Autor Wątek: Auris Hybrid dodatkowe 2 lata gwarancji...???  (Przeczytany 7001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
Auris Hybrid dodatkowe 2 lata gwarancji...???
« dnia: 03 Grudnia 2015, 18:54:09 »
Witam wszystkich!

Jestem tu nowy, i jako że nie znalazłem działu "Przywitalnia" robię to teraz!

Jestem w trakcie zakupu nowej Auris Hybrid Touring Sports i mam 2 wątpliwości:

1. Czy jest sens dokupować dodatkowe 2 lata gwarancji za 2836 zł? Hybrydy znane są z niezawodności i myślę, że jeśli coś miałoby się posypać to zrobi to w ciągu 3 lat podstawowej gwarancji. Jakie macie zdanie na ten temat?

2. Czy jest sens dorzucać 3 tys. zł do  Toyota Touch 2 & Go Plus? Bawiłem się tym chwilę w salonie i wrażenia nie robi. Brak multitouchingu, powolna reakcja na dotyk, dość marna rozdzielczość ekranu, płatne aktualizacje po 3 latach (chociaż pewnie da się ściągnąć jakieś "lewe"). No ale jeśli ktoś używa to z pewnością może mi co nieco doradzić.

Pozdrawiam,
Janek.

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
Odp: Auris Hybrid dodatkowe 2 lata gwarancji...???
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudnia 2015, 19:10:25 »
1. Wg mnie to się nie opłaca- odpowiedzieć na to pytanie musisz sobie sam! Radzę zapoznać się ze szczegółowymi warunkami tej polisy.
2. Ja nie doposażałem Aurisa w navi. 3 tys zł to sporo. I nie żałuję.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudnia 2015, 20:16:01 »
Za kazdym razem jadac z tt&go po dluzszej czy krotszej chwili musialem posilkowac sie komorka.
Dla mnie bez sensu.

Offline bigboykr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Grudnia 2015, 22:24:24 »
1. Nie brałem. Warunki takie sobie. 2. Nie brałem. Jedyna zaleta to, że po prostu jest. Navi przegrywa w prawie każdym aspekcie w porównaniu z google maps lub moim garminem. Nie wziąłem mimo propozycji ceny 1500.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Grudnia 2015, 22:50:45 »
1. Czy jest sens dokupować dodatkowe 2 lata gwarancji za 2836 zł?
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,36805.msg538562.html#msg538562
2. Czy jest sens dorzucać 3 tys. zł do Toyota Touch 2 & Go Plus?
nie. Lepszy zwyczajny 5 calowy gps na szybe za 300 zł.
« Ostatnia zmiana: 03 Grudnia 2015, 22:52:26 wysłana przez bazi »

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Grudnia 2015, 22:53:00 »
1. Mam od 3 tygodni nową auriskę i też stoję przed tą decyzją ale chyba się nie zdecyduję. Po to biorę Toyotę by była niezawodna i by do niej nie dokładać. Więc dokładać na starcie prawie 3000 i to do nowego auta? Mija się jak dla mnie z powyższym założeniem ☺
2. Ja trochę żałuję że nie mam czegoś więcej niż zwykłe tt2. I to nie ze względu na navi ile raczej na "wodotryski" typu pokazywanie okładek albumów audio itp. Lubię takie rzeczy a dopiero po fakcie dowiedziałem się że zwykłe Toyota Touch 2 jest okrojona pod tym względem. Z drugiej strony dla takich bajerów wydawać 3000? Co kto lubi. Gdyby to było jednak te 1500 o czym pisał kolega powyżej to ja osobiście bym się zdecydował 😉

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Grudnia 2015, 10:09:46 »
1. Ja nie brałem. Ale jak ktoś użytkuje auto intensywnie i robi spore przebiegi może i warto.

2. A ja sobie bardzo chwale. Przejechałem pół Europy i uważam ze mapy są świetne. Bardzo szybka reakcja na sytuacje na drodze, funkcja traffic naprawde robi wrażenie, a reakcji na dotyk nie mogę wiele zarzucić porównujac system do przenośnych nawigacji z którymi miałem do czynienia. Osobiście nie lubię doczepianych do szyby akcesoriów z wiszącym kablem i ze względu na estetykę firmowej navi dla mnie to było ważne. Oczywiscie przeliczając wszystko na złotówki co mozna kupić za te 3 tys. to nie ma sensu. Wybór należy do ciebie. Faktycznie grafika na tle konkurencyjnych zestawów np. W VW nie powala. Mimo to, ja bardzo polecam.
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Grudnia 2015, 11:03:19 »
A ja myślę że z doczepiana navi na szybie jest wygodniej. Dlaczego ? Bo jest na szybie proste. Jakby nie trzeba było sie gapić gdzieś na dół to było by ok, albo gdyby toyota wzięłą przykład z Volvo, gdzie ekran wysuwa się z górnej krawędzi kokpitu. Rozwiązanie Toyoty jak i innych marek gdzie navi jest nad lewarkiem biegów jest niewygodne wg. mnie.

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Grudnia 2015, 17:49:48 »
Lepsza doczepiana navi ze względu na poręczność i wygodę obsługi.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2015, 17:52:45 wysłana przez Ceglany »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Grudnia 2015, 18:00:57 »
W aurisie TT jest zdecydowanie za nisko.
Np w verso jest o ok 10cm wyzej .

Offline KubaCh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Grudnia 2015, 22:26:55 »
Ale jak ktoś użytkuje auto intensywnie i robi spore przebiegi może i warto.

No właśnie okazuje się, że nie warto - bo wtedy te dodatkowe 2 lata zamieniają się w dodatkowe 50 tys. km :-/ Przynajmniej tak było w lutym jak kupowałem swoją Auriskę i dostałem do rozważenia taką opcję. Nie wziąłem.

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Grudnia 2015, 00:37:27 »
Taki obrazek świadczy o tym, że to jakaś lepsza wersja TT? :)

« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2015, 00:39:42 wysłana przez vannkama »

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Grudnia 2015, 08:14:49 »
Taki obrazek świadczy o tym, że to jakaś lepsza wersja TT? :)

No na to by wyglądało, chyba, że dopiero w tych nowych TT2 wycięli taką bardzo "ekskluzywną" użyteczność jaką jest wyświetlanie okładek i trzeba mieć co najmniej navi by je wyświetlić :thumbdown:
Teraz już jestem mądry i wiem, że zwykłe TT2 wyświetla okładki tylko z iPoda, dopiero TT2&Go i TT2&Go Plus wyświetla je i dla iPoda i dla usb  <zalamka> nawet nie wiem czy którakolwiek z tych wersji potrafi wyświetlić okładki via bluetooth, bo to już chyba przerosłoby możliwości inżynierów Toyoty  :laugh:

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Grudnia 2015, 09:07:38 »
nie warto kupowac seryjnej navi za 3 tys, lepiej kupic blaupunkta albo kenwooda 2 dinowego z windowsem
w tych samych pieniadzach, poziom zaawansowania o niebo lepszy, kazda mapa dziala wszystkie funkcje auta rowniez

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Grudnia 2015, 09:15:30 »
Ja na fabryczną navi nie narzekam, na moje potrzeby jest wystarczająca i na razie aktualna aż nadto. Ostatnio mile mnie zaskoczyła, bo przy weekendowym remoncie odcinka Wisłostrady od razu pokazała komunikat "Remont nawierzchni - czy pokazać objazd?" i objazd wskazała zgodnie z tym wyznaczonym przez drogowców.
Gdybym kompletowała auto pewnie bym się zastanawiała, a że w moim navi już było, to świetnie :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl