Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653723 razy)

Offline Gutek021

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #270 dnia: 06 Czerwca 2016, 14:09:10 »
http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-toyota-prius-krajowy-okazja-ID6yoIFH.html#26adcc2369 Mam pytanie czy moźe ktoś ma informacje o tym prius ie, bo wygląda,źe uczciwą oferta/sprawdzałem po Vinie i jest ok/ tylko zarejestrowany jest na firmę /jutro sprawdzę w sądzie czy nie ma na nim jakiegoś zastawu/ale jak by miał ktoś jakieś informację będę wdzięczny,bo mam kawałek/350km/,żeby go zobaczyć.pozdrawiam

Offline PriusFan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #271 dnia: 07 Czerwca 2016, 00:31:04 »
Jeśli sprzedający pisze:
"Samochód jest bardzo ekonomiczny w cyklu miejskim spala niecałe 4l w trasie 3,5l."
to jak mam mu wierzyć, że inne dane są prawidłowe. Jego długi nos widzę przez okno.

Offline rast

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #272 dnia: 07 Czerwca 2016, 08:22:41 »
Ja chcę sprzedać swojego priusa z powodów finansowych. Jak ktoś chętny, proszę o kontakt: 730-330-090.

Dane auta:

Toyota Prius III 2010 rok czarny
Nawigacja (510), skórzana tapicerka, podgrzewane przednie fotele, bezwypadkowy, sprowadzony w styczniu dla siebie z pomocą mieszkającego w Holandii teścia.
Jeżdżę nim 5 miesięcy i wszystko jest ok. Przebieg udokumentowany 230 tysięcy. Szyby i wszystkie łączenia karoserii oryginalne, stan wnętrza bardzo dobry. Na karoserii na przednim zderzaku po lewej od dołu lekkie otarcie chyba o jakieś krzaki - do spolerowania + odprysk na szybie do naprawy - to jedyne drobne usterki auta. Komputer i bateria sprawdzana podczas zakupu - wszystkie ogniwa baterii w normie pod względem napięcia, brak błędów.

Auto do obejrzenia w Łodzi lub okolicy, gratis wykupiony bezpłatny parking w Łodzi do lutego 2017r.

Chcę sprzedać za tyle, ile mnie kosztował zakup + sprowadzenie i rejestracja (wszystko sam robiłem) czyli 44 tyś zł.

Zapraszam

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #273 dnia: 07 Czerwca 2016, 10:31:37 »
Jego długi nos widzę przez okno.

Haha, a to Pinokio, przez okno czyli już szyby opuścił bo wcześniej rysował podszybie  :laugh: [size=78%].  Czy chodziło ci o to że ty z Dąbrowy widzisz jego nos co mu z Warszawy wystaje  :laugh: .
Teoretycznie chyba nie minął się z prawdą takie są chyba dane katalogowe [/size]
:o  to ma prawo tak napisać, mógłby nawet napisać że minimalne spalanie na odcinku 3km, na równym terenie to 0  :-P
« Ostatnia zmiana: 07 Czerwca 2016, 10:34:08 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline munkey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #274 dnia: 15 Czerwca 2016, 23:14:43 »
He he. Czyli kiedy Warszawka wybiera się na wybrzeże (7 przez Elbląg)? ;)

Nie chciałem zapeszać przed kupnem, ale właśnie wróciłem tym Priusem do Warszawy:)
Jechało sie rewelacyjnie, średnia 4,7, takze chyba jak na pierwszy raz w hybrydzie i jak na autostradę to nieźle:)

Bardzo dziękuje za pomoc w wyborze i pozdrawiam przy okazji poprzedniego właściciela:)

Offline rast

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #275 dnia: 16 Czerwca 2016, 09:16:05 »
Gratulujemy "munkey" zakupu i witamy w gronie!

P.S. Daj znać, jak sprawdzają się te linie wspomagające na kamerze cofania? Czy przy skręcaniu podczas cofania ma to sens w ogóle?

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #276 dnia: 17 Czerwca 2016, 16:55:11 »

Offline Bodzio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #277 dnia: 17 Czerwca 2016, 20:31:06 »
Uczciwy srzedawca, sam tam kupilem swojego :-)

Offline PriusFan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #278 dnia: 17 Czerwca 2016, 21:11:55 »
W opisie nic nie jest napisane o bezwypadkowości zatem z dużym prawdopodobieństwem będzie po wypadku. Rocznik 2012 był już po liftingu. Miał
ładniejszy zderzak, inne kierunkowskazy, światła do jazdy dziennej i nowe lampy led z tyłu. Być może jest to początek roku lub jest to rok pierwszej
rejestracji a wyprodukowany był w 2011r. Dobrze by było to sprawdzić przed wyjazdem. Auto jest słabo wyposażone. Nie posiada kamery cofania,
nawigacji, zestawu głośnomówiącego, regulacji klimatyzacji i sterowania radia z kierownicy. Nie wiem co sprzedający miał na myśli "wielofunkcyjna kierownica"
jak tam oprócz klaksonu nic nie ma. Wspomnę że Priusy  mają też  skórę z podgrzewanymi fotelami, szyberdach z solarami do wentylowania auta,
tempomat aktywny, zdalnie uruchamianą klimatyzację asystenta parkowania lecz nie każdemu jest to potrzebne i można bez tego żyć. Moim zdaniem
zestaw głośnomówiący i kamera cofania to pożądane elementy wyposażenia zwłaszcza, że widok do tyłu jest kiepski. Jeśli już szukasz rocznika 2012
to ja osobiście wolałbym po liftingu ale to już Twoja decyzja.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #279 dnia: 17 Czerwca 2016, 21:31:45 »
Nie posiada kamery cofania, nawigacji, zestawu głośnomówiącego, regulacji klimatyzacji i sterowania radia z kierownicy. Nie wiem co sprzedający miał na myśli "wielofunkcyjna kierownica" jak tam oprócz klaksonu nic nie ma.
A te dwa okrągłe przyciski na kierownicy po obu stronach poduszki to co?

Offline munkey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #280 dnia: 17 Czerwca 2016, 21:39:48 »
Regulacja klimatyzacji i obsługa radia w tej kierownicy raczej jest, brakuje obsługi telefonu. W standardzie w tym roczniku był ekran dotykowy i kamera cofania, takze nie wiem skąd taka wersja, ale jest "dziwnie biedna". W ogłoszeniu nie ma słowa o pochodzeniu i bezwypadkowej jeździe, takze to do sprawdzenia (chociaż doświadczony sprzedawca takimi atutami sie chwali)

Offline munkey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #281 dnia: 17 Czerwca 2016, 21:45:38 »
Gratulujemy "munkey" zakupu i witamy w gronie!

P.S. Daj znać, jak sprawdzają się te linie wspomagające na kamerze cofania? Czy przy skręcaniu podczas cofania ma to sens w ogóle?

Jeździłem do tej pory na czujnikach parkowania i przestawienie sie wymaga wprawy. linie wspomagające sa fajnym patentem, nawet jak nie korzysta sie ze skrętu linii przy skręcie kierownicy, to teoretyczny obrys samochodu (niebieskie linie) pomagają zaparkować prosto. Nie ogarnąłem jeszcze asystenta parkowania, dam znac jak juz poćwiczę;) Minus to czujniki z przodu, które nie działają przy manualnym parkowaniu (chyba ze cos źle robię) - wydaje mi sie ze wykorzystane sa tylko do automatycznego parkowania

Offline PriusFan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #282 dnia: 17 Czerwca 2016, 21:58:06 »
Zwracam honor za przyciski "okrągłe" na kierownicy. Te istotnie posiada każdy Prius.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #283 dnia: 17 Czerwca 2016, 22:56:05 »
Zwracam honor za przyciski "okrągłe" na kierownicy. Te istotnie posiada każdy Prius.
No widzisz. Więc to jednak jest "wielofunkcyjna kierownica"  :good: :grin:

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #284 dnia: 20 Czerwca 2016, 21:28:10 »
Auto w Elblągu malowane ze wszystkich stron , zaniedbany środek.Pod pedałem gazu dziura chyba od prowadzenia w szpilkach, dziwne jak na deklarowany przebieg.Jest w takim stanie ,że nie wstawili go jako "Pewne auto"
Oglądałem też to:http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-hybryda-i-2012-automat-aso-zamiana-ID6yq8Nw.html
Robiony przód lewy , prawy i tył.
Co sądzicie o tym:http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-hsd-99cv-nawigacja-wyswietlacz-typu-head-up-keyless-go-ID6ymspb.html
skąd ta nawigacja?To oryginał?
Myślałem jeszcze o tym:http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-automat-super-stan-pelen-serwis-ID6yr0n5.html , tylko mam dosyć daleko.Może ktoś oglądał ten egzemplarz?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl