Autor Wątek: P0627 fuel pump control circuit /open , brak mocy  (Przeczytany 15658 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rryglo

• Toyot Leżący
  • *
P0627 fuel pump control circuit /open , brak mocy
« dnia: 03 Listopada 2015, 21:52:38 »
Forumowicze! Mam nadzieję, że mi pomożecie rozwiązać problem z moją Toyota Corolla Verso 2.0 d4d 116KM.

Auto kupione 5 miesięcy temu chodziło bez awaryjnie. Od razu po zakupie wymieniłem:
- olej
- filtr oleju BOSH
- filtr paliwa BOSH
- filtr powietrza Filtron

Po 15tys km ponownie wymiana oleju i filtrów. Dodatkowo wymiana świec żarowych bo tylko jedna grzała.

Aktualny problem to brak mocy. Jakiś czas temu pojawiał się sporadycznie (raz na tydzień) a teraz jest tragicznie. Auto do pewnego momentu przyspiesza i nagle jakby odcinało dopływ paliwa. Obroty utrzymują się na stałym poziomie i auto w ogóle nie ma mocy. Dzieje się to zazawyczaj na 3, 4 ,5 biegu. Auto nie kopci.

Po podłączeniu pod komputer otrzymałem wyniki:

Niestety laptop mi się rozładował krótko po zapisie i nie mogłem dokonać drugiego pomiaru. Jutro mogę powtórzyć na prostym odcinku drogi gdyż powyższy wykres uwzględnia krętą drogę i stop na skrzyżowaniu.
Flagami oznaczone mniej więcej okresy spadku mocy.

Błąd komputera:
P0627 Fuel Pump Control Circuit / Open

Ktoś wie za co najpierw się zabrać? Za wszystkie informacje z góry dziękuję!

Offline rryglo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: P0627 fuel pump control circuit /open , brak mocy
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Listopada 2015, 22:06:33 »

test 1

test 2

test 1 - brak mocy na 4 biegu
test 2 - brak mocy już na 3 biegu
w 2 teście w 64 sekundzie nagły spadek obrotów to wynik wrzucenia na luz, a potem ponownie 5 bieg

czytam troszkę w internecie i podejrzewam zawory scv. Co o tym myślicie?

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Listopada 2015, 22:34:27 »
Na początek spróbuj wymienić czerwony. Powinno się dać pompę do regeneracji bo problem za jakiś czas powróci.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Listopada 2015, 11:10:32 »
obydwa :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline rryglo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Kwietnia 2019, 13:03:35 »
Na początek spróbuj wymienić czerwony. Powinno się dać pompę do regeneracji bo problem za jakiś czas powróci.

Po długim czasie nieobecności na forum wracam niestety z tym samym problemem.
Ostatnim razem , czyli 3,5 roku temu udało mi się wymienić za niewielkie pieniądze zawory SCV na inne-używane. Auto chodziło pięknie, dlatego przepraszam, że nie napisałem nic o tym fakcie na forum.
Niestety wczoraj w trakcie dłuższej trasy (święta) zapaliła się pomarańczowa kontrolka "Engine check". Z racji tego, że wożę ze sobą w aucie kabel MVCI , podłączyłem dziś auto pod laptopa i oczom pojawił się ten sam błąd co w listopadzie 2015:

Cytuj (zaznaczone)
P0627

Wczoraj żadnych objawów nie zauważyłem, ale już dziś widać braki mocy jakby "odcinało" dopływ paliwa.

Pompy wtryskowej ostatnim razem nie regenerowałem. Czy myślicie, że teraz wystarczy ponownie wymienić zawory SCV(komplet nowych na allegro można dostać za ~700zł) czy może cała pompa do regeneracji?

Jeżeli potrzeba jakiś testów, to mogę wrzucić na forum. Proszę tylko o informację co potrzeba.

Offline mati901

• Początkujący
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Października 2020, 18:02:14 »
Czy udało rozwiązać się ten problem mam podobne objawy z tym że auto raz ma moc raz nie ma raz się świeci check raz nie (toyota Corolla Verso 2.0 d4d 90km 02r

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl