Autor Wątek: Zakup Priusa ze Stanów  (Przeczytany 19398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Zakup Priusa ze Stanów
« Odpowiedź #45 dnia: 07 Lutego 2016, 21:20:44 »
Myślę, że nikt tu ci nie odpowie wprost. Również potwierdzam, że przebieg w tych autach to sprawa drugorzędna. Najcześciej kupowane części na allegro to ...łożyska  :)  wymiana jednej celi w baterii z odsyłką uszkodzonej około 70$ na ebay. Ważne by układ hybrydowy był sprawny i znana była historia pojazdu (nawet jeśli była jakaś kolizja to jak została naprawiona itp.) a ze zdjęcia się tego nie dowiesz.... W DE też są turki,handlarze i kombinatorzy a samochody w PL są najtańsze w Europie ...... Polak potrafi  :cheesy: :grin:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline MichalzGdanska

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Listopada 2018, 08:26:35 »
Witajcie,
Czy orientujecie sie czy Prius z USA wersja z 2010 roku rozni sie od wersji europejskiej?
Dodam ze ogladany egzemplarz jest w Polsce od 6 lat. Na co zwrocic uwage przy ogledzinach i zakupie. Pozdrawiam

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Listopada 2018, 11:02:05 »
Jak jest już w PL to jedyną różnica bedzie chyba tylko licznik w milach zamiast km....
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
« Odpowiedź #48 dnia: 13 Listopada 2018, 13:14:28 »
I mimo wszystko należy sprawdzić czy światła przednie są asymetryczne czy po amerykańsku. I czy tylne mają pomarańczowe kierunkowskazy.

Nie jest to oczywiste nawet w samochodzie od lat zarejestrowanym w kraju...  :wallbash:
Pozdrawiam
Wojtek

Offline crazy4volvo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 16 Listopada 2018, 00:10:07 »
Dzień dobry, to mój pierwszy post tutaj :).
Pomijając mile, Fahrenheity i mpg można się jeszcze zdziwić radiem FM strojącym się co 200kHz w nieparzystych setkach kHz. Mój (od niecałego miesiąca) gen2 z JBL nie pozwala mi słuchać Antyradia na 106.8...
Nie wiem, jak jest w gen3, ale gumowy wór w baku z zarządzaniem oparami (system EVAP) to zaiste wymysł szatana.
Prius gen2 2007, 178000 Mi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl