Autor Wątek: Zakup Priusa ze Stanów  (Przeczytany 19433 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Zakup Priusa ze Stanów
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Stycznia 2016, 20:57:06 »
Z Holandii to prędzej będzie miał pół miliona na taksówce niż będzie ubity, ale nie ma reguły.

Jedź, sprawdź, ewentualnie weź na test do ASO.
3VZ.pl

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Zakup Priusa ze Stan�w
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Stycznia 2016, 21:20:42 »
wolę  nie ryzykowa�/ i si� popyta�.

Bez ryzyka nie ma zabawy  :cheesy: . Jeśli znajdzie się ktoś chętny w okolicy i auto będzie ok to za 2 dni ogłoszenia nie będzie. Jeżeli nie szkoda ci 200zł można poszukać jakiegoć płatnego rzeczoznawcy, który będzie w stanie określić niezależnie czy blacharsko/lakierniczo jest ok. Jednak wizyta w ASO to w/g mnie przy tej kwocie zakupu KONIECZNOŚĆ ale dopiero gdy autko nie budzi żadnych wątpliwości a tego nigdy się nie dowiesz jak sam nie sprawdzisz. Autentyczności przebiegu z zagranicy nie sprawdzisz nawet w ASO - nie mają dostępu do historii serwisowej z EU (ewentualnie widzą naprawy gwarancyjne - a jeśli takowych nie było to pozostają pieczątki, telefony itp.).
Jestem swieżo po zakupie Aurisa HSD i zanim znalazłem obejrzałem 5 z czego 2 dokładnie i kosztowało mnie to w sumie 800zł, których mi nikt nie odda. W ASO w Gdyni pocieszali mnie, że ludzie przyjeżdżają po 4, 5 razy. Wizyta w ASO ze sprawdzeniem baterii (500zł). Oddzielnie 350 mechanika itp, sama bateria 200.
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2016, 21:28:38 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Stycznia 2016, 07:55:08 »
Wydaje mi się że widzą serwis za granicą - jak się o swojego pytalem to powiedzieli że ciągłość przeglądów zachowana i samochód ma gwarancję.

сделано в сарае

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Stycznia 2016, 08:30:57 »
powiedzieli że ciągłość przeglądów zachowana

Mi też powiedzieli bo miałem ksiązkę z pieczatkami (sprzed pół roku ostatnia) i pewnie sami sprawdzili jak go ciągnęli z DE - zaufałem im. Jak sprawdzałem takiego (z komisu) co miał półtora roku temu ostatni przegląd z wbitą pieczatką z Hiszpanii to niestety oni nie są w stanie potwierdzić serwisów (proszę sobie zadzwonić....) w ich sysytemie nie ma. Też zanim kupiłem to myślałem ze jest elektroniczna książka dostepna na całe EU a tu jednak nie  :thumbdown: .  Mogą tylko sprawdzić naprawy gwarancyjne i tam może być przebieg i to wszystko. Sprawdzałem w Gdyni i w Bydgoszczy i pytałem w Elblągu - to samo.

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Stycznia 2016, 08:43:47 »
Mi przez telefon mówili. W przypadku aut z Polski maja napewno naprawy poza gwarancyjne (np stluczki likwidowane z oc).

сделано в сарае

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Stycznia 2016, 08:46:16 »
W przypadku aut z Polski

Tak, tego nie neguję.

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Stycznia 2016, 09:20:34 »
Ostatnio jak byłem w DE to jeździłem kilkoma taryfami z hsd - prius i auris ts. W Szwajcarii chyba brat też kilka widział do sprzedania po taxi, także można się spodziewać często "kosmetycznych" korekt licznika oraz czarów z dziurami w desce ( wiele ma na desce na stałe terminale zamocowane).

сделано в сарае

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #37 dnia: 03 Lutego 2016, 19:16:43 »
No to w myśl idei tego tematu:
JTDKN3DU7C0334698

A tutaj jak wyglądał przed odbudową:
7cf551454b36d227_2338f84c6f903c.jpg
7cf551454b36d227_bf43b61e371ebb.jpg

Jeszcze niedawno był na allegro.

-M
Spritmonitor.de" border="0

Offline Gutek021

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 03 Lutego 2016, 21:17:37 »
Właśnie o takie informacje mi chodziło/choć wolałbym,żeby pojawiały się oferty aut które warto kupić/Ale dzięki takim wpisom moźe uda się nie wpaść na minę choć muszę powiedzieć,źe próba kupna aut na polskim rynku to już nie  ryzyko lecz totalna porażka.Zostaje chyba tylko polski salon/z "dopłatą"/lub sprowadzenie na zamówienie a przy okazji moźe ktoś próbował  w ten sposób  kupować  i ma jakąś  osobę godna polecenia

Offline Krisstof

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Lutego 2016, 21:46:19 »
Cytuj (zaznaczone)
,źe próba kupna aut na polskim rynku to już nie  ryzyko lecz totalna porażka.
, oczywiście, pisałem kilka postów wyżej, ale to nie chodzi o hybrydę, tylko ogólnie, to ryzyko. Śledź Toyota dobre auto, czy jakoś tak, to są auta serwisowane z udokumentowanym przebiegiem, książką, gwarancją itd, jeśli nie to, to tylko zakup "igły" z salonu, wtedy masz tylko pewność.

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 03 Lutego 2016, 22:31:18 »
Jak już pisałem auta z USA tylko w wiadomym stanie się opłaca ściągać. Był krótki okres jak dolar był dobrze poniżej 3pln to jeszcze można było auta z drobnymi uszkodzeniami ciągnąć.

сделано в сарае

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Lutego 2016, 05:34:16 »
Potwierdzam co napisali koledzy powyżej. Toyota pewne auto w PL albo samodzielnie z zachodu ale to tez proponowalbym w tym szczególnym przypadku jesli nie od dealera to sprawdzenie układu hybrydowego przynajmniej dla spokojnego snu. Z USA kolega, ktory zajmuje się sprowadzaniem poywierdza ze obecnie stamtąd oplaca sie uszkodzone i naprawa w PL osobiscie przyciągnął priusa dla zony spawanego z dwóch dobry rok w dobrej cenie  :shock: :grin: :cheesy:

Offline p.stradowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 07 Lutego 2016, 19:11:57 »
A kupując samochód który jeździł w DE na taksówce muszę się liczyć z dużymi problemami? Przebieg około 220 tys km, rocznik 2010.

Offline pafocie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 07 Lutego 2016, 20:05:25 »
Nie pracuję na taksi, ale pomyśl sam: 5 letnie auto, 220k przebiegu - 44.000 rocznie. Bardzo niski przebieg, chyba że ktoś jeździł dodatkowo, wtedy może. Zapytaj jakiegoś taksiarza, raczej 60-100k rocznie robią. Zobacz czy jest książka która potwierdza w ASO serwisy i przebieg przy nich, jak nie ma, to nawet nie dotykaj.
Jeśli książka jest, aktualne badania, to weź do jakiegoś ASO, najlepiej niezbyt blisko miejsca zakupu, i przeglądnąć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl