Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654389 razy)

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #195 dnia: 01 Marca 2016, 18:39:46 »
chyba cos jest na rzeczy, lampy zmieniły się po faceliftingu 2011: http://take.ms/U0On3
Uups, nie zwróciłem uwagi na rocznik  <zalamka>
Ale skorzystałem na tym tyle, że dzięki Koleżance odkryłem prosty serwis do zamieszczania fotek. Brakuje na tym Forum opcji wrzucania zdjęć prosto z kompa.

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #196 dnia: 01 Marca 2016, 18:40:34 »
No co? Tak przeciez wygląda 90% tych super okazji z allegro przed zabiegiem odmładzającym ;]
Spritmonitor.de" border="0

Offline rast

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #197 dnia: 02 Marca 2016, 10:42:23 »
Witam

Z powodów finansowych jestem zmuszony sprzedać swojego Priusa, jeżeli ktoś jest zainteresowany, zapraszam serdecznie. Cena raczej ostateczna, wypisane wszystkie koszty, jakie poniosłem podczas zakupu:

http://olx.pl/oferta/toyota-prius-iii-2010-z-holandii-zarejestrowany-navi-czarny-CID5-IDeik37.html

Jak moja sytuacja $ wróci do normy, na pewno wrócę do tego modelu ale niestety nie teraz.

Zapraszam serdecznie.

Offline pitttt80

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #198 dnia: 23 Marca 2016, 21:13:21 »
Jakby ktoś był zainteresowany tym wypieszczonym do profesjonalnych zdjęć Priusem:
http://allegro.pl/prius-1-8-hsd-2012r-klimatronic-navi-skora-kamera-i6073903303.html

.. to ostrzegam że jest kręcony. Sam byłem zainteresowany, miałem już jechać w piątek i sprawdzić go w ASO Toyoty ZG. Auto jest od 2 lat zarejestrowane w PL więc łatwo było sprawdzić przebieg na historiapojazdu.gov.pl - okazało się że 2 lata temu miał 25000km więcej niż dzisiaj:) Do tego w ASO toyoty pan był na tyle uprzejmy że przez tel. powiedział mi że w kwietniu 2013r. we Francji miał wymieniane łożysko przy przebiegu 91000km. (rok po odebraniu z salonu).

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #199 dnia: 23 Marca 2016, 21:59:14 »
Kuźwa co Ci ludzie robią, że trzaskają 100tyś na rok?! prawie 300km dziennie... Ja rozumiem, że u nas drogi do bani to jeździ się 10x wolniej ale ile można? Nawet na taxi to chyba nie wiem, międzymiastowym?! Przecież FR ma doskonały system kolei, metra, ogólnie wszędzie się dostaniesz bez samochodu.
Mój miał robione 27kkm na rok co wydawało mi sie sporym przebiegiem i realnym. a tu 100

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #200 dnia: 23 Marca 2016, 22:39:05 »
To tak jak ktoś wspominał film "Zmiennicy" - silnik nie stygnie, na korpo-taxi 3 kierowców, na 3 zmiany, auto jeździ 24h/7 to te 300 są chyba realne. W innym wątku taksówkarzowi z Wawy Gutek021 już sie licznik "skończył" na 299.999  z LPG z resztą :cool: Można by go spytać jak to jest z tymi przebiegami.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Gutek021

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #201 dnia: 25 Marca 2016, 20:51:19 »
Mogę  odpowiedzieć,źe taki przebieg jest spokojnie moźliwy W Warszawie  w korporacji jeźdzac samemu robisz około 200 km przez 10-11 godz czyli 24  godz 2 kierowców spoko ponad 300 km dziennie przy takiej liczbie taksówek więc myślę ,źe w Paryżu ,Berlinie czy Wiedniu żaden problem wręcz myślę źe więcej /był chyba nawet artykuł,że prius na taksówce zrobił ponad milion kilometrów w 5 lat czyli 200 tys rocznie/Myślę,źe to dobra wiadomość dla wszystkich którzy mają priusy a nie jeźdźą zarobkowo bo przy jeździe około 30 tyś rocznie to auto na minimum 12-15 lat.Pozdrawiam wszystkich życząc pogodnych i spokojnych Świąt

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #202 dnia: 13 Kwietnia 2016, 18:15:25 »
Witam, przymierzam sie do zakupu priusa 3, kwota jaka będę mógł wydaç to max 35tys, czy ktoś może zna egzemplarz z poniższego linka: http://allegro.pl/show_item.php?item=6119162432

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #203 dnia: 13 Kwietnia 2016, 20:16:56 »
Noo prezentuje się ładnie. Ale to tak zawsze jest ;) Gdyby się okazało, że niewalony albo walony w niewielkim stopniu, to - zważywszy na przebieg - istne cacko. Ale czujności nigdy nie brak...

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #204 dnia: 13 Kwietnia 2016, 23:00:29 »
Na moje oko ze zdjęć: Maska - szpary lewa,prawa - różne (jak będziesz oglądał zwróć uwagę), zderzak przód - inny odcień (chyba ze priusy tak mają), cena b.okazyjna jak za ten rocznik i solar, jak prosty i sprawdzony w ASO to brać. Wnętrze adekwatne do przebiegu. No no, sam bym go obejrzał  :grin:

Offline gryzzli

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: 13 Kwietnia 2016, 23:19:56 »
Patrząc po wnętrzu nie wglebiajac czy był walony to stan weluru na przednich fotelach wskazuje  że samochód jeździł często z co najmniej 2 pasażerami a przebieg minimum x4 do tego bialy kolor czyli bardzo prawdopodobna była taxi pod maską tez widać ze tych kilometrów trochę przejechał .Wskazana bardzo duża ostrożność przy zakupie .Osobiście bym go nie pojechał nawet oglądać :-)

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #206 dnia: 14 Kwietnia 2016, 00:18:52 »
do tego bialy kolor czyli bardzo prawdopodobna była taxi
Polemizowalbym, Biała Perła świetnie się na Priusie prezentuje. To nie jest taki sobie zwykły biały tych flotowych Cors czy  dostawczaków ;)
Pod maską rzeczywiście trochę syf. Odcień zderzaka i maski - sądzę, że to kwestia zdjęcia i refleksów światła. Poza tym w opisie podano, że zderzak lakierowany.
 Fotel kierowcy też mocno wytarty - może sugerować większy przebieg. Ja mam teraz 120kkm i fotel ok. Natomiast mam mocno starty podłokietnik w drzwiach. Może gościu miał ciężka doope ;)
Aha - nie wydaje mi się aby na taxi szły modele że szklanym dachem...
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2016, 00:33:54 wysłana przez Priusman »

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: 14 Kwietnia 2016, 06:41:50 »
Dzięki za informacje, coś spezedawca mi nie odpisuje na zapytanie o sprawdzenie w aso przed zakupem. Jeszcze mam pytanie czy warto kupić takiego priusa z przebiegiem 320tys km ze świeżo wymieninymy bateriami hv, sprzedawca twierdzi że na nowe baterie jest gwarancja i mogę to sprawdzić po win w aso.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #208 dnia: 14 Kwietnia 2016, 08:31:22 »
Ciężka sprawa, a na te nowe jest znów 10lat jak z fabryki?

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #209 dnia: 14 Kwietnia 2016, 12:13:39 »
Probowalem napisac do Toyoty ale dostaje zwrotke ze nie można dostarczyć wiadomości, serwer odrzuca.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl