Autor Wątek: lampy full led  (Przeczytany 210395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

F_20.0

• Gość
Odp: lampy full led
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Grudnia 2016, 21:17:33 »
Tu się zgodzę, ale nikt nie jest zainteresowany. Toyota widocznie za dużo pompuje kasy i nikt nie ma ochoty zadzierać z nimi. Niestety kolejni kupują dalej ten szajs, a salony nabijają kasę  :wallbash:

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Grudnia 2016, 22:16:34 »
To może zagadać z jakimś youtubowym bloggerem, np. Zachar-OFF czasami zajmuje się aferami, typu kradzieże mazdy 6.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Grudnia 2016, 14:47:12 »

Jest to link do fotki zaszronionych kloszy w temp 0st czyli micro zalodzenia i od razu widać jak mogę oślepiać innych, a sam niewiele widzieć. Drugi link natomiast po oczyszczeniu lamp.

Nadmieniam,że to tylko szron dzisiaj rano przy 0st
Jeżeli lampy zajdą lodem, to światła zamienią się na świecące blado-białe punkty.
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2016, 14:51:19 wysłana przez F_20.0 »

Offline Mieciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 13 Grudnia 2016, 15:26:07 »
Zaczynam powoli rozumieć dlaczego czasem kierowcy mi długimi mrugają :/

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 13 Grudnia 2016, 15:31:40 »
Podjedź do białej ściany podczas mgły w minusowej temp to się zdziwisz! Potem próbuj zdrapać ten lód ze świadomością, że on jest grubszy niż Twoje klosze lamp co Cię kosztowały krocie, a serwis Cię oleje jak je uszkodzisz, a to tylko początek. Mam opinię TUV Nord, że lampy po zalodzeniu nie spełniają swoich funkcji, a nawet zagrażają innym użytkownikom i co? G... Toyota swoje: to nie ich wina, że jest zima i jest zimno.
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2016, 15:47:40 wysłana przez F_20.0 »

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 13 Grudnia 2016, 15:51:18 »
Jak to mówią taki mamy klmiat  :cheesy:

A jakby tak doraźnie wozić odmrażacz w sprayu?

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Grudnia 2016, 15:58:33 »
Nie ma co się śmiać: pierwsza na piśmie sugestia serwisu to mam sobie kupić odmrażacz w spreju!!!
Mam to w postaci e-mail. Sugerują, bo mogę uszkodzić szkło,a to już jest mechaniczne uszkodzenie i nie naprawią mi tego. Wtedy mi szczęka opadła. To kupiłem auto na lato sobie. Nawet sprzedawca sarkastycznie zasugerował, że mogłem sobie kupić RAV4 w hybrydzie. Czujesz to kolego?!

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 13 Grudnia 2016, 18:45:05 »
Kurcze aż się nie chce wierzyć że to tak działa... LEDy bez opcji rozmrażania lub spryskiwacza.
Sam kupiłem niedawno Comfort S+T i mam full LEDy...
Na razie nie było śniegu czy też przymrozków żebym dostrzegł wspomniany efekt.
Mnie wkurza fakt niedoświetlania znaków drogowych - jestem umówiony na kontrole/regulację bo wygląda na to że Toyota z jakiegoś powodu tak ustawia fabrycznie.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #53 dnia: 13 Grudnia 2016, 18:54:55 »
To niezłe jaja tu opisujecie. A ja chciałem sobie robić w mojej AurisI "uprade" do xenon'ów ale widzę, że ludzie mają większe problemy. Współczuje, to jak kopanie się z koniem.  :wallbash:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 13 Grudnia 2016, 18:56:48 »
Ależ nikt Ci nie każe wierzyć komuś. Jak sam napisałeś masz FullLED i gwarantuję Ci, że jak przyjdzie zima (taka faktycznie) to Cię zaleje przysłowiowa czerwona. Ja to zauważyłem zaraz po kupnie, bo latam po górach i mieszkam na Bawarii. Ja cały czas mówię jedno: temperatura -8st to nie jest temperatura ekstremalna, aby Toyota nie mogła tego uwzględnić na rynek europejski, a tym bardziej tłumaczyć klientowi, że to czynnik zewnętrzny na który oni nie mają wpływu!!! Co do Arabii Saudyjskiej miała trafić???

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 13 Grudnia 2016, 18:59:56 »
FaziBazi oj poczytaj, poczytaj dalej na temat Auris z 2015/2016 to dopiero lektura. Ja już nie wiem czy płakać czy się śmiać, że człowiek taki głupi był. Żałuję, że nie kupiłem Prius+, może to auto byłoby poskładane jak trzeba...

Offline mazaq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 16 Grudnia 2016, 15:14:25 »
Pomimo, że jestem świeżym właścicielem Corolli, nie Aurisa, to pozwolę sobie jednak tu napisać, bo Corolli prawie nikt nie ma i nie mam z kim dyskutować ;)...
Auta są dość podobne a w swoich LEDach mam spryskiwacze. Logika nakazywała by sądzić że w tych niemal bliźniaczych autach technologia LED jest taka sama. No by chyba nie dali w Corolli spryskiwaczy ze względu na mocniejszy strumień światła.
Zachar ma Aurisa z LEDami. Co prawda w Krakowie śniegu póki co brak, ale myślę że bardzo dobry temat żeby go tym zainteresować. Sądzę że w imię testów chętnie by się wybrał na autostradę gdy zacznie padać śnieg.

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #57 dnia: 16 Grudnia 2016, 15:36:33 »
Corolla ma spryskiwacze bo jej premiera była rok po Aurisie i Toyota dostała pewnie mnóstwo sygnałów od klientów w związku z ich brakiem i poszła po rozum do głowy.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #58 dnia: 16 Grudnia 2016, 15:51:14 »
Tak na szybko...... wszystko co wyprodukuje kapitalista musi się sprzedać i nie ważne co to za produkt. Nie ma się co oszukiwać, że nadanie homologacji= jakiekolwiek badania uwzględniające warunki użytkowania. To pic na wodę, ma się zgadzać kasa w urzędach.
Od jakiegoś czasu siedzę na forum renault i jak czytam wpisy napaleńców na nowego Espace V to włos na głowie się jeży. To auto miało tyle wezwań do servisu na OTS'y w kwestiach bezpieczeństwa, że chyba książki brakło. Ostatnio mają wezwania na przegląd maski i ewentualne klejenie, bo poszycie grozi odklejeniem się przy prędkości ponad 120 km/godz. To są szopki normalnie, kto wydaje homogacje na te złomy, to ja nie wiem......

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 16 Grudnia 2016, 16:18:32 »
I tak niestety z firma Toyota i jej modelem Auris  :|

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl