Autor Wątek: Opony do RAV4 wersja X D-Cat r. 2006 Bridgestone Blizzak LM25  (Przeczytany 2317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Volfi08

• Toyot Leżący
  • *
Opony do RAV4 wersja X D-Cat r. 2006 Bridgestone Blizzak LM25
« dnia: 17 Września 2015, 11:31:01 »
Witajcie moi drodzy. Nie znacie miejsca poza ASO, gdzie można by było kupić takie oponki z BSR? Jeśli nie, to czy można wmontować w RAV4 zwykłe oponki. A jeśli nie, to wiecie może gdzie w Warszawie lub okolicach są warsztaty co mają sprzęt do wymiany takowych opon. Z góry dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Opony do RAV4 wersja X D-Cat r. 2006 Bridgestone Blizzak LM25
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Września 2015, 10:12:58 »
Poszukaj w sieci. Takie oponki można znaleźć nowe po 600 - 750 za sztukę. Też mam wersję X i wieczny problem ze zmianą opon. Kupiłem drugi komplet kół zimowych na aledrogo i wyszło taniej niż zmieniać opony co sezon.
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

Offline radex75

• Początkujący
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Grudnia 2015, 23:04:18 »
Witam , miałem problem z oponami RAV 4 wersja X, który łatwo dał się rozwiązać kupiłem nowe opony Bridgestone run funalt (czy jakoś tak) ale nie można było ich zmienić wiadomo tylko w serwisie bo są tam na feldze pierścienie BSR taki kawał  grubej blachy z gumą przez który żaden zwykły gumiarz nie założy  opony bo trzeba mieć sprzęt, ponieważ miałem sytuację podbramkową ( sobota wieczór minus 15st i 200 km do domu) , i oczywiście bez zapasu  (wersja X), zaryzykowałem i zwykłą kątówką rozcieli piescień BSR i do kosza trzeba uważać na czujnik ciśnienia pow (PSM), potem już tradycyjnie każdy zakład zakłada oponę, i w razie zlapania gumy jest to opona runfalt czyli można jechać około 60 km  tylko z  mniejszą prędkością bez powietrza ( czujniki od razu pokażą spadek ciśnienia) i wymienić skleić zrobią to wszędzie i właściwie o każdej porze,Ponieważ ja kupiłem wielosezonowe, nie  jeżdżę na wymianę lato- zima a oponki sprawuję się pięknie na śniegu  (narty góry) napęd na 4 żadnych problemów strome podjazdy i zjazdy a latem są ciche.Auto jest jakby sztywniejsze, twardsze  ale za to super na zakrętach się prowadzi, i nie ma powodów do narzekań na opony w wersji X   i drogich wymian opon :-)

Offline Quantas

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Kwietnia 2020, 10:54:35 »
Czy na felgę która miała pierścień BSR po jego wycięciu można założyć normalną oponę?? Bo jakby budowa tych rantów jest troszkę inna niż w standardowej feldze.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl