Autor Wątek: Instalacja AUX w Auris I (Dension Gateway Lite BT) i gniazda zapalniczek do reje  (Przeczytany 2965 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trybens

• Prawie Toyot
Cześć,

To mój pierwszy post na forum, więc chciałbym się przywitać i pokazać co poprawiłem w swojej Aurisce I. Samochód kupiłem niedawno i auto jest dla mnie super z jednym małym wyjątkiem: brak AUX i bluetootha w fabrycznym radiu. Jako rozwiązanie obrałem montaż urządzonka od Dension o nazwie "Gateway Lite BT" (http://www.dension.com/products/car-multimedia-solutions/gateway-lite-bt). Ma to co potrzeba i integruje się z fabrycznym radiem oraz guzikami na kierownicy (już sprawdzone! :) ). Na forum nie znalazłem informacji tym rozszerzeniu, więc chciałbym uzupełnić ten brak. Poniżej parę zdjęć z montażu:

1) Co trzeba rozebrać:

2) Gdzie został u mnie zainstalowany

3) Na zdjęciach nie mam teraz efektu finalnego, ale gniazda USB i AUX wyprowadziłem do schowka

Podczas instalacji montowałem również dodatkowe gniazda zapalniczki w schowku (do ładowania telefonów w drodze itp.) oraz na górze kokpitu (stamtąd łatwiej pociągnąć zasilanie do rejestratora jazdy i ładowania telefonu - kable się mniej plączą przy radiu).

1) Rozgałęziłem gniazdo przy ręcznym

2) Prowadzenie kabelków

3) Montaż gniazda pomiędzy wywiewami w górnej części kokpitu (wywiewów nie naruszyłem i nadal działają ;-) )

4) Montaż w schowku - musiałem nadpiłować kawałek plastiku, żeby gniazdo się zmieściło.

Link do całego albumu zdjęć dla ciekawskich: https://goo.gl/photos/b4qPGGNDiyJFVqDr7.

Całość zabawy zamknęła się w kwocie ok. 450 zł. Dension działa bez zarzutu, z jedynym małym wyjątkiem: potrafi zerwać połączenie po bluetooth z telefonem podczas rozmowy. Zdarza się tylko czasem, ale jednak :( Do tej pory nie znalazłem o co chodzi i czekam na update od Dension… 

I jeszcze na koniec małe pytanie: w manualu do auta znalazłem, że bezpiecznik gniazda zapalniczki to 20A, na pokrywce puszki z bezpiecznikami znalazłem oznaczenie 7,5A, a obecnie w aucie mam wprowadzony bezpiecznik 10A. WTF!? Która wartość jest poprawna?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl