Autor Wątek: Nawigacja na androidzie z dźwiękiem puszczanym przez bluetooth  (Przeczytany 1732 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zgoda54

• Toyot Leżący
  • *
Witam,
Mam nadzieje,ze nie powielam wczesniejszych pytan tego typu, ale nie znalazlem nic na ten temat.

Otóż po podłączeniu mojego smartfona (jesli to ma jakies znaczenie - samsung galaxy s2) za pomoca bluetooth'a do mojego samochodu (toyota auris ts 2014r.) i włączeniu nawigacji w ww. telefonie możliwe było rozkoszowanie się komunikatami z nawigacji słyszanymi w glosnikach auta.
Niestety po jakims czasie (byc moze jest to sprawka autoinstalowania oprogramowan na telefon) nie jest to juz mozliwe. W momencie kiedy podłączę telefon bluetooth'em to nawigacja zaczyna milczeć. Zdarza się tak, że po zakonczeniu rozmowy telefonicznej przez pare minut mozliwe jest sluchanie instrukcji o trasie przez glosniki auta, ale nastepnie znowu milknie.
Zgaduje, że nie jest to wina od strony auta, zgadza sie?
Czy ktos mierzyl sie juz z takim problem i znalazl rozwiazanie?

zgoda54

Offline zgoda54

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja na androidzie z dźwiękiem puszczanym przez bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Listopada 2015, 22:32:13 »
i wersja bez polskich znakow:
Witam,
Mam nadzieje,ze nie powielam wczesniejszych pytan tego typu, ale nie znalazlem nic na ten temat.

Otoz po podlaczeniu mojego smartfona (jesli to ma jakies znaczenie - samsung galaxy s2) za pomoca bluetooth'a do mojego samochodu (toyota auris ts 2014r.) i wlaczeniu nawigacji w ww. telefonie mozliwe bylo rozkoszowanie sie komunikatami z nawigacji slyszanymi w glosnikach auta.
Niestety po jakims czasie (byc moze jest to sprawka autoinstalowania oprogramowan na telefon) nie jest to juz mozliwe. W momencie kiedy podlacze telefon bluetooth'em to nawigacja zaczyna milczec. Zdarza sie tak, ze po zakonczeniu rozmowy telefonicznej przez pare minut mozliwe jest sluchanie instrukcji o trasie przez glosniki auta, ale nastepnie znowu milknie.
Zgaduje, ze nie jest to wina od strony auta, zgadza sie?
Czy ktos mierzyl sie juz z takim problem i znalazl rozwiazanie?

zgoda54

Offline zgoda54

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Listopada 2015, 16:57:43 »
Samsung mi odpowiedzial, ze wina lezy po stronie telefonu i radzi zrobienie formatu telefonu, a jesli sie nie uda, to wizyte na serwis.
Format nic nie zmienil, a na serwis za pozno.
koniec.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Grudnia 2015, 16:14:40 »
W momencie kiedy podłączę telefon bluetooth'em to nawigacja zaczyna milczeć.
a podglosnione w telefonie ?

dzis testowalem galaxy sII 4.0.3 ICS z nawigacja google (ta aplikacja co jest standardowo w androidzie) i działa.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl