Autor Wątek: nawigacja toyota touch 2  (Przeczytany 7045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 77marios

• Prawie Toyot
nawigacja toyota touch 2
« dnia: 07 Grudnia 2015, 13:13:42 »
Witam serdecznie

Mam pytanie do znawców systemu nawigacji toyota touch 2, czy do aurisa ( rok 2015 p FL ) bez nawigacji można zakupić nawigację używaną i podpiąć pod stację ? , no i w jaki sposób i gdzie znaleźć odpowiedni soft do tego zestawu .  Na allegro znalazłem taki moduł i nie wiem czy jest odpowiedni.

http://allegro.pl/nawigacja-toyota-yaris-auris-verso-rav4-corolla-i5810414883.html

z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
mario

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: nawigacja toyota touch 2
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Grudnia 2015, 21:11:42 »
można,

soft jest defaultowo wgrany ale na necie są aktualizacje i witaminki
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Grudnia 2015, 13:29:17 »
soft jest defaultowo wgrany ale na necie są aktualizacje i witaminki

Mógłbyś pokierować gdzie tych aktualizacji szukać? Przeglądam net pod tym kątem w te i nazad i jedyne co znalazłem to oficjalne aktualizacje ale te dotyczą tylko map nawigacji. Natomiast mnie interesowałby soft dotyczący samego systemu audio.

Offline siubuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Grudnia 2015, 15:41:46 »
tez nic nie znalazlem :( sam soft by sie przydal

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Grudnia 2015, 22:22:11 »
A czy z TT&G można "zrobić" TT&G2?

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Grudnia 2015, 10:51:49 »
można, wymieniając zestaw na TT2, włącznie z anteną
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline 77marios

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Stycznia 2016, 22:48:52 »
POMOCY !!
zakupiłem moduł nawigacji (allegro) , podłączyłem do systemu i wszystko działało.  Ale byłem chyba nadgorliwy i ściągnąłem ze strony toyoty aktualizację i zaczęły się problemy . Przy 63 % wyświetlił się błąd : "Kontrola zgodności zawartości aktualizacji nie powiodła się "  i nawigacja już nie działa  :-( . Pomóżcie proszę co zrobić. totalna załamka  :wallbash:

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Stycznia 2016, 13:14:09 »
Jedyne co możesz zrobić sam, to zdjąć klemę na kilka minut, mnie w starszej nawigacji B9030 to pomogło.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Stycznia 2016, 23:54:24 »
Pomóżcie proszę co zrobić.
Najpierw dobrze prześwietl internet, coś takiego mogło już być. Dobre miejsce to elektroda.pl. Możesz tam zapytać. Sprawdź też zagraniczne miejsca.
Może masz znajomego nawiedzonego hobbystę elektronika/informatyka. Tacy różne cuda robią ze sprzętem.
Możesz popróbować sam przyciskologii. Niektóre systemy operacyjne mają ukryte menu serwisowe, które może umożliwić m.in. np. przywrócenie oprogramowania fabrycznego. Mam zapisane (nie sprawdzałem), że w TT&Go dla menu diagnostycznego trzeba: wł. zapłon, trzymając przycisk CAR włączyć i wyłączyć 3x światła pozycyjne. Może jest tam jakaś ciekawa opcja typu twardy reset.
W niektórych urządzeniach trzeba włączyć zapłon/zasilanie z wcześniej przyciśniętym jakimś przyciskiem.
Ja nie poddałbym się bez próbowania. Walcz! Ludzie zrobili, ludzie zepsuli, to i ludzie mogą naprawić.
Spalanie - Motostat.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl