Autor Wątek: Polisa OC i AC co polecacie?  (Przeczytany 11483 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RobRoberto

• Gość
Polisa OC i AC co polecacie?
« dnia: 18 Stycznia 2016, 22:10:38 »
Witajcie,
Jakiempakiety oc ac polecacie? Czy znacie jakieś towarzystwa, które przenoszą zniżki z oc na AC?
Obecnie mój Auris 2010 1,6 dostał propozycje przedłużenia polisy PZU na nastepujących warunkach:
1. OC 469zl z uwzględniona zniżka 60%. Plus do tego ochrona zniżek OC
2. AC 1450zl z uwzględniona zniżka 20%, wariant naprawy oryginalne części serwis, wartość auta 29tys.
3 Assistance bez limitow holowania od miejsca zamieszkania, oraz zasięg holowania do 1000km na terenie Polski.
4. NW za 33zl.
Taki pakiet za 2100zl.
Szukam czegoś tańszego, jednak miałem okazje 2x korzystać z assistance i jestem bardzo zadowolony.
Co o tym sądzicie? Jakie są Wasze polisy i oferty i doświadczenia?

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Polisa OC i AC co polecacie?
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Stycznia 2016, 22:21:48 »
Drogo. Ja swoją roczną ubezpieczałam w TUW, płaciłam 2100 + 60 zł za ubezpieczenie przedniej szyby.
O doświadczeniu (na szczęście) nic nie wspomnę :)

Offline Dżambo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Stycznia 2016, 22:54:12 »
ASS z porównywalnym zakresem ubezpieczenia nie masz zbyt dużo (PZU, Inter Risk, Gothaer)
7,25% za całość przy założeniu że AC masz 2 lata to nie jest źle. Do tego masz niezły zakres i dobrą likwidację szkód... Czego szukać więcej?
Miałeś AC przez ostatnie 2 lata więc nikt Ci zniżek z OC nie przeniesie na AC
Jeśli obrobili Ci du.pę za plecami, to wyobraź sobie jaki wzbudzasz strach, że nie powiedzieli Ci tego prosto w oczy.

I pamiętaj... Za każdy dobry uczynek spotka Cię kiedyś kara..

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Stycznia 2016, 23:01:03 »
nikt Ci zniżek z OC nie przeniesie na AC
w reklamie TV przenoszą :-)

Offline Dżambo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Stycznia 2016, 23:07:35 »
w reklamach wiele rzeczy robią :)
Jeśli obrobili Ci du.pę za plecami, to wyobraź sobie jaki wzbudzasz strach, że nie powiedzieli Ci tego prosto w oczy.

Offline siubuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Stycznia 2016, 08:12:24 »
Witaj
ja mam w allianz. samochod nowy prosto z salonu. cen nie pamietam co za ile (AC OC)
lacznie wszystko 1984. No limit na halowanie w polsce i za granica, opcja rownej drogi(np lapiesz kapcia nie chce ci sie meczyc dzwonisz i przyjezdzaja i wymieniaja sami opone lub wiechales w dziure i urwales pol zawieszenia przjedzaja i daja samochod zastepczy i naprawiaja w salonie na orginalnych czesciach. dodatkowe opcje szyby (tego nie pamietam czy przednia czy wszystkie),nnw i gwarancja przez dwa lata na fakture za samochod czyli buchna go oddaja calosc tyle ile bylo na faktorze lub wypadek z calkowita szkoda tez oddaja tyle co na fakturze. to okurat sprawdzilem na poprzednim samochodzie:)
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2016, 08:16:14 wysłana przez siubuk »

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Stycznia 2016, 09:48:49 »
Nie porównuj cen nowego auta ubezpieczonego w salonie z autem ubezpieczanym na "wolnym rynku", dilerzy mają możliwość dania super upustu. Przykład: kupiłem w ub.r. Aurisa II TS FL HSD, ubezpieczenie (full opcja) bez zniżek w PZU u dilera 2400 zł, u agenta taki sam zakres za 3300 zł.
Co do ubezpieczenia to raczej nie polecam "wynalazków" tylko lepiej wybrać jakąś porządną firmę: PZU, Allianz, Hestia - ma to znaczenie zwłaszcza w przypadku AC. I co najważniejsze: koniecznie przeczytaj OWU, aby nie mieć później pretensji. Często agenci przygotowujące ofertę w walce o jak najniższą cenę ubezpieczenia potrafią zastosować kilka "sztuczek", które potem mogą się zemścić  :)

Offline siubuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Stycznia 2016, 10:32:26 »
Nie porównuj cen nowego auta ubezpieczonego w salonie z autem ubezpieczanym na "wolnym rynku", dilerzy mają możliwość dania super upustu. Przykład: kupiłem w ub.r. Aurisa II TS FL HSD, ubezpieczenie (full opcja) bez zniżek w PZU u dilera 2400 zł, u agenta taki sam zakres za 3300 zł. Co do ubezpieczenia to raczej nie polecam "wynalazków" tylko lepiej wybrać jakąś porządną firmę: PZU, Allianz, Hestia - ma to znaczenie zwłaszcza w przypadku AC. I co najważniejsze: koniecznie przeczytaj OWU, aby nie mieć później pretensji. Często agenci przygotowujące ofertę w walce o jak najniższą cenę ubezpieczenia potrafią zastosować kilka "sztuczek", które potem mogą się zemścić  :)

u dilera ta sama oferta o 600zl drozsza.

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Stycznia 2016, 12:48:44 »
U dilera przy kupnie samochodu ponegocjowałem sobie cenę ubezpieczenia (jest porządne bo samochód w leasingu). Kazali pokazać swoją dotychczasową polisę z PZU (chodziło pewnie o zniżki) i z ceny coś ponad 2100 zeszli na 1900 z groszami. Więc mam cenę nawet lepszą niż dostałbym u swojego agenta PZU.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Stycznia 2016, 13:18:45 »

I tu się nie zgodzę: w zaszłym roku, jak kupowałem w PZU OC na 15 letnią fiestę Pani zaproponowała mi "minicasco" ze zniżką jaką miałem na OC (60%). Wykupiłem i dzięki temu mam teraz również maksymalną zniżkę na AC.

« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2016, 13:20:59 wysłana przez Jasio »

Offline Hans72

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Stycznia 2016, 13:22:59 »
Mój kumpel lakiernik twierdzi że najmniej problemów zawsze ma z PZU i ALLIANZ jeśli chodzi o wypłatę odszkodowań.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Stycznia 2016, 13:28:51 »
I tak też chyba pozostanę tradycyjnie w PZU. Mam tam też ubezpieczenie mieszkania więc zniżki się kumulują na jednym i drugim. A jak czytam o tych proamach i innych wynalazkaxh to za głowę się łapie. 300zl taniej składka a potem nerwy zjedzone na likiwidacji szkody.

A jak myślicie czy PZU które jest jest w Salonie Toyoty może dac lepsze warunki?
Dziękuję Wam za opinie.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Stycznia 2016, 13:33:37 »
Tak. Mi w PZU zaproponowali pełen pakiet za około 2900, a w salonie 2600.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Stycznia 2016, 14:13:43 »
W salonie Toyoty auta powyżej 5lat nie mają profitów. U Agenta mam taniej o 350zl niż w ASO

Offline Dżambo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Stycznia 2016, 15:20:39 »
I tu się nie zgodzę: w zaszłym roku, jak kupowałem w PZU OC na 15 letnią fiestę Pani zaproponowała mi "minicasco" ze zniżką jaką miałem na OC (60%). Wykupiłem i dzięki temu mam teraz również maksymalną zniżkę na AC.
To ciekawe...
W MC PZU nie pyta o liczbę szkód i dotychczasowy przebieg ubezpieczenia. Nie ważne czy miałeś 100 szkód czy nie miałeś żadnej szkody zawsze składka wyjdzie taka sama...
Dodatkowo by mieć pełne zniżki w PZU potrzebujesz 11 lat bezszkodowego przebiegu..
i jeszcze jedno - nikt nie przepisuje zniżek 1 do 1.
PS. przeczytaj zakres MC żebyś nie był zdziwiony jak zaliczysz dzwona
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2016, 15:22:28 wysłana przez Dżambo »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl