Witam. (wszystkich)
Bommb: Myślę, że nikt nie będzie bił.

"Nie od razu Rzym zbudowali"
Najpierw popatrz w papiery autka. Ponieważ jak masz Cari po LF to równie dobrze możesz mieć motorek 1.6 99 KM (73kW). Dalej 79 kW (107 KM) - choć nie jestem do końca pewien czy po LF był stosowany. I ostatni z silników 1,6 to 84 kW (115 KM). W papierach musi coś o mocy pisać.
Ponieważ nie każdy silniczek to LeanBurn idziesz do autka otwierasz maskę i patrzysz: w wersji 1,6 LB (4A-FE z czujnikiem ubogiej mieszanki LeanBurn), wtryskiwacze wchodzą w silnik, a przedmiotowy czujnik LB (nie czujniki) jest umieszczony w rurze wydechowej za kolektorem (posiada cztery przewody elektryczne i widać go jak patrzysz w dół na wydech). Przy takim rozwiązaniu kolektor wchodzi w wydech 4-1 (bez LB 4-2-1) Jak jest to wersja LB to przy symbolu silnika (4A-FE) powinna być jescze mała niebieska naklejka informująca o stosowaniu świec zapłonowych platynowych i wymianie ich co 100 tys. km.
To takie suche informacje (ale bardzo przydatne). Jak nie masz ww. rzeczy to raczej masz wersję normalną (bez LB)
Nie wydaje mi się aby była możliwość zamiany sondy lambda na czujnik LB i odwrotnie (pomijam kwestię czysto techniczną - przeróbki ale jest również temat zmiany oprogramowania). Ale mogę się mylić.
Daj znać jak coś "wydumasz"
Pozdrawiam.Grzegorz.
Ps. myślę, że na mnie też nie będą krzyczeć

- odbiegamy od tematu. Ale trzeba pomóc.