Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653328 razy)

Velmer

• Gość
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #90 dnia: 18 Lutego 2016, 12:45:11 »
priusman hamulec zaciągnąć to znaczy ten od lewej nożny tak ? Uscislujmy, jeżdżę po mieście i parkuje to ściskam P tak ? A jak będę chciał zaparkować na wzniesieniu to jak mam to zrobić bo bo stoję na wzniesieniu z mogę na zwykłym hamulca i co dalej ?

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #91 dnia: 18 Lutego 2016, 13:20:11 »
Dajesz P i zaciagasz ręczny, puszczasz nożny.

сделано в сарае

Offline Gutek021

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 18 Lutego 2016, 20:32:59 »
N przyda też ci się na myjni automatycznej/pamiętam jak pierwszy raz w jechałem i nie mogłem wrzucić na n bo cały czas  z p wskakiwałoło mi na d i odwrotnie-a gość powiedział,żebym wrócił jak się nauczę wrzucać na luz/Ja również  gratuluję  i widzę, źe jesteś bardzo zadowolony,a oto po kupnie auta  chodzi/myślę,źe z kaźdym dniem przez co najmniej pół roku  będziesz sobie mówił,źe super zrobiłeś ,źe kupiłeś priusa,a potem przez następne 8 lat tak jest w moim przypadku,źe nie kupisz juz innego-mimo źe to moje 13 auto było

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 18 Lutego 2016, 21:27:34 »
Hej ,
jestem dzisiaj po dniu na mieście moim priusem i jestem mega zadowolony z wyboru . Jest wygodnie i komfortowo,odpoczywam sobie. Praca całego układu jest aksamitna. Świetnie się prowadzi i jak trzeba przycisnąć delikatnie to naprawdę nie ma się czego wstydzić. Obecnie uczę się odzyskiwać energię  :cool: jeżdżę sobie na relaksie. Strasznie jestem "zajarany"autem.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #94 dnia: 18 Lutego 2016, 21:28:51 »
na myjni automatycznej
Priusy mają jakiś "miększy" lakier i nigdy nie używam myjni automatycznej. To tak przy okazji ;)

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #95 dnia: 18 Lutego 2016, 21:29:20 »
Strasznie jestem "zajarany"autem.
Mi po 3 latach nie przeszło :)

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 18 Lutego 2016, 21:54:57 »
Mazdy nie byłem na automatycznej tylko na ręcznej i kilka razy sam woskowalem i piescilem.
Priusa muszę dobrze wyczyścić zarówno w środku jak i na zewnątrz. Zastanawiam się nad polerka u kogoś kto się tym zajmuje u mnie w Rzeszowie. A jak nie w ten sposób to sam kupię kosmetyki i zrobię sam. Chociaż nie wydaje mi się żebym sam wyczyscil ryski na lakierze. Przydałaby się odnowa.
A propos w dziale poka swojego priusa nie ma żadnych zdjęć
Nie ma też dzialu z detalingiem auta a można by założyć taki watek i jescze jeden wątek mianowicie luźne rozmowy jak np teraz jak my rozmawiamy.

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #97 dnia: 18 Lutego 2016, 22:22:16 »
Jazda Priusem to zupełnie inny wymiar przyjemności. Jak słyszę że to nuda bo wolne itd to ogarnia mnie pusty śmiech. Wg mnie frajda z jazdy na wynik jest nawet ciekawsze niż sportowych pierdziochem gdzie najszybsze co można ugrać to mandat i cofnięcie uprawnień.

P.S.
Do polerki bardzo dobra jest pasta scierna Farecla G3 i..wprawna ręka.
Spritmonitor.de" border="0

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 18 Lutego 2016, 22:32:25 »
Jazda Priusem to zupełnie inny wymiar przyjemności. Jak słyszę że to nuda bo wolne itd to ogarnia mnie pusty śmiech. Wg mnie frajda z jazdy na wynik jest nawet ciekawsze niż sportowych pierdziochem gdzie najszybsze co można ugrać to mandat i cofnięcie uprawnień.

P.S.
Do polerki bardzo dobra jest pasta scierna Farecla G3 i..wprawna ręka.
Jazda na wynik to jest wyczyn... Za każdym razem jak dojezdzam do świateł odzyskuje energie a inni ja tracą.

Słuchaj pod pasta jeszcze jakąś politure byś polecił. Wosk mam dobry jest jeszcze taki środek co się po umyciu spryskuje żeby odtluscic lakier chyba czy nie ?

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #99 dnia: 18 Lutego 2016, 22:32:35 »
A propos w dziale poka swojego priusa nie ma żadnych zdjęć
Piszesz konkretnie o tzw. "Galerii"? Ja już dawno chciałem wrzucić swoje foty, ale to forum nie ma chyba mechanizmu bezpośredniego zamieszczania zdjęć z komputera. Pewnie trzeba na jakimś zewnętrznym serwisie zamieścić i wtedy podlinkować, a to już trochę zachodu i mi się odechciało.

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 18 Lutego 2016, 22:49:39 »
Słuchaj pod pasta jeszcze jakąś politure byś polecił. Wosk mam dobry jest jeszcze taki środek co się po umyciu spryskuje żeby odtluscic lakier chyba czy nie ?

Wiesz..o to już muszę zapytać swojego kuzyna który specjalizuje się w tematyce detailingu. Swoją drogą też ma czarne perełke. Jak coś to napiszę.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #101 dnia: 18 Lutego 2016, 23:31:18 »
A może by tak zaszaleć i sobie Car Spa zafundować. Nie chcę być posądzany o kryptoreklamę, ale mnie to kusi. Coś ze 2 tysia chyba trzeba by wydać..

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 19 Lutego 2016, 16:06:04 »

O chemmi i komsetykach dowiedziałem się tyle:
"Zależy pod jaki wosk, syntetyczny czy naturalny. Jesli pod naturalny to Auto Finesse Ultra Glaze, sam go mam i jest najlepszy jaki miałem. Potem będzie AutoGlym Super Resign Polish, legendarny środek. Super wypełnia i ukrywa rysy dopóki nie spłynie. Trzeci będzie Prima Amigo. Dedykowany jest pod woski syntetyczne żeby nadać im chociaż trochę blasku tych naturalnych. Przemawia za nim łatwa aplikacja, szybko schnie, nie maże, łatwa polerka. Jeśli miałby być dedykowany pod czarny to Poorboys Black Hole, ale bardzo trudno się go aplikuje - wymaga wprawy.
Chyba że od razu idziemy w najwyższą półke to wtedy Cleaner Fluid Regular od SwissVax'a. Drogi ale wydajny. Jest to odywka i cleaner w jednym. Czysci chemicznie lakier przed nalozeniem wosku. Nie narusza powierzchni i za jednym zamachem odżywia lakier. Mogę Ci powiedzieć że nigdy nie widziałem nic lepszego dla lakieru w dobrym stanie. Mega przyciemnienie i lustro. Na to Swissvax Concorso i efekt jak na wystawie samochodów. No ale swoje kosztuje."

Offline p.stradowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 19 Lutego 2016, 17:36:06 »
Kochani!

Serdecznie dziękuje za pomoc i wspaniałą atmosferę na forum. Nestety proza życia wygrała z moimi chęciami i niestety nie kupiiłem Priusa.
Sprawdziłem dokładniej ten samochód http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-hybryda-niski-przebieg-po-oplatach-ID6yhP11.html#4bc5cb4aa2 i wyglądał zachęcająco, jeżeli ktoś z forum jest zainteresowany mam kilka dokumentów z ASO na jego temat.
Jeszcze raz dziękuję za wszystko, może kiedyś uda mi się kupić Priusa.

Pozdrawiam
Paweł

Offline mav

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 19 Lutego 2016, 22:10:34 »
Przepraszam, że wpadam w czyjś temat, ale nie chciałem zakładać kolejnego wątku na temat kupowania samochodu. A tak w ogóle to witam wszystkich, to mój pierwszy post :).

Od jakiegoś czasu próbuję kupić samochód i zachorowałem na Toyotę. Po oględzinach różnych Aurisek, Yarisek w końcu trafiłem na Priusa i... chyba się zakochałem :cheesy:. No ale do rzeczy - jadę jutro oglądać to auto:

http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-pisemna-gwarancja-maly-przebieg-ID6ydLsl.html

Co o nim sądzicie? Jestem zielony jeśli chodzi o kupowanie aut z komisów/od handlarzy (zawsze kupowałem jakoś "po znajomości"), a poza tym nie znam się też na Toyotach (to będzie moja pierwsza) więc przydałaby mi się fachowa opinia :).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl