Autor Wątek: Co mam zrobić aby wygrać wyścig z Cariną E 2.0 Yarisem 1  (Przeczytany 9034 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bartosz81

• Gość
Co mam zrobić aby wygrać wyścig z Cariną E 2.0 Yarisem 1
« dnia: 09 Kwietnia 2005, 23:13:04 »
Witam

Brat kupił Carine E 2.0 i nie chce powiedziec ile ma koni, pewnie 126 albo 133KM, mam nadzieje ze wiecej to nie ma bo sięzałamię:-((

Napiszcie mi co mam zrobić aby z nim wygrać sprint chociaż do setki a najlepiej na 400m  :evil:

Zaraz po dotarciu zmieniam program w TTC czy to mi wystarczy, poradzcie co mogęjeszcze zrobić (tylko bez wyjmowania kanapy i siedzeń) :-))

Pozdrawiam i pomoźcie, przecieżYarisy są the best  :aslyer
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:06:35 wysłana przez Janmor »

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
No niestety ale to Cariny sa the best ;)

PS.

Wspólczuje ;)
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

p_flori

• Gość
Skoro to aż dla Ciebie tak ważne by wygrać - to może zamontuj jeszcze NOS-a do Twojego bolida. Nie wiem, czy Twój silnik to wytrzyma, ale szanse na pewno wzrosną na sprincie. Powodzenia.

Bartosz81

• Gość
Czy jest tu ktos kto kiedys sie scigał Yarisem 1.3 z Carina 2.0??

I ile tak serio ma Carina 2.0 do 100km/h bo każdy post mówi co innego ze 8,4 ze 9,2 itp .Dziwi mnie tylko jedno jak ktos pisze ze ma 1.6 i ma ponizej 10 sek do 100tki, jezdziłem kiedys taka miała 15tys przejechane i 115KM i do setki to miała ponad 11sek. a pomiescie to punto 1.1 jest dynamiczniejsze.

Walcoe konkrety czy mam sznse czy nie!!!  :asmiliecry

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
Cytat: Bartosz81
Napiszcie mi co mam zrobić aby z nim wygrać sprint chociaż do setki a najlepiej na 400m
Zaraz po dotarciu zmieniam program w TTC czy to mi wystarczy, poradzcie co mogęjeszcze zrobić

Najlepiej zmień upodobania albo samochód (chyba Supra Dobrowolskiego z  InterCarsu jest na sprzedaż :chmmm )
Sorki za złośliwość, ale kupujesz mały miejski samochodzik a porywasz się"z motyką na słońce".

Jeśli już faktycznie zarabiasz duuużo pieniążków to podjedź do firmy zajmującej siętym zawodowo. Ty na tym skorzystasz i Carinęprzegonisz...  :adiabelek

"I love the smell of flames early in the morning..."

MJ

• Gość
Jak chcesz sie scigac to trzeba bylo sobie sprowdzic z zachodu jakiegos mocnego grata za kilkaset euro. Jak mozna kupic nowiutki samochod i od razu mu w sofcie grzebac ?!
Pozdro.

adi

• Gość
Cytat: Bartosz81
Witam

Brat kupił Carine E 2.0 i nie chce powiedziec ile ma koni, pewnie 126 albo 133KM, mam nadzieje ze wiecej to nie ma bo sięzałamię:-((

Napiszcie mi co mam zrobić aby z nim wygrać sprint chociaż do setki a najlepiej na 400m  :evil:

Zaraz po dotarciu zmieniam program w TTC czy to mi wystarczy, poradzcie co mogęjeszcze zrobić (tylko bez wyjmowania kanapy i siedzeń) :-))

Pozdrawiam i pomoźcie, przecieżYarisy są the best  :aslyer

:aduh  :aduh  :aduh  :aduh  :aduh  :aduh  :aduh  :aduh  :aduh  :aduh  :aduh  :aduh

FOKA

• Gość
zaloz NX Incognito za 1000zl i juz bedziesz mial ponad 100KM i mysle ze Carina juz nie bedzie ci uciekala:)

CarinaGTI

• Gość
heh ja sięścigałem z 1.3, podstawa to bardzo dobry start, 1.3 wystartujesz o wiele lepiej niż 2.0 i na jedynce napewno będziesz miał przewagęYariskiem póxniej zacznie ciędochodzić już na dwójce,
1. ciśnienie w oponkach przód na 3.0, tył 3.3, najlepiej na 13" lub 14" max
2. wywal koło zapasowe i wszystkie manele z bagażnika,
3. program zwiększy ci o ca. 8KM i z 10-12Nm,
4. obniżyć i ciut utwardzić autko i na zakrętach nie bedzie miał szans :D
5. Yaris 1.3 wciąga asrtę1.6 bez większych problemów na 400m,
6. jeśli jesteś bdb kierowcą, a brat ciut gorszym to do 100km/h masz szanse po tych modyfikacjach, od 100km/h już bedzie miał przewage Cari
7. jak ja sięścigał z 1.3 (kierwoca dobrze miał wyczutego Yariska) to an jedynce łeb w łeb do 60-65km/h dopiero na dwójce moja zaczyna odchodzić, do 100km/h mam przewagęjuż ca. 1-1.5 długości

P.S. twój Y waży ca 880kg, a cari 2.0 ca. 1180, więc przewaga w wadze przedkłąda sięna ca. 24-30KM, musisz wykorzystać swój atut czyli wystrzelenie na starcie, wale wpierw go dotrzyj i zbieraj akske na przeróbki :D
P.S. 2. jakbys kuypił Y D4D po jednej przeróbce to byś wciągał Cari 2.0

Nikolas

• Gość
Najlepiej jeszcze wywalić tylną kanape - to pozwoli sięutrzymać do 3 biegu w miaręrówno, a do setki możesz nawet wygrać....

Ale proponuje zkupić Yarisa TS i wtedy Carina niema żadnych szanś

MJ

• Gość
Co mam zrobiæ aby wygraæ wy¶cig z Carin± E 2.0 Yarisem 1
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Kwietnia 2005, 12:44:34 »
Mozna jeszcze wywalic fotel pasazera, plastiki, dywaniki, lusterka, plyn do sprysk. ;-)

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Kwietnia 2005, 12:55:21 »
Carine tez mozna dlubnac albo nawet wymienic na GTI - tak jak na yarka na TS-a ;)

A nie lepiej przebic bratu gwozdziem opony - wtedy nie bedzie mial szans ;)

Ktos tu sie chyba powinien udac do lekarza ;)
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

Nikolas

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Kwietnia 2005, 13:03:31 »
Cytat: MJ
Mozna jeszcze wywalic fotel pasazera, plastiki, dywaniki, lusterka, plyn do sprysk. ;-)

To już nie da za wiele - ale jak już to raczej na wyścigi Bemowo lub Modlin.. :wink:

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Kwietnia 2005, 15:09:35 »
każdy kg wyjęty dodatkowo z autka lżejszego daje więcej niż wyjęty kg z auta cięższego
już wiem!!! spuść bratu ciśnienie w oponkach tak o 0.3-0.5!!!! i powinienieś wygrać :D
a sobie zrób tak ajk pisałem!! ciśnienie plus wywalić graty, koło zapas itp.  :lol:

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Kwietnia 2005, 16:04:39 »
No i to mi sięjuz bardziej podoba :-) Tak zrobię:twisted:

Prawde mówiąc to wystarczy jak bratu sprawie troche problemu aby nie myslał że moze mnie "zjeść" z palcem w du...  :aangry

Poźniej zmienie jakoś zawieszenie, dowale obniżenie o 30mm i założe troche szersze opony, ale nadal zostane na 14"stkach. Wywale tylną kanapę, koło zapasowe.

Będęjeszcze przeprowadzał po dotarciu próby przy instalacji stozka z dopływem zimnego powietrza, ale tak abym mógł sam w 1min, zdemontować Power ruręi wrócić do normalnego. Znajomy zrobił tak w 206 i jest spoko:-))

Ostatnio dowiedziałem sie ze podobno można przy chip tuningu czy przy zmianie oprogramowania ustawić auto bardziej na przyrost koników albo momentu obrotowego, może wtedy znajdzie sie jakies optimum.

P.S. Namówięjeszcze brata aby kogos zabrał do Siebie aby miał swiadka jak mu dotrzymuje tępa :-))
P.S. Zawsze można wybierać krótkie odcinki między swiatłami:-))

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl