[/quote]
Wg Ciebie normalny, dobry samochód to Opel Vivaro lub Peugeot?
Masz racje tylko co do konstrukcji lamp że są wadliwie skonstruowane z resztą poglądu się nie zgadzam.
[/quote]
o nie.. ani opel ani peu to nie są normalne dobre samochody , ale cena zakupu nowego porównywalna w moim przypadku (chociaż aurisa kupiłem rocznego ) i tak:
W aurisie wszystko trzeszczy, skrzypi, lusterko odpadło od szyby przy regulacji ( oj zdaża sie)
Moduł "komfortu" to jakaś porażka , brak automatycznie otwieranych szyb (jednym krótkim pociągnieciem/nacisnieciem notwiera sie lub zamyka szyba) w najlepszym przypadku automat jedynie na przednią szybe kierowcy , a w peugocie to jest wyposazenie standard.
W oplu i peugeocie nie musze martwić się o to że jak mi lakier odpryśnie, albo sam go uszkodzę to samochód po roku zgnije a w Toyocie niestety po miesiącu rudy nalot bo brak jest ocynku
Do peugeota i opla mogę dać większą felgę i na to łańcuchy , w aurisie ... no cóż, temat znany
W peugeocie który na wypasie byl tańszy niż golas Auris wytłumienie wnętrza (izolacja akustyczna) jest sto razy lepsze, szyby akustyczne
Opel vivaro to akurat bus użytkowy więc kwestia wyciszenia i wygody jest pomijalna
jeżdząc rocznie na poziomie 120 000km różnymi samochodami , jazda aurisem jest dla nas męcząca , w szczególności zimą z uwagi na lampy
w peugeocie czy oplu nie trzeba tyle się zatrzymywac i myć lamp.. (zwykłe halogeny)
Samo wykończenie wnętrza w toyocie to porażka... Kiedyś klient oglądał mojego aurisa i zapytał gdzie mam maskownice śrub od foteli

Detale ,ale naprawde ja widzę mega różnicę..
Długo mógłbym wymieniać porównywać itp ..
Dlaczego kupiłem takie auto ? kwestia marketingu firmy- poprostu samo na siebie pracuje, żadne inne by na siebie nie zarobiło .
Na plus napewno technologia hybrydowa i wszystkie związane z nią aspekty.