Autor Wątek: PREVIA '03 - niedziałające radio, oświetlenie wew. i centralny zamek z pilota  (Przeczytany 7425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mavcus

• Prawie Toyot
Witam,
posiadam Previe 2003 2.4 156km, sprowadzona w 2004 roku z Szwajcarii i od tego czasu cały czas używana przez moją rodzinkę.
Niestety od ok pół roku mam problem z tym że nie działa radio(tzn raz na miesiąc wszystko działa przez ok godzinę-dwie jakby nigdy nic), otwieranie i zamykanie samochodu z kluczyka, oświetlenie wewnętrzne i zegar(nie prędkościomierz). Wszystko wygląda tak jakby nie dostawało prądu.. czy ktoś wie co to może być? Jak tak to czy zrobię to sam czy muszę jechać do mechanika?

Pozdrawiam!

Offline Mavcus

• Prawie Toyot
Ktoś coś pomoże?

Offline PAWEŁ ŁAPINSKI

• Początkujący
Cześć MAVCUS

Mam ten sam problem ze swoim autem.
Czy rozwiązałeś go?
Jeśli trak to podziel się swoimi informacjami.

Pline!

Pozdrawiam

Paweł

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Sprawdź bezpieczniki  po lewej stronie w nogach kierowcy.

Offline Scott Gunn

• Początkujący
  • Samochód:: Previa II, 2.4
Jest to spowodowane przepaloną skrzynką bezpieczników w komorze silnika. Złącza nie stykają się tam tak jak powinny i zależnie od tego jak samochód wibruje czasem to działa a czasem nie.
Oprócz usterek opisanych powyżej nie działają jeszcze tylne światła przeciwmgielne. Musisz kupić nową skrzynkę bezpieczników. Kod OEN to 82720-28020 (przynajmniej dla mojej Previa II, 2.4, 115 kW z r. 2000).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl