Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653251 razy)

Offline ultra79

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Lutego 2016, 20:51:00 »
Mały off top ale ja akurat sprzedałam mojego Priusa z 2009 roku, auto które kolega Velmer wskazywał w innym poście w pozycji 4. Auto wystawiałam tydzień temu i muszę przyznać, że zainteresowanie mnie zaskoczyło.
Komentarze nowego właściciela po odbyciu trasy do Wrocławia "Zaprzyjaźniłem się już z Priusem, spalanie 4,3/100 km. Bardzo przyjeźnie się jeździ i jestem zadowolony. Spalanie we Wrocławiu w godzinach szczytu 5,5. Cieszę się, że coraz więcej osób docenia atuty tego auta i wzrasta świadomość.
Nie u wszystkich jeszcze, przymierzałam się do zakupu nowego auta i zastanawiałam się nad  zostawieniem w rozliczeniu Priusa. Pan zaproponował cenę 12 tyś (wg Eurotax podobno 16 tyś), komentując, że to auto trudno będzie sprzedać, bo przecież jak się zepsuje napęd to wiadomo co można sobie z tym autem zrobić.
Trzymam kciuki za poszukujących.

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Lutego 2016, 21:54:54 »
Gratulacje sprzedaży  :good: twój Prius jak wynika z ogłoszenia jest 2007 , a nie 2009 r. Ja szukam nadal chodź jak z kimś rozmawiam to mi odradzają. Nie wiem co jest z tymi ludźmi. Pytając dla czego to odpowiedź prawie zawsze brzmi " baterie ",a spalanie to nie małe...Czasy się zmieniły i one są tańsze obecnie. A serwis 800-1000 pln w roku to nie majątek 90pln miesięcznie wychodzi. Czego tu się bać pytam.

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Lutego 2016, 22:17:28 »
Myślę że najbardziej tylko tego serwisu i zdolności naszych handlarzy. Ale to generalnie z każdym autem.

сделано в сарае

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Lutego 2016, 22:36:39 »
Polski rynek używanych Priusów (zresztą nie tylko) to nieporozumienie. Nie dość że podaż marna to jeszcze szrociska pierwszego sortu. Wg mnie żeby w ogóle zacząć szukać P3 to trzeba mieć budżet około 45000 (10k Euro) i z tym najlepiej za zachodnią granice.
Tak więc wyszukać samochód, wziąć ze dwa dni urlopu i kupić porządny wóz. Za drogo? Niestety..albo kupujemy dobry samochód albo dobrą cenę.
Za dobre trzeba zapłacić.
Spritmonitor.de" border="0

Offline ultra79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Lutego 2016, 23:49:35 »
Gratulacje sprzedaży  :good: twój Prius jak wynika z ogłoszenia jest 2007 , a nie 2009 r. Ja szukam nadal chodź jak z kimś rozmawiam to mi odradzają. Nie wiem co jest z tymi ludźmi. Pytając dla czego to odpowiedź prawie zawsze brzmi " baterie ",a spalanie to nie małe...Czasy się zmieniły i one są tańsze obecnie. A serwis 800-1000 pln w roku to nie majątek 90pln miesięcznie wychodzi. Czego tu się bać pytam.

No właśnie, zagalopowałam się z tym rocznikiem. Najwyraźniej za mocno myślę o nowszym modelu ;)

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Lutego 2016, 11:39:14 »
ultra79 będziesz kupowała priusa 2009/2010 ? czy wracasz do tradycyjnego auta ?

w zasadzie jadę dzisiaj po auto raczej je kupię, historia serwisowa aso jest sam będę ją kontynuował. Auto dogadane z właścicielem jeździ nim od 3 lat sprowadzone przebieg niecałe 125 tyś potwierdzone w serwisie także myślę, że będzie ok. Jak kupię wstawię zdjęcia w odpowiednim dziale.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Lutego 2016, 11:58:23 »
No to czekamy na relację  :cool:
A propos ultra79 to myślę, że od hybrydy juz nie ma odwrotu..... <kawusia>
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline ultra79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 16 Lutego 2016, 12:30:37 »
No to czekamy na relację  :cool: A propos ultra79 to myślę, że od hybrydy juz nie ma odwrotu..... 

Na nowe mnie nie stać. Kupiłabym gdybym miała tak pewno źródło jak ostatnio czyli wujka :)

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #53 dnia: 16 Lutego 2016, 13:09:16 »
Czyli albo hybryda, albo...... nic ? ;)
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Trix

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 16 Lutego 2016, 14:54:42 »
Komentarze nowego właściciela po odbyciu trasy do Wrocławia "Zaprzyjaźniłem się już z Priusem, spalanie 4,3/100 km

Priusem genII 2007r spalanie 4,3l/100km na prawdopodobnie pierwszej trasie nowego właściciela? Z góry przepraszam, ale.. musiał bardzo przepisowo jechać:)

Offline ultra79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Lutego 2016, 16:09:26 »
Nie zaprzeczam. Jechał przepisowo bo wracał późno i jeszcze żona za nim jechała drugim autem. Niemniej oddałam mu auto ze spalaniem 4,7.

Offline p.stradowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 16 Lutego 2016, 16:23:12 »
No to sprawdziłem http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-hybryda-tylko-120tys-km-stan-idealny-ID6yfvIT.html#b94dbb05b6
Tylko 2 wpisy w książce serwisowej - przeglądy po 15 i 30 tys km, oba z 2011, więcej wpisów nie stwierdzono.

Pozdrawiam
Paweł

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 16 Lutego 2016, 16:57:53 »
A jakie wrażenia? Było podejście do aso w celu sprawdzenia czy nie warto jak to w Małopolsce?

сделано в сарае

Offline p.stradowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 16 Lutego 2016, 17:03:52 »
Nie jechałem do ASO, bo gość dopiero na miejscu powiedział mi, że na samochód jest rezerwacja.
Poza tym brak kontaktu samochodu z serwisem Toyoty nie wygląda zachęcająco - przecież to auto miało 3 lata gwarancji pod warunkiem wykonywania przeglądów w ASO.
Poza tym żonie nie do końca się podobał ten właśnie egzemplarz.

Pozdrawiam
Paweł

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 16 Lutego 2016, 17:12:15 »
Niestety czekają Cię wycieczki z dala od domu. Może lepiej za radą wybrać się za granicę i tam kupić coś bez wałków.

сделано в сарае

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl