Autor Wątek: lampy full led  (Przeczytany 210598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bacek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: lampy full led
« Odpowiedź #360 dnia: 18 Czerwca 2018, 15:48:31 »
Dlaczego wszyscy narzekają a problem dotknął może 1% użytkowników. Jeździłem w zimie i nigdy nie zauważyłem że reflektory są w śniegu jak podchodziłem do samochodu...

W Polsce jest jednak trochę więcej właścicieli Aurisów niż na tym forum. Jak ktoś nie mieszka w dużym mieście albo we wschodniej lub południowej części polski to problem śniegu dotyczy go częściej niż raz w roku. Więc dlaczego nie dyskutować pojawiających problemów. Wspominanie już poduszki, nie wiem ilu użytkowników tego forum miało przyjemność aktywnego użycia poduszki ale pewnie nie za duży procent i w danym pojeździe pewnie tylko raz na okres jego życia. Świateł w śnieżną pogodę używa się jednak więcej razy.
Ja akurat w poprzednim roku dwa razy natrafiłem na taką pogodę (Focusem z ciepłymi reflektorami), dwa lata temu też coś się rafiało i mam nadzieję że i w przyszłym się trafi.
Zimy przez ostanie 25-30 nie są specjalnie śnieżne ale to nie jest nigdzie wyryte w kamieniu że  tak musi być dalej. Ok jak byśmy mieszkali bliżej Sahary to pewnie takie dyskusje były by bezprzedmiotowe ale jednak w Polsce nie są.
Nie, ledów nie mam ale nie przeszkadza mi to że ich właściciele, potencjalni właściciele lub osoby z wyobraźnią techniczną dyskutują na ich temat.
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwca 2018, 15:50:39 wysłana przez Bacek »

Offline toauris

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #361 dnia: 19 Czerwca 2018, 07:18:47 »
a ja mam pytanie :

Czy Wy jeżdziliście kiedykolwiek normalnym , dobrym samochodem?

mam aurisa z halogenami i owszem , jest lepiej niż przy full ledach ale to dalej jest kicha!!

zimą trzeba się zatrzymywać co pół godziny i zbijać lód z lamp... nawet jak masz halogen .

te lampy są ZA MAŁE i źle skonstruowane!!

do porównania mam opla vivaro  i peugeota - w żadnym z tych aut NIGDY nie musiałem się zatrzymywać w zimie żeby czyścić lampy..

Toyota to niebezpieczny szajs.

Offline martinez07

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #362 dnia: 19 Czerwca 2018, 08:16:05 »
a ja mam pytanie :

Ja też mam pytanie:
po jakiego wała kupujecie, skoro to taki szajs?
Bo czegoś nie rozumiem - kupujecie, a potem wylewacie łzy na forum, że lampy złe, że gnije, że mirrorlink nie działa, etc.
Sprzedać w diabły i kupić rewelacyjnego paska tdi, albo tego peugota czy opla.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #363 dnia: 19 Czerwca 2018, 08:21:11 »
a ja mam pytanie :

mam aurisa z halogenami i owszem , jest lepiej niż przy full ledach ale to dalej jest kicha!!

zimą trzeba się zatrzymywać co pół godziny i zbijać lód z lamp... nawet jak masz halogen .

te lampy są ZA MAŁE i źle skonstruowane!!

do porównania mam opla vivaro  i peugeota - w żadnym z tych aut NIGDY nie musiałem się zatrzymywać w zimie żeby czyścić lampy..

Wg Ciebie normalny, dobry samochód to Opel Vivaro  lub Peugeot?
Masz racje tylko co do konstrukcji lamp że są wadliwie skonstruowane z resztą poglądu się nie zgadzam.
Obi

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
« Odpowiedź #364 dnia: 19 Czerwca 2018, 09:34:06 »
a ja mam pytanie :

Tak. Miał wycieraczki na reflektorach i nie było to Volvo. :) 
Teraz mam spryskiwacze przy ksenonach (sprzedam Peugeota 3008 ;) ) ale nie miałem okazji jeździć podczas śnieżycy więc nie wiem jak by było. W każdym innym aucie z żarówkami halogenowymi trzeba było zatrzymywać się w nocy w zimie, przy mokrej/ośnieżonej jezdni i/lub przy padającym śniegu i czyścić reflektory z brudu. Z lodu już niekoniecznie, bo jednak działające światło wytapiało sobie dziurę na świecenie.
Pozdrawiam
Wojtek

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #365 dnia: 19 Czerwca 2018, 09:59:47 »
W ubiegłym roku sprzedałem 15-letnie auto, z czego 10 lat jeździłem na zmianę z żoną. Spryskiwacze xenonów były włączone raz, przy kupnie auta. Po 10 latach sprzedałem i nawet nie wiem czy wówczas działały czy nie...  Po prostu nie było potrzeby ich użycia.

Teraz w Corolli przez rok czasu jeszcze nie włączałem spryskiwaczy, nawet gdy kupowałem auto. Nie wiem czy działają... Zaufałem salonowi.
A może same się włączają co którąś inicjację wycieraczek i o tym nie wiem?
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
« Odpowiedź #366 dnia: 19 Czerwca 2018, 10:42:44 »
Tak właśnie to działa. Włączają się co któreś użycie spryskiwaczy przedniej szyby.
Pozdrawiam
Wojtek

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #367 dnia: 19 Czerwca 2018, 10:51:09 »
Co piąte, o ile dobrze pamietam i tylko przy włączonych światłach mijania.

Offline toauris

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #368 dnia: 19 Czerwca 2018, 17:44:29 »

[/quote]
Wg Ciebie normalny, dobry samochód to Opel Vivaro  lub Peugeot?
Masz racje tylko co do konstrukcji lamp że są wadliwie skonstruowane z resztą poglądu się nie zgadzam.
[/quote]

o nie.. ani opel ani peu to nie są normalne dobre samochody , ale cena zakupu nowego  porównywalna w moim przypadku (chociaż aurisa kupiłem rocznego )  i tak:

W aurisie wszystko trzeszczy, skrzypi, lusterko odpadło od szyby przy regulacji ( oj zdaża sie)
Moduł "komfortu" to jakaś porażka , brak automatycznie otwieranych szyb (jednym krótkim pociągnieciem/nacisnieciem notwiera sie lub zamyka szyba) w najlepszym przypadku automat jedynie na przednią szybe kierowcy , a w peugocie to jest wyposazenie standard.

W oplu i peugeocie nie musze martwić się o to że jak mi lakier odpryśnie, albo sam go uszkodzę to samochód po roku zgnije a w Toyocie niestety po miesiącu rudy nalot bo brak jest ocynku

Do peugeota i opla mogę dać większą felgę i na to łańcuchy , w aurisie ... no cóż, temat znany

W peugeocie  który na wypasie byl tańszy niż golas Auris wytłumienie wnętrza (izolacja akustyczna)  jest sto razy lepsze, szyby akustyczne
Opel vivaro to akurat bus użytkowy więc kwestia wyciszenia i wygody jest pomijalna

jeżdząc rocznie na poziomie 120 000km różnymi samochodami , jazda aurisem jest dla nas męcząca , w szczególności zimą z uwagi na lampy

w peugeocie czy oplu nie trzeba tyle się zatrzymywac i myć lamp.. (zwykłe halogeny)

Samo wykończenie wnętrza w toyocie to porażka... Kiedyś klient oglądał mojego aurisa i zapytał gdzie mam maskownice śrub od foteli <zalamka> <zalamka> <zalamka>
Detale ,ale naprawde ja widzę mega różnicę..

Długo mógłbym wymieniać porównywać itp ..

Dlaczego kupiłem takie auto ?  kwestia marketingu firmy- poprostu samo na siebie pracuje, żadne inne by na siebie nie zarobiło .
Na plus napewno technologia hybrydowa i wszystkie związane z nią aspekty.

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #369 dnia: 19 Czerwca 2018, 19:19:17 »
W aurisie wszystko trzeszczy, skrzypi, lusterko odpadło od szyby przy regulacji ( oj zdaża sie)

W jednym trzeszczy czy we wszystkich?
W Peugeocie czy Oplu nie zdaRZa się?

Moduł "komfortu" to jakaś porażka , brak automatycznie otwieranych szyb (jednym krótkim pociągnieciem/nacisnieciem notwiera sie lub zamyka szyba) w najlepszym przypadku automat jedynie na przednią szybe kierowcy

Do jazdy golasem byłeś zmuszany czy robiłeś to na własne życzenie?
Chyba boczną? A może i nie, diabeł wie, zależy czy siedzisz przodem do kierunku jazdy czy bokiem...

W oplu i peugeocie nie musze martwić się o to że jak mi lakier odpryśnie, albo sam go uszkodzę to samochód po roku zgnije a w Toyocie niestety po miesiącu rudy nalot bo brak jest ocynku

IMHO lepiej jechać już rudym niż stać jeszcze nie rudym...

Do peugeota i opla mogę dać większą felgę i na to łańcuchy , w aurisie ... no cóż, temat znany

Zapomniałeś o najważniejszym... Iloczyn długości auta, liczby kół i miejsc w samochodzie jest liczbą parzystą co z automatu dyskwalifikuje auto...

W peugeocie  [...] szyby akustyczne

Same grają?

jeżdząc rocznie na poziomie 120 000km różnymi samochodami , jazda aurisem jest dla nas męcząca , w szczególności zimą z uwagi na lampy

Zmień auto... Albo lampy... Skończ gimnazjum... Whatever...

w peugeocie czy oplu nie trzeba tyle się zatrzymywac i myć lamp.. (zwykłe halogeny)

Cofam poprzednie rady... Niczego nie zmienią...

Samo wykończenie wnętrza w toyocie to porażka... Kiedyś klient oglądał mojego aurisa i zapytał gdzie mam maskownice śrub od foteli <zalamka> <zalamka> <zalamka>
Detale ,ale naprawde ja widzę mega różnicę..

A Twoim ulubionym kolorem jest ... różowy?

Długo mógłbym wymieniać porównywać itp ..

Myślę, że wystarczająco się przedstawiłeś...

Dlaczego kupiłem takie auto ?  kwestia marketingu firmy- poprostu samo na siebie pracuje, żadne inne by na siebie nie zarobiło .

Zdecyduj się na coś...
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline toauris

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #370 dnia: 19 Czerwca 2018, 20:22:43 »
wniósłbyś coś konstruktywnego, sensownego .. bo  głupie docinki świadczą tylko o Twoim niskim poziomie elokwencji i inteligencji ;-)

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #371 dnia: 19 Czerwca 2018, 20:39:32 »
Maciej Loret,

któryś już raz czytam podobne "mondrości" w twoim wykonaniu i wybacz, ale nie mogę się powstrzymać. Jeśli masz zbyt dużo wolnego czasu to spróbuj go spożytkować w jakiś bardziej produktywny sposób. To jest forum. Forum nie służy tylko wynoszeniu pod niebiosa naszych toyot i gnojeniu innych marek. Forum, poza tym, jest miejscem, gdzie stosuje się w dyskusji racjonalne i merytoryczne argumenty na poparcie własnej tezy. Jak czytam czasem twoje przemyślenia, to mam wrażenie, że powinieneś zostać szefem Partii Polskich Toyot i za wzór obrać tą Panią:

https://www.youtube.com/watch?v=A7c9aXB7Ne4

:grin:

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #372 dnia: 19 Czerwca 2018, 20:49:30 »
wniósłbyś coś konstruktywnego, sensownego .. bo  głupie docinki świadczą tylko o Twoim niskim poziomie elokwencji i inteligencji ;-)

Jeśli tylko tyle wyniosłeś z mojego wpisu, to ... nie martw się, następnym razem pójdzie lepiej...

No, ale dobra, to jadziem...
Wchodzę na stronę Peugeota, wybieram model 301 (mniej więcej odpowiednik gabarytowy Aurisa).
Wybieram najdroższą wersję wyposażeniową i szukam ale ... nie ma żadnej wersji benzynowej... No dobra... Producent już za mnie wybrał... To może nie trzeba machać wajchą?   Jasssssneeee.... Może gwiazdkę z nieba? :) Do felg z lekkich stopów, czujników parkowania czy podgrzewanych przednich foteli trzeba dopłacać (przypominam, że mówimy o najdroższej wersji wyposażeniowej)... Boję się patrzeć na biedniejsze wersje... Może trzeba będzie dopłacić do kierownicy albo przedniej szyby? Ale przepraszam, jest jeden pozytyw...Cena...

Forum nie służy tylko wynoszeniu pod niebiosa naszych toyot i gnojeniu innych marek.

I to działa tylko w jedną stronę?

Forum, poza tym, jest miejscem, gdzie stosuje się w dyskusji racjonalne i merytoryczne argumenty na poparcie własnej tezy.

No... to Twój poprzednik pokazał sporo merytorycznych argumentów... Ten, tego... Lampy do doopy, jakieś śruby na wierzchu, ..., coś pominąłem? Faktycznie, tragedia...

P.S. Troszkę luzu i myślenia...
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2018, 20:55:40 wysłana przez Maciej Loret »
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #373 dnia: 19 Czerwca 2018, 21:36:27 »
No... to Twój poprzednik pokazał sporo merytorycznych argumentów... Ten, tego... Lampy do doopy, jakieś śruby na wierzchu, ..., coś pominąłem? Faktycznie, tragedia...

Mój poprzednik napisał o konkretnych rzeczach. Tak, lampy w tym samochodzie (mimo że na szczęście póki co nikt jeszcze chyba przez nie nie zginął) są konstrukcyjnie do dooopy. Czego tu nie rozumiesz?
Jak kupuję auto za 120 kafli to mógłbym się spodziewać, że na owe śruby ktoś nałoży jakieś maskownice - widocznie Toauris miał takie w poprzednim aucie i pisze o tym, co w Aurisie w porównaniu z innymi autami zrobione jest słabo.  Ma chłop rację. Nad czym tu dyskutować?

Za to twoje wstawki o samogrających szybach, różowym kolorze i całej reszcie, mające na celu jedynie obrazić kogoś są po prostu słabe. Odsyłając kogoś do gimnazjum może lepiej sam zdaj sobie wreszcie sprawę z faktu, że nie na każdy temat masz coś mądrego do powiedzenia... Mimo że próbujesz i to aż za nadto. Moja rada: zamiast po raz kolejny pisać bezsensownego posta z milionem cytowań i udowadniać wszem i wobec swoją "zajebistość" przeczytaj raz jeszcze to co napisałem i zastanów się nad tym.

Offline martinez07

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #374 dnia: 19 Czerwca 2018, 21:39:37 »
Trochę temat zszedł z lamp na... no właśnie - na co?
Dziwne to forum - na codzień jestem na avensis.info, tu zaglądam bo kusi mnie hybryda i przyglądam się CHR oraz Aurisowi.
Ale coraz dalej mi od tych modeli - w wątku o CHR mam wrażenie że siedzi głównie gimbaza (nie wiem jak to możliwe, bo te auto ma za dużą pojemność) albo analfabeci - wystarczy poczytać wątki o mirrorlink gdzie gość pisze bez składu i ładu, albo o tym jak kierowcy CHR machają do siebie łapkami  :o
W wątku o Aurisie jest podobnie - obrzucacie się gównem jak śnieżkami, a sam Auris w Waszych wypowiedziach to totalna kupa. W każdym razie odechciało się, zarówno jak i auta, tak samej społeczności tej grupy.
Ja póki co jestem zadowolony z mojego Avensisa. CVT nie "wyjo", lampy świecą, safety sense działa jak trzeba, i póki co - nie "gnijo". I dzięki Wam, na pewno to docenię, bo jak widać to jedyny model Toyoty cyt. "nie szajs".

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl