Autor Wątek: Toyota touch 2 + yanosik mirorlink  (Przeczytany 28107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
Toyota touch 2 + yanosik mirorlink
« dnia: 27 Stycznia 2016, 21:13:43 »
Czesc wam to moj pierwszy post ,
Nowy auris 2016 ma toyota touch 2 czy kto kolwiek testowal go z aplikacja  yanosik????????????

Jak to wyglada dziala dobrze czy smartfon jest lepszy , a nie dalo by sie na stale zainstalowac na toyota touch 2 ??? bo filmiki sa na YT jak sciagnac np: twitter !
czy net samochod ma tylko z komurki inna droga nie da sie? dac hot spota samochodowi? czy wchodzi tam jakas sim carta w samochodzie???

Cheers

Offline Bubo13

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota touch 2 + yanosik mirorlink
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2016, 21:20:07 »
Czesc, jak masz tylko touch 2 to niestety nie ma wbudowanego wifi, pozostaje komorka i mirrorlink ktory nie dziala z wszystkimi telefonami. Niedługo odbieram auto wiec tez bede testował

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Stycznia 2016, 21:27:33 »
komurka by sie znalazla posiadam akurat Blackberry z10 ale tez mogl bym uzywac samsung galaxy S3.
A jest jakas lista telefonow jesli nie moge potestowac i dac wam video kiedy moj bedzie , pytam tych ktorzy juz maja ... Kurde morze ktos juz to zrobil?

touch 2 to co to wogule jest bo tylko pisze bluetooth camera cofania ale co to robi i jakie mam mozliwosci??? mirror link tez sam na to wpadlem nie bylem pewny czy to dziala , ale anyways

czy mirror link pokazuje wszystko co jest na komurce tak na touch 2 ale czy mozna tez klikac na ekran samochodowy i potwierdac zdazenia lub odwolywac ?
rozumiem ze z bluetooth sie jakos laczy komorka z touch 2

Offline Bubo13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Stycznia 2016, 21:43:46 »
Tu masz filmik akurat z RAV4 ale wszedzie dziala tak samo https://m.youtube.com/watch?v=3u24v9RRxPc

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2016, 00:00:39 »
ML pokazuje tylko aplikacje na które pozwala producent samochodu. ML ma możliwość pokazania pulpitu na niektórych telefonach ale jest to zablokowane z powodu o jakim pisałem wcześniej. Osobiście niż dawno przez ML widziałem Youtube czy nawet grałem w angry birds przez wifi ( wszystko nie na toyocie). Sam ML to raczej traktował bym już jako przeżytek.   

сделано в сарае

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Stycznia 2016, 10:06:27 »
w tym razie poco go maja w nowych toyotach jak by nie bylo tez by nie bylo zle!
mogli dac  swiatla full LED i inne a nie jakies gupoty co nawet sie nie lacza sie ze soba !  <zalamka>

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Stycznia 2016, 11:09:50 »
Bo ludzie chcą bajerów bez sensu. Taki biznes i potem jak już dostaną co chcieli to się okazuje że urządzenia sprzedawane w sklepach sa tak byle jak zrobione że zderzenie z automotive powoduje takie a nie inne problemy.

сделано в сарае

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Stycznia 2016, 14:51:00 »
Ja o tym mowie czy tam na tym E-store Toyoty jest aplikacja Yanosik?? , jakie inne apki mozna zainstalowac
Wpisuje Toyota E-store apps i nic nie wychodzi dla tego pytam jezeli tam sa dostepne aplikacje wszystkie ???
poloczyl sie ktos? jakie aplikacje tam sa?
dziekuje

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Stycznia 2016, 16:50:18 »
jakie aplikacje tam sa?
Zarejestruj się na my.toyota.eu, tam znajdziesz e-sklep z dostępnymi aplikacjami. Potem zalogujesz swoją TT2&Go, ze sklepu ściągniesz i zainstalujesz. Na szybko skopiowałem od siebie co jest dostępne:
Pogoda (Weather); Darmowe; Nie daj się zaskoczyć zmiennej aurze, bądź zawsze przygotowany!
AUPEO!; Od zł0.00; Spersonalizowana muzyka w Twoim samochodzie!
Parking; zł24.99; Nie trać czasu na szukanie wolnych miejsc postojowych. Pojedź tam, gdzie miejsce już na Ciebie czeka...
e-Sklep; Darmowe; Zaktualizuj swój system Touch 2 przez pobranie nowych aplikacji.
Coyote; Od zł0.00; Ostrzeżenie o zagrożeniu zawsze na czas!
Wyszukiwarka Google; Darmowe; Korzystaj z funkcji wyszukiwania Google...
Ceny paliwa (Fuel Prices); zł49.99; Znajdź w pobliżu stację benzynową oferującą najtańsze paliwo.
Twitter; zł5.00; Bądź na bieżąco dzięki możliwości twittowania
Mapa Europy; Darmowe; Skonfiguruj mapy w swoim urządzeniu Toyota Touch 2 with Go
Toyota Real-Time Traffic; Darmowe; Informacje o ruchu w czasie rzeczywistym
Mobility Pack Light; zł145.99; Wykorzystaj całkowicie Twoją podróż i ciesz się aplikacjami dostępnymi w pakiecie!
Szklanka wody; Darmowe; Myślisz, że Twój styl jazdy jest ekonomiczny i ekologiczny? Sprawdź!
Aktualizacja 4.3.0L; Darmowe;Bezpłatna aktualizacja map do Toyota Touch 2 & Go
Aktualizacja mapy 4.5.0L; zł489.00; Aktualizuj swój system multimedialny Toyota Touch 2 & Go
Park&Go; zł24.95; Już nigdy nie zgubisz się, poruszając się pieszo w obcym mieście.
Google Street View; Darmowe; Zobacz swój cel na zdjęciu, zanim dotrzesz na miejsce!
Wyszukiwarka Nokia; Darmowe; Wyszukuj punkty POI Nokia, nie wysiadając ze swojego samochodu!

PS. Ma-corolla, zlituj się nad nami. Twoje posty są trudno zrozumiałe i pisane jakimś mało znanym dialektem  :o
Spalanie - Motostat.pl

Offline Bubo13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Stycznia 2016, 20:25:24 »
Mam pytanie Ma-corolla, czy Ty masz zwykly Touch 2 czy tez Touch 2&go lub z plusem jeszcze na koncu?

Offline windziarz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris HSD TS
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Stycznia 2016, 23:21:53 »
Sytuacja z ML wygląda tak. Rok temu wrzuciłem to zdjęcie.
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,34204.msg504393.html#msg504393
Potem jeszcze było kilka updateów Samsunga. Kwestia ML bez zmian.
Zarówno telefon oficjalnie wspiera ML jak i Toyota. Efekt widać na zdjeciu. Ogólnie to pseudo-standard. Szkoda bo potencjał był. Teraz na horyzoncie już są nowe rozwiązania więc coś mi się wydaje że ML nie rozwinie skrzydeł, tym bardziej patrząc jak to obecnie (nie)działa.
Yaris VVT-I <---8lat---> Avensis D4D <---4lata---> Auris HSD TS <---10lat---...

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Stycznia 2016, 08:33:40 »
ML nikt już za bardzo nie rozwija, niby nawet w Krakowie dwa lata temu był car connectivity summit czy coś ale z racji że to nie ma ojca jednego to wszyscy się pchają w CP lub AA. A że Apple jest jakie jest to zdobienie czegoś co działa dobrze z badziewnym usb jablkowych urządzeń też jest wyzwaniem, zwłaszcza jak czytam na forum o kłopotach ze zwykłymi pendrive - ajfony są dużo gorsze zwłaszcza w trybie CP.
Chyba dopiero przez wifi CP będzie dobrze działał ale jeszcze nie widziałem w akcji. AA znowu ma dużo błędów i chwilę zejdzie zanim będzie dobrze działać choć w żadnym z nich bym nie liczył na uruchamianie aplikacji spoza określonej listy zatwierdzonej przez producenta.

сделано в сарае

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lutego 2016, 15:49:51 »
Mam pytanie Ma-corolla, czy Ty masz zwykly Touch 2 czy tez Touch 2&go lub z plusem jeszcze na koncu?

Kurde myslalem ze kupno samochodu zaoscedze na nowym fonie ale gdzie tam dalej bedzie Sygic Poza polska , A yanosik w polsce dawal z komurki komunikaty ,
to wiec poco komu TT2 bez go , + ??? bo nie rozumiem sensu poto aby gadac przez bluetooth??

czy ktos podpial Blackberry z tt2??

Nie mam jescze ale chce sobie oscedzic problemow wiec przed kupnem pytam !

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Lutego 2016, 09:22:19 »
to wiec poco komu TT2 bez go , + ??? bo nie rozumiem sensu poto aby gadac przez bluetooth??
i muzyke puszczac, ewentualnie sluchac komunikatow z nawigacji google, czy smsy czytac na ekranie TT2
A jest jakas lista telefonow jesli nie moge potestowac i dac wam video kiedy moj bedzie , pytam tych ktorzy juz maja ... Kurde morze ktos juz to zrobil?
https://www.toyota.pl/service-and-accessories/my-toyota/bluetooth-compatibility.json
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2016, 09:25:14 wysłana przez bazi »

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Lutego 2016, 22:44:01 »
@@@@@ KOMarek ,
@@@@@bazi 
dziekuje za odpowiedzi
wyglada na to ze znow bede musial kupic uchwyt i ladowarke samochodowa aby uzywac smartfona i aplikacje ktore potrzebuje .. masakra

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl