Autor Wątek: Nieprzyjemny problem-ptasie odchody a niszczenie lakieru  (Przeczytany 1681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jędrzej

• Toyot Leżący
  • *
Nieprzyjemny problem-ptasie odchody a niszczenie lakieru
« dnia: 24 Października 2015, 21:01:30 »
Witam. Dzisiaj po umyciu auta wyszły na jaw ślady ptasich odchodów. Ato było w myjni ręcznej i gość dość solidnie je wymył, ale niestety zauważyłem na dachu i z przodu auta ślady....... Pytanie - jak je skutecznie usunąć. niektóre pozostawiły na lakierze takie jakby zacieki. Niestety nie mogą ich usunąć. Jeżeli koledzy macie jakieś sprawdzone sposoby to proszę o radę. Co używacie? Auto jest koloru czarnego  i trochę te gó....szpecą i niszczą lakier.
Pozdrawiam :-)
Jędrzej

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
Odp: Nieprzyjemny problem-ptasie odchody a niszczenie lakieru
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Października 2015, 21:15:34 »
można ożywić lakier politurą "poorboy's black hole" + dobry wosk (ale to tylko maskujące półśrodki)
lepszy efekt da lekkie spolerowanie i nałożenie np. powłoki kwarcowej, ale to już kosztuje...
na przyszłość: ptasie g... NATYCHMIAST out! (ja wożę pet-a z wodą i miękki pędzelek)
"I love the smell of flames early in the morning..."

Offline Jędrzej

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Października 2015, 21:29:12 »
No niestety mnie się nie udało na bieżąco usunąć tego gó......
Jędrzej

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2015, 14:56:54 »
Jeśli nie są to wżery wyraźnie wyczuwalne ręką polecam: MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND plus ściereczka z mikrofibry. U mnie pomaga.
Niestety lakier na Toyotach jest miękki i trzeba się z nim trochę pieścić. Nawet twarda woda potrafi narobić szkód.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl