Autor Wątek: lampy full led  (Przeczytany 210548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: lampy full led
« Odpowiedź #210 dnia: 18 Lutego 2017, 19:39:42 »
Co do lamp full led to chyba trzech użytkowników wrzuciło zdjęcia a reszta to gadanie bez poparcia.

Temat lakierowania drzwi? Co was to obchodzi skoro macie 12 lat na perforacje nadwozia? Nic.

BMW X6 kradną za pomocą wkrętarki i komputera i jakoś producent też problemu nie widzi :D Wydaje mi się że jesteście grubo przewrażliwieni. Każde fale można złapać i powtórzyć do każdego samochodu jeśli ktoś zna się na rzeczy. Nie kradną na świecie tylko Toyot ale każde inne marki. Ubezpieczcie samochód w pełnym pakiecie i normalniej firmie ze stałą kwotą...

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: 18 Lutego 2017, 21:09:50 »
Uwielbiam ignorantów, którzy nic nie wnoszą do sprawy, a mają wiele do powiedzenia.

Nie muszę przedstawiać zdjęć - ja rozpocząłem tą burzę (odnośnie Toyoty Auris)
Gwarancja jest 12 lat pod warunkiem bieżącego usuwania defektów lakieru na koszt klienta po okresie gwarancyjnym na powłokę lakierniczą ( zapraszam do zapoznania się warunków gwarancji)
Może i kradną przy pomocy wkrętarki i komputera, ale tutaj zabierasz samochód przy pomocy wzmacniacza sygnału bez konieczności kodowania, odpalasz i odjeżdżasz spokojnie bez jakichkolwiek uszkodzeń w czasie równym co właściciel z kluczami.

Z jednym się zgodzę: ubezpieczenie.

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #212 dnia: 18 Lutego 2017, 21:32:04 »
Tak jak pisałem wcześniej: dziś zameldowałem się w Toyota Gliwice. To co usłyszałem nie jestem wstanie racjonalnie wyjaśnić. Doszedłem do wniosku, że Toyota to stan umysłu. 1. Temat lamp FullLED: kier. serwisu: nie słyszałem o problemie, normalne, że zamarzają, każde zamarzają w ekstremalnych warunkach, nie zgłoszone do centrali - powód brak książeczki gwarancyjnej. 2. Zahaczony temat lakierowania drzwi: pada pytanie: a coś się dzieje z drzwiami? No na razie nie ale... On nie widzi w tym problemu, a tym bardziej jako ubytek lakieru. 3 Jako wisienka do tortu, rozmowa odnośnie systemu bez kluczyka w wersjach premium i łatwość kradzieży. Ponownie poinformował, że nie było zgłoszeń i nie widzi problemu. Szkoda, że cały Świat o tym gada, a on swoje. Pewnie pracuje od wczoraj, ale zapewniał, że Toyota jest najuczciwsza spośród producentów. Nie chce mi się opisywać tej rozmowy, bo szkoda mi wieczoru. Pozdrawiam.
Witamy w Polsce. Jak widzisz Toyota doszusowała poziomem do reszty - w dół. "Jeździ czyli nie zawracaj nam pan głowy".

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #213 dnia: 18 Lutego 2017, 23:24:36 »
Gwarancja jest 12 lat pod warunkiem bieżącego usuwania defektów lakieru na koszt klienta po okresie gwarancyjnym na powłokę lakierniczą ( zapraszam do zapoznania się warunków gwarancji)

W którym punkcie gwarancji masz taki zapis?  Podaj jego treść. W polskiej gwarancji Toyoty nic takiego nie ma.

Jeżeli ktoś lub coś Ci uszkodzi powłokę lakierniczą to oczywiste jest  że ewentualna korozja w tym miejscu nie będzie objęta gwarancją jeżeli nie dokonasz naprawy.  Takie uszkodzenia występują zazwyczaj w miejscach w których nie zbiera się wilgoć i zabezpieczenie antykorozyjne blachy zapobiega tworzeniu się ognisk korozji.  Miałem to wiele razy włącznie z głębokim "tuningiem" progu o krawężnik dystrybutora na stacji paliw, wykonanym przez moją żonę.  Nic tam nie zardzewiało przez kolejnych 6 lat, co w niczym nie przeszkodziło w egzekwowaniu napraw gwarancyjnych w innych miejscach.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: 19 Lutego 2017, 07:56:18 »
Do Zbig: Poszperam i przedstawię na forum. Jak przedstawiłeś sprawę progu, gdyby korodował to czy zrobili Ci to w ramach gwarancji, nie. Ja piszę o cofnięciu gwarancji na konkretny element nadwozia, ale skoro kupujemy wozy za 100 tyś to stać Nas na wymianę elementów za 5 lat, przecież się zamortyzował. Spróbuj sprzedać grata za 5 lat to pogadamy.
Do Sic22: Faktycznie, ale gdyby nie przyzwolenie producenta, urzędów i samych klientów do tego by nie doszło.
Do Stivo: Moja żona proponuje Tobie ubezpieczyć samochód i nie potrzebujesz już zamykać samochód już nigdy. Spełnisz wymóg kodeksu drogowego nie zostawiając kluczyków stacyjce (zostaw w schowku) - przecież jak ukradną to masz AC i złodziej nie poda Cię do sądu za skaleczenie rączki swojej ( przecież to jego fach )
Kończę ogólnie czynny udział w dyskusjach. Dziękuję użytkownikom za wysłuchanie i przyjęcie mnie do grona "zadowolonych" klientów Toyota.

Offline xyz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: 19 Lutego 2017, 10:53:41 »
(...) Kończę ogólnie czynny udział w dyskusjach (...)
I to jest wiadomość dnia !!!
Wreszcie !!!
Nie wiem jak inni ale ja mam już dość Twojego marudzenia, pesymizmu i narzucania innym swoich racji.
A skoro nie będziesz już tutaj pisał, to życzę Ci więcej optymizmu i radości z życia.
Ciesz się tym co masz bo niektórzy nie mają nawet tego co dla Ciebie jest godnym pogardy i marudzenia.
Staraj się by każdy dzień był dla Ciebie pełnym radości i życzliwości.
Nie twierdzę, że nie spotka się Cię wtedy zły los ale przynajmniej łatwiej Ci będzie znieść to co Cię spotka.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #216 dnia: 19 Lutego 2017, 11:11:40 »
Salon mi ubezpieczył samochód a kluczyk mam w kieszeni a nie w stacyjce gdyż nawet Jej nie mam. Więc niech się później kto inny boryka. Masz racje w starym aurisie zostawiałem kluczyk w stacyjce i nawet na zapalonym silniku wychodząc do sklepu na 5 minut nie opłacało się gasić dizla. Niestety tym razem się tak nei da. A Ty marudź i pokazuj wszystkim swój ból istnienia. Co do gwarancji na perforacje nadwozia Toyota Poland daje na nią 12 lat jeśli żaden element nie był naprawiany poza autoryzowanymi seriwsami (mogą być innych marek gdy posiadają odpowiednie certyfikaty i robią to zgodnie ze sztuką) i bzyka mnie co mówią u Ciebie w Niemczech. Tu jest Polska i widocznie mamy inne warunki gwarancji. 

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #217 dnia: 19 Lutego 2017, 15:34:29 »
No nie, panowie...to może wprowadzić do regulaminu zapis, że na forum Toyota Klub należy auta Toyoty wyłącznie chwalić. Moderatorzy będą mogli usuwać "niewłaściwe"opinie, auta Toyoty będą najlepsze a my będziemy cieszyć się życiem bardziej, niż użytkownicy innych marek...:-/
Kolega F-20 kupił produkt, który nie spełnia jego oczekiwań, a co gorsza, posiada wady zagrażające jego, i nie tylko jego, bezpieczeństwu. Ja rozumiem, że jeśli ktoś wydał ostatnie pieniądze na nowy samochód, to próbuje sobie wmówić, że to najlepsze auto na świecie i wszelką krytykę produktu traktuje osobiście, ale prawda jest taka, że optymizm i radość życia nie pomogą wtedy, kiedy w nocy "zdechną" światła i ktoś jadący z przeciwka walnie czołowo w "najlepszą na świecie Toyotę".
Ford również miał setki tysięcy pełnych optymizmu i radości z życia użytkowników Pinto, oraz "kilku" niezbyt zadowolonych, bo niezbyt żyjących użytkowników: http://worldofcars.blox.pl/2013/09/Ford-Pinto-wybuchowy-skandal.html
Mam nadzieję, że nikomu w Toyocie nie przytrafi się wypadek spowodowany przez felerne światła, a w szczególności nie chciałbym przeczytać o wypadku kogoś z tego forum, bo wtedy rada dla poszkodowanego  "życzę więcej optymizmu i radości z życia" będzie bardzo, bardzo złośliwą radą...

Poza tym, postęp techniczny w motoryzacji nie jest wymuszany przez zadowolonych użytkowników, a właśnie przez tych niezadowolonych, wymagających wciąż więcej i więcej. Dla nich i przez nich producenci próbują, z różnym skutkiem, nowe rozwiązania i udoskonalenia.
Jeśli nie będziesz wymagał od producenta lepszego produktu, to go nie dostaniesz. A Toyota, pomijając swoją "legendarną" niezawodność, nie oferuje zbyt wiele w porównaniu do innych producentów. A i ta niezawodność jest już chyba coraz bardziej "mityczna" niż "legendarna"...
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2017, 15:37:43 wysłana przez Piotr Jacek »

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #218 dnia: 19 Lutego 2017, 19:59:52 »
Kończę ogólnie czynny udział w dyskusjach. Dziękuję użytkownikom za wysłuchanie i przyjęcie mnie do grona "zadowolonych" klientów Toyota.
Ej no nie poddawaj się tak łatwo :)
Forum jest dużo żwawsze przez takich ludzi jak Ty.
Ja tam z zainteresowaniem śledziłem Twój punkt widzenia - też mam full Ledy i mimo tego że nie miałem okazji doświadczyć jazdy w śnieżycy (łagodna ta zima niestety...) to fakt że problem może zaistnieć też mnie trochę niepokoi.

A najbardziej mnie intryguje ile osób z tego forum ruszy tłumem do ASO, jeśli pewnego dnia Toyota ogłosi, że niezadowolonym klientom i posiadaczom Ledów montuje spryskiwacze gratis...   :-P

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #219 dnia: 19 Lutego 2017, 20:43:39 »
No ja dzięki F_20.0 nie kupiłem LEDów :D

Uważam, że najgorzej jest chować głowę w piasek i udawać, że nic się złego nie dzieje. Ale też nie należy przesadzać. Czyli złoty środek :)

Offline Piter_Auris

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #220 dnia: 19 Lutego 2017, 21:20:54 »
Ciesz się tym co masz bo niektórzy nie mają nawet tego co dla Ciebie jest godnym pogardy i marudzenia.
Nie chcesz nie czytasz i tyle. Niektórzy stawiają porzeczkę wyżej i nie chwalą bubla. Napisałeś na chwilę obecną aż 4 posty, gratuluję. Może piszesz z ramienia importera? :P

Offline Piter_Auris

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #221 dnia: 19 Lutego 2017, 21:27:14 »
Co do gwarancji na perforacje nadwozia Toyota Poland daje na nią 12 lat jeśli żaden element nie był naprawiany poza autoryzowanymi seriwsami (mogą być innych marek gdy posiadają odpowiednie certyfikaty i robią to zgodnie ze sztuką) i bzyka mnie co mówią u Ciebie w Niemczech. Tu jest Polska i widocznie mamy inne warunki gwarancji. 
Podczas ostatnie wizyty w ASO (około 2 tygodnie temu) uzyskałem informację, że naprawa blacharsko - lakiernicza powoduje, iż na naprawiany element mamy tylko rok gwarancji, bez względu na to ile zostało do końca 12 letniej ochrony.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #222 dnia: 19 Lutego 2017, 22:05:54 »

Podczas ostatnie wizyty w ASO (około 2 tygodnie temu) uzyskałem informację, że naprawa blacharsko - lakiernicza powoduje, iż na naprawiany element mamy tylko rok gwarancji, bez względu na to ile zostało do końca 12 letniej ochrony.

Czy naprawa blacharsko-lakiernicza w ASO również?

Offline Piter_Auris

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #223 dnia: 19 Lutego 2017, 22:25:40 »
Czy naprawa blacharsko-lakiernicza w ASO również?
Może nie jasno napisałem. Tak chodzi o naprawę w ASO. Zleciłem im naprawę z myślą o kontynuacji 12 letniej gwarancji. Na co uzyskałem odpowiedź, że na ten element będę miał tylko rok. Mam nadzieję, że się mylili ....

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #224 dnia: 19 Lutego 2017, 22:30:02 »
Co do led'ów (również je posiadam jako standard w wersji Prestige), to na szczęście również nie miałem okazji doświadczyć tego problemu. Jeżdżę głownie w mieście, a trasy głownie za dnia (nie lubię generalnie jeździć w nocy). Auto nocuje zawsze w ogrzewanym garażu, a prawdziwej zimy również w tym roku w Polsce było 2-3 tygodnie, także problem mnie nie dotknął, co nie znaczy, że w przyszłości może się tak nie stać. Zawsze lepiej o tym wiedzieć, niż nie wiedzieć. Również uważam, że powinno to być rozwiązane fabrycznie. Nie wiem czy akurat spryskiwacze by ten problem rozwiązały w 100%, chyba tak jak wiele osób już pisało, powinien być mechanizm, który ogrzewałby klosze i najlepiej aby można to było sobie włączyć tylko w zimie.

Oprócz tego poważnego problemu, którego sam nie doświadczyłem, uważam, że to świetne auto. A system bezkluczykowy... no cóż, działa tak samo w każdej marce i Toyota raczej skopiowała ten mechanizm od innych. Nie jest to najrozsądniejszy sposób, ale chyba w dzisiejszych czasach często wygoda > bezpieczeństwo. Zawsze można sobie wyłączać w kluczyku wysyłanie sygnału, co bardzo często robię, bo oszczędza również baterię (to właściwie podstawowy cel tej funkcji).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl