Autor Wątek: Auris wersja Wielka Brytania i Japonia- różnice  (Przeczytany 14030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris wersja Wielka Brytania i Japonia- różnice
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Stycznia 2017, 23:35:35 »
Mogę się podzielić obrazem malutkiego kawałka takiej produkcji, z którą miałem do czynienia - fabryka wiązek samochodowych (całość okablowania auta w jednej skrzyni). Tam leciały zamówienia zgodne ze specyfikacją na dane auto konkretnie u kogoś w jakimś salonie, bardzo skonkretyzowane (podobno były tysiące wariantów), ale nikt nie wiedział gdzie to idzie, oprócz tego, że np. ta dostawa idzie w całości do fabryki w Niemczech, trzy dni później leci produkcja na Słowację, a kiedy indziej do Turcji. Przy czym kontrola jakości, cały proces produkcyjny, procedury wykonania i sprawdzania etc. etc. etc. były zawsze takie same.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Stycznia 2017, 23:48:14 »
Pytanie czy produkując konkretny egzemplarz, pracownicy wiedzą na jaki rynek będzie on wysłany.

Tylko w fazie końcowego montażu.  Zakład produkcyjny na miejscu ma zwykle tylko tłocznię i lakiernię, cała reszta dojeżdża od kilkuset dostawców.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Stycznia 2017, 00:02:39 »
Reasumując.

Części są takie same, tylko staranność montażu może być inna. No cóż. Nie jest to może satysfakcjonująca odpowiedź, ale nie jest tragicznie :)

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Stycznia 2017, 12:14:06 »
(myślałem, że rozmawiamy o trochę "nowszych" Aurisach , takich z okolic 2010 lub nowszych)
Aha. I dlatego napisałeś o AI? Z 2010 lub nowszych?  :-P

AI były produkowane albo w Turcji albo w GB ,
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2017, 12:16:43 wysłana przez robikon »

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Stycznia 2017, 12:35:53 »
Cytat: tomery w Wczoraj o 19:17:58

(myślałem, że rozmawiamy o trochę "nowszych" Aurisach , takich z okolic 2010 lub nowszych)

Aha. I dlatego napisałeś o AI? Z 2010 lub nowszych?  :-P

Tak, dokładnie dlatego tak napisałem  :-P
Mój poprzedni AI FL był wyprodukowany w 2010 roku (marzec) w Turcji , a z tego co wszyscy wiemy model A I był produkowany do 2012 czyli do momentu premiery A II.
Czy A II były/są produkowane w Turcji  :| , mój obecny A II FL był wyprodukowany w każdym razie w GB.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl