Autor Wątek: Hiace po 2000 roku  (Przeczytany 17119 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dken

• Początkujący
Hiace po 2000 roku
« dnia: 26 Grudnia 2015, 15:28:07 »
Witam,

Jestem w trakcie poszukiwań samochodu, którym mógłbym bezproblemowo jeździć po Polsce a przedewszystkim na zagranicznych podróżach po Europie i nie tylko. Wybór padł na Toyotę Hiacę. Jako, że informacji na jej temat jest mało stąd chciałbym od Was uzyskać trochę wiedzy. Interesują mnie roczniki po 2000 roku do ostatnich lat produkcji. Z tego co widzę to już wtedy jest tylko silnik 2,5 d4d o mocy 102km oraz później w nowszym modelu o mocy 117km. Z tego co wiem, to któryś z nich występuje w Hiluxie. Proszę o informację czy auto ma sprzęgło dwumasowe i jaki jest do niego dostęp. Czy silnik jest na pompie? W których modelach Toyoty te silniki były montowane? Jak ten silnik 2,5 ma się do 2,4, który robi przebieg rzędu miliona kilometrów.

Może są jakieś stronki, gdzie można poczytać na temat tego auta/silnika?

Dziękuję i pozdrawiam.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Hiace po 2000 roku
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Grudnia 2015, 16:00:29 »
2KD masz w Hiace i Hiluxie (przynajmniej na bliskich nam rynkach).

O dwumasie w ciężarówce jeszcze nie słyszałem.  Common rail też raczej nie będzie pracował bez pompy.

Silnik jest pancerny, typowych problemów nie ma, będzie pan zadowoloooony.

Przemyśl jedynie, do czego samochód będzie służył, bo jeśli tylko do autostradowych wycieczek, to szukaj RWD, a jeśli też poza, to 4WD będzie fajnym wyborem, nie licz jednak, że będzie to samochód terenowy.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl