Autor Wątek: Stacja multimedialna z Chin  (Przeczytany 25488 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TheNaturat

• Gość
Odp: Stacja multimedialna z Chin
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Października 2015, 17:34:33 »
gms to obok peiying-a najlepsze jakosciowo niemarkowe chinczyki, nizej nich nie ma co kupowac bo mozna sie srogo zawiesc, padajacy dotyk, zacinajace sie mechanizmy, nieuzyteczna navi, wolne dzialanie i wieszanie radia to tylko kilka powodow by nie kupowac najtanszych,

Offline wfal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Października 2015, 09:13:36 »
Witam.
Dzięki za odpowiedzi.
A co myślicie o tym: http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-dvd-tel-toyota-auris-2006-12-i5699794801.html
Blisko mnie, sklep, więc z wyegzekwowaniem ewentualnej naprawy gwarancyjnej powinno być OK.
Ten najbardziej odpowiada mi wyglądem. GMS nie bardzo mi się "widzi".

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Października 2015, 13:05:49 »
gms to obok peiying-a najlepsze jakosciowo niemarkowe chinczyki

GMS to tak samo niemarkowy jak FoxConn :)
Mozecie porownac sobie GMS-a do Blaupunkta czy Clariona:
http://www.fotosik.pl/aukcje/1192141/b2576f71a87fd4bb
http://www.gms.pl/media_library/2012/4/1333818814.png

Co do Peiying-a to nie stawiał bym go obok GMS-s - wystarczy porównac tuner FM, mozliwosc rozbudowy o DAB+, szybkość procesora itd

A co myślicie o tym: http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-dvd-tel-toyota-auris-2006-12-i5699794801.html

Kiepski tuner, brak DAB+ (za 2-3 lata bedziesz mial problem), Prawdopodobnie nielegalnie sprowadzony (brak dystrybutora), gwarancja tylko 12mies i przewaznie firma sie zmywa po gwarancji (przypomne ze GMS jest na rynku polskim "dopiero" 31-lat)

Sam bede wkladal pod koniec roku navi do nowego verso i nic innego poza GMS-em nie wchodzi w gre - wole by działało niz wyglądało na oryginał.

Offline Marcinek40

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Października 2015, 07:55:14 »
Witam a co powiecie na to
http://allegro.pl/promocja-nawigacja-2din-android-4-4-3g-gps-dvd-dvr-i5589447618.html
czy ktoś z użytkowników ma radio z android , jak to się sprawuje .
Ja ma Pioneer 910bt i trochę zamula na Automapą .
Postanowiłem wymienić , w grę wchodził Gms ,ale ponoć problemy z automapą ,trzeba mieć orginał po pirata wywala
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2700900-210.html
Pioneer 910bt jest ok jednak ma już parę latek za sobą i ta prędkość działania
Mój ojciec ma peiying  py-9908-to dopiero padaczka  jeszcze wolniejszy niż pionek.
Niech ktoś się wypowie co ma radio na antku czy śmiga jak zwykły tablet czy można sobie dogrywać dowolne apki .itd
Pozrawiam

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Października 2015, 09:30:29 »
Witam a co powiecie na to http://allegro.pl/promocja-nawigacja-2din-android-4-4-3g-gps-dvd-dvr-i5589447618.html

Ja mialem juz chyba wszystkie andki z rynku u siebie do testow - jeszcze zaden oprócz Parrota Smarta sie nie nadawal do uzytkowania. Albo BT zle działa, albo tuner słaby, albo sterowanie zrudlami dzwieku nie pozwala sluchac radia i np odpalic yanosika czy map itd.
Z kolei Parrot ma poobcinanego Androida (tak wymaga prawo europejskie by nie mozna bylo podczas jazdy odpalac niektorych funkcji)

Postanowiłem wymienić , w grę wchodził Gms ,ale ponoć problemy z automapą ,trzeba mieć orginał po pirata wywala

Jesli ukradniesz cos i potem uzywasz to oczywiscie musza byc z tego jakies konsekwencje :) Najwiekszym problemem jest jakosc kradzionych programow - ktos to łamie i nie da ci gwarancji ze bedzie poprawnie działac.
Co do samego GMS-a zdazylo sie doslownie kilka razy ze kradziona mapa uwaliła system - ale bylo to dość dawno - od ponad roku nie bylo jednej uszkodzonej sztuki.

Ps. Czytałeś to małym i szarym drukiem :"Kupując za naszym pośrednictwem stajesz się Importerem.Wyrażasz zgodę abyśmy w twoim imieniu zamówili towar i zaadresowali na twój adres ."

Zarąbiste - czyli do ceny jeszcze clo i vat.
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2015, 09:34:06 wysłana przez mechu »

Offline Marcinek40

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Października 2015, 07:02:05 »
Czy ktoś z okolic Łodzi ma takie radio na andku ,proszę o kontakt w celu testu czy wszystko oki

Offline thorian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Października 2015, 19:48:11 »
A dlaczego za 2-3 lata będzie miał problem bez DAB+ ?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Października 2015, 20:22:54 »
w 2018 ok. 90% polski ma byc pokryta dab.
Juz od ponad roku nie ma zadnych inwestycji w nadajnikach analogowych ( to chyba zrozumiale )
Pomijajac kwestie jakosci odbioru za kilka lat z radiem FM stanie sie to samo co z TV analogowa.

Offline thorian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Października 2015, 15:01:13 »
Możesz zacytować jakieś linki które pokazują brak inwestycji w nadajniki FM? Bo ja widzę konsolidację nadawców radiowych (jest ich za dużo) i uruchamianie z większą mocą tam gdzie trzeba np: ZETki. Ale generalnie - niewiele trzeba zmieniać, bo propagacja sygnałów radiowych FM jest w Polsce dojrzała.

#1 W 2018 ma być pokrycie 84% - dla Polskiego Radia. Nie każdy słucha PR.
Co do pokrycia dla samochodziarzy to:

"Według strategicznych założeń Polskiego Radia, DAB+, oprócz miejsc, gdzie w Polsce występuje największa gęstość zaludnienia, ma osiągnąć pokrycie także wzdłuż głównych tras komunikacyjnych. Zwiększanie zasięgu w tym zakresie ma rozpocząć się od 1 lipca 2017 roku, kiedy rozbudowa nastąpi dla południowo-zachodniej części Polski. W kolejnych terminach sieć zostanie rozwinięta odpowiednio w środkowej, wschodniej i pozostałej części naszego kraju."

#2 Używane są inne częstotliwości niż FM - (174 - 230MHz)
#3 Nie ma planu wyłączenia radia FM - cyt. "Dodatkowo, każdy odbiornik DAB/DAB+ musi umożliwiać odbiór radiofonii analogowej FM." - według KRTiT
#4 Problemy technologiczne - odbioru DAB+ przez właśnie samochody - są ciągle duże. Podobne problemy położyły dawno temu projekty DVB-H
#5 Kto zapłaci ludziom za wymianę odbiorników radiowych ?

Reasumując - niepotrzebne czarnowidztwo. FM szybko nie zginie, a w DAB+ przepływność 96kbps HE-AAC odpowiada 160Kbps ... MP3. To ja już widzę co na to powiedzą "audiofile"

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Października 2015, 15:36:37 »
Nie ma co się śpieszyć z DAB+, kolega ostatnio testował i nie wypowiadał się pochlebnie. FM jeszcze długo powinien działać.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Października 2015, 16:01:58 »
Hehe - pkt 5 mnie rozbawił.. Kto zapłaci ludziom za wymianę odbiorników radiowych?????
Hahaha - ci sami, którzy zapłacili ludziom za wymianę telewizorów lub odkupienie dekoderów!
Radio cyfrowe wejdzie tak jak weszła cyfrowa TV.
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Października 2015, 18:29:20 »
Możesz zacytować jakieś linki

Rozumiem ze swiat poza internetem nie istnieje ;)

#4 Problemy technologiczne - odbioru DAB+ przez właśnie samochody - są ciągle duże.

Nie wiem skąd masz takie informacje - ja nie mam zadnych problemow z odbiorem prawie w całym GOP-ie
Co więcej mozna przejechac juz z Katowic do wrocka i tylko na 20-30% trasy radio przelaczy sie na fm.

DAB+ przepływność 96kbps HE-AAC odpowiada 160Kbps ... MP3. To ja już widzę co na to powiedzą "audiofile"

proszę cię - najpierw posluchaj na tym samym sprzecie fm i dab.

Offline Jesza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Lutego 2016, 09:39:55 »
Witam,
przymierzam się do wymiany radia fabrycznego na stację multimedialna w Auris, po przeanalizowaniu wielu stacji w cenie 1000 - 1600 zł w zasadzie pozostaje
tylko GMS z rozsądną propozycja. 
1. Proszę o pomoc we wskazaniu czym różni się model 6401 od 6321 - ja dostrzegam tylko brak CD w drugim (zupełnie dla mnie zbędne)
2. Interesuje mnie głównie niezawodność, różnice w oprogramowaniu, możliwość rozbudowy do DAB+
3. Z instrukcji wynika że do obydwu stacji można podłączyć dodatkowy monitor, czy może on odtwarzać filmy z dźwiękiem na słuchawki a w głównym systemie gra audio
4. Jak w/w stacje współpracują z BT, czy odtwarzanie muzyki ze Spotyfy jest połączone z widocznością na ekranie stacji tytułu, wykonawcy, okładki płyty
5. Czy jest problem ze sterowanie z kierownicy
6. Jakie są różnice pomiędzy stacją 6321Smart i-Mode a Win8UI - tylko systemy operacyjne czy inne funkcjinalności
7. Tak samo 6401 Smart2 a New Excellence
8. Jak ewentualnie współpracują stacje z fabrycznymi głośnikami, na jakie wymieniacie

Niestety nie mam w pobliżu dystrybutora GMS żeby to na spokojnie obejrzeć i zapytać

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Lutego 2016, 10:09:58 »
2. Interesuje mnie głównie niezawodność, różnice w oprogramowaniu, możliwość rozbudowy do DAB+
Cztery miesiące używałem chińskiego radia z allegro za 1100 zł i niestety przestała działać gałka od pogłaśniania i zawieszało się. Oddałem na gwarancje. Gdy mi już odeślą radio, to czym prędzej sprzedaje.
Aktualnie poszukuje ramki pod oryginalną nawigacje toyoty, radio które kosztuje używane 500 zł ma te same funkcje i wytrwa próbę czasu.
Także nie polecam dedykowanych do toyot radioodbiorników bo są nietrwałe o czym już się przekonałem na własnej skórze. Chyba że jesteś bardzo uparty to ci sprzedam moją gdy wróci z gwarancji.

Offline Jesza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 06 Lutego 2016, 10:19:59 »
Chyba że jesteś bardzo uparty to ci sprzedam moją gdy wróci z gwarancji.

Tak bardzo to chyba nie jestem - ale pytanie zasadnicze, używasz GMS czy inne chińskie?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl