Autor Wątek: Ciekawe aukcje na Allegro o CARINIE (F)  (Przeczytany 416970 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
Odp: Ciekawe aukcje na Allegro o CARINIE (F)
« Odpowiedź #720 dnia: 27 Grudnia 2010, 19:38:28 »
tak się zaaferowałem tym kolorem, ża aż nie zwróciłem uwagi na inne lampy..
ładnie wygląda, chociaż brewki to bym zdjął..;)
Obowiązkowo brewki won- tylko kierunki chyba kombinowane ja mam inne..... :-P

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #721 dnia: 27 Grudnia 2010, 22:14:34 »
Kierunkowskazy są od Corony ;). Caldina miała takie same klosze jak Carina kierunków , Corona w wersji z kierunkowskazami w zderzaku miala światla pozycyjne w tych obudowach "naszych kierunkowskazów" i miały celowo wypustki obrysowe w nich :).
Pozdrowionka  . :D

szmyk

• Gość
« Odpowiedź #722 dnia: 27 Grudnia 2010, 22:36:15 »
Mam takie lampy założone u siebie w Carinie , ale wymagały przeróbki ponieważ są tylko pod światło pozycyjno/obrysowe. Ja je przerobiłem na kierunkowskazo/obrysówki ;).

http://cgi.ebay.pl/Toyota-Carina-Corona-Blinker-Standlicht-81610-20530-/250671715293?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item3a5d32d3dd

p.s. Sterciu masz możliwość załatwienia emblematu na tył z napisem Corona ? Nie blendy tylko emblematu takiego samego jak napis Carina E tylko aby pisało Corona ?

Szukam wszędzie i nie ma , allegro , ebay , polskie aso , francuskie aso.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #723 dnia: 27 Grudnia 2010, 22:46:56 »
Z poszukiwaniami kieruj się bardziej na daleki wschód.

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #724 dnia: 27 Grudnia 2010, 23:08:30 »
Kierunkowskazy są od Corony ;). Caldina miała takie same klosze jak Carina kierunków , Corona w wersji z kierunkowskazami w zderzaku miala światla pozycyjne w tych obudowach "naszych kierunkowskazów" i miały celowo wypustki obrysowe w nich :).
Dlatego piszę że kombinowane- zauważcie że te kierunki są kopcone( nie widziałem żeby kierunki kopcone występowały z obrysowymi) ja takowe posiadam i wchodzi tak zarowka 5w5 ze względu że jest to jako pozycja niż kierunek ( moje lampy to koito z caldiny)
http://cgi.ebay.pl/JDM-OEM-Toyota-ST190-Corona-Black-Housing-Headlights-/170576030487?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item27b71fab17

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #725 dnia: 27 Grudnia 2010, 23:16:38 »
Cena kosmos tych lamp na tej aukcji na ebayu , one są warte co najwyzej polowe tej kwoty ;). A co do emblematu to Szmyk wysłałem Ci pw więc przeczytaj.

Szmyk , takie pytanko jeszcze odnosnie tych lamp , jak zakładaleś je to wywaliłes kierunkowskaz boczny i zakleiłes czyms otwor na niego ???? Oryginalnie w Coronie jak sa te lampy to nie ma kierunku bocznego , poniewaz ta wypustka w lampie sluzy za niego. Wrzuc fotki jak możesz jak to wygląda u Ciebie. W tej lampie jest kierunkowskaz boczny z pozycyjnym bocznym (nie obrysowym jak pisałem wczesniej , sorki za przejęzyczenie ;) )

A tutaj na aukcji fotka Cariny E przerobionej na Corone przez kolege CzapCzapa którys kiedys na forach Toyoty byl stałym bywalcem , nawet jego fotka jest na aukcji ale nie on sprzedaje te czesci i chyba nigdy ten sprzedający tej toyoty jego nie mial. Poniewaz kto inny ją juz sprzedawal na czesci w całkiem innym rejonie polski ;).

EDIT:

Chodziło mi o cene lamp z aukcji którą Szmyk wkleił , pojawił sie drugi post z innym linkiem więc aby nie było niejasności ;).
« Ostatnia zmiana: 27 Grudnia 2010, 23:27:55 wysłana przez Sterciu »

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #726 dnia: 27 Grudnia 2010, 23:46:06 »
Dlatego piszę że kombinowane- zauważcie że te kierunki są kopcone( nie widziałem żeby kierunki kopcone występowały z obrysowymi)

To jest oryginal Koito , wystepowal tez z "czarnym" wnetrzem w Coronach.

Cytuj (zaznaczone)
ja takowe posiadam i wchodzi tak zarowka 5w5 ze względu że jest to jako pozycja niż kierunek
w tych z pozycyjnym bocznym równiez były żarówki 5W5 jak dobrze pamiętam :)

Cytuj (zaznaczone)
( moje lampy to koito z caldiny)
http://cgi.ebay.pl/JDM-OEM-Toyota-ST190-Corona-Black-Housing-Headlights-/170576030487?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item27b71fab17

Jezeli masz takie jak na tej aukcji to były montowane i w Caldinach i w Coronach.

Równiez zwykłe lampy i zwykłe klosze kierunków były w caldinach jak i w coronach. W coronach  były wersje też identyczne jak carina z kierunkowskazami tak jak carina i zderzakami jak carina. Tylne klapy jedynie miały profil dolny wneki na tablice rej większy.

Offline Rockeller

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #727 dnia: 28 Grudnia 2010, 00:39:33 »

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #728 dnia: 28 Grudnia 2010, 01:57:28 »
Obserwujcie ebay jezeli ktoś jest zainteresowany takimi lampami ,  jak mam na stanie to tam wystawiam takie nowe oryginalne lampy z pozycyjnym bocznym i  kierunkowskazem bocznym ;).

Możecie tez natrafić na innego sprzedającego z PL który tez takie nowe na ebayu wystawiał, ale nie wiem czy wystawia jeszcze czy sprzedal juz je.
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2010, 02:00:08 wysłana przez Sterciu »

Offline adpre

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #729 dnia: 28 Grudnia 2010, 10:36:16 »
http://moto.allegro.pl/toyota-corona-92-96-kierunek-z-postojem-lewy-orygi-i1375410614.html

Może i by znalazł drugą stronę.

to wlasnie chyba Corona CzapCzap'a
mam z niej tylni zderzak :-P ale blenda poszla o wiele wczesniej...
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec.
(George Carlin)

Piłeś -  nie jedź!
Nie jedziesz - wypij.

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #730 dnia: 28 Grudnia 2010, 12:43:30 »

to wlasnie chyba Corona CzapCzap'a
mam z niej tylni zderzak :-P ale blenda poszla o wiele wczesniej...

A dokładniej to Carina E ;) , CzapCzap sam ją przerobił na Corone tylko że silnik tam dogorywał i wkońcu sie jej pozbył. Długą drogę miała z Irlandii do Polski , sam CzapCzap sprzedajac ja w Irlandii z tego co pamietam nie sądził ze to auto dotrze do Polski  bo sprzedawal ja Niemcowi :D.

Offline adpre

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #731 dnia: 28 Grudnia 2010, 13:19:47 »
to pewnie zanim dotarla do Polski przeszla jeszcze przez rece Turkow;] <diabel>
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec.
(George Carlin)

Piłeś -  nie jedź!
Nie jedziesz - wypij.

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #732 dnia: 28 Grudnia 2010, 13:36:01 »
Możliwe ;) , do Polski juz trafiła jako auto na czesci z zajechanym silnikiem ;).

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #733 dnia: 28 Grudnia 2010, 19:45:12 »
Jakby ktoś szukał jest i drugi kierunek do corony na allegro( prawy) w dziale światła carina- myślałem o zakupie ale mam swoje kopcone wiec z nimi będe kombinował

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl