Autor Wątek: Kilka putań po kupnie Ravki II automat  (Przeczytany 1798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zbyh

• Toyot Leżący
  • *
Kilka putań po kupnie Ravki II automat
« dnia: 23 Listopada 2015, 19:16:05 »
Witam autko użytkuje niecały tydzień, pomalutku dochodzę co i jak jednak nie na wszystko znalazłem odpowiedź.
Nurtuje mnie sprawa panelu drążka zmiany biegów automat, czy jest on podświetlany czy ja mam coś zepsute bo nic się tam nie świeci. Wiem że na zegarach jest wyświetlany wybór biegu który aktualnie jest załączony ale ogólnie w miejscu drążka jest ciemno jak w d...  nawet nie widać gzie leżą papierosy jak ktoś pali oczywiście :-(
Druga sprawa to wyświetlanie informacji komputera wiem że pokazuje chwilowe spalanie, średnie spalanie , średnią prędkość i jeszcze jest jakieś menu w którym nie wiem o co chodzi.
Czy jest jakiś interface którym szło by ogarnąć ravkę oprócz wyświetlania i kasowania błędów.
I jescze jedno pytanie dotyczące automatu, po przełączeniu lewarka w pozycję [ P] nie podświetla się czy to może być wina jakiś styków , luźnego kabelka bo jak poruszam kilka razy to jest ok.
To na razie tyle, z góry dziękuję za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 23 Listopada 2015, 19:31:01 wysłana przez zbyh »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Kilka putań po kupnie Ravki automat
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Listopada 2015, 19:35:38 »
Szkoda, że fotek panela nie wkleiłeś, ale jeśli są tam oznaczenia, to powinny być podświetlone.
W kwestii podświetlania ustawionego biegu na liczniku, to podaj symbol skrzyni. Możliwe że masz na skrzyni przełącznik, który za to odpowiada.

Offline zbyh

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kilka putań po kupnie Ravki II automat
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Listopada 2015, 14:14:46 »
Jako że nie otrzymałem odpowiedzi na swoje pytanie zaryzykowałem sam sprawdzenie czy jest podświetlenie lewarka automatu. Otóż osłona lewarka jest na zatrzaskach dość łatwo schodzi, po zdjęciu ukazuje się nam moduł lewarka jest na trzech zatrzaskach które trzeba delikatnie odgiąć i i wyciągnąć moduł trzeba trochę po manewrować bo jest mało miejsca. Gdy nam się to uda po lewej stronie na środku modułu jest oprawka żarówki trzeba ją obkręcić i wyciągnąć. Wymieniamy żaróweczkę i po bólu. Zaróweczka z wąsikami zdaje się że 1,2w
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2015, 14:16:34 wysłana przez zbyh »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl