg:   2137 KM
Data naprawy:   26/7/2012
Naprawa przeprowadzona przez:   GORZÓW WLKP. 66-400
Szczegóły:   Obsługa w ASO;

Niby zwykła obsługa po 2000 km a okazało sie przy dokładnym sprawdzeniu że to naprawa szkody na kwote ponad 20 tys zł

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Maja 2019, 11:11:37 »

<taniec>

Dzięki, tego szukałem.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Maja 2019, 12:03:36 »

Tak ale masz tam numer faktury. Jako właściciel możesz poprosić ASO o przesłanie jej kopii.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl