Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654180 razy)

Offline arti-s72

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #285 dnia: 20 Czerwca 2016, 21:35:00 »
To jest TNS-350, nawigacja fabryczna toyoty, często była spotykana w priusie w Holandii. Zresztą w tym kraju jeździ i jeździło bardzo wiele priusów. Ja sam mam prusaka z Holandii, a mam nawigację TNS-510. :good:

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6

Offline w3624

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #287 dnia: 20 Czerwca 2016, 22:40:41 »
Minus to czujniki z przodu, które nie działają przy manualnym parkowaniu (chyba ze cos źle robię) - wydaje mi sie ze wykorzystane sa tylko do automatycznego parkowania

dokładnie, te czujniki służą tylko i wyłącznie do szukania miejsca przy automatycznym parkowaniu
z przodu czujniki są poniekąd zbędne, bo najlepiej parkuje się tyłem, a tam wszystko widać jak na dłoni...

Offline rast

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #288 dnia: 21 Czerwca 2016, 09:49:08 »
Witam ponownie.

Po obniżeniu ceny znów wystawiłem swojego Priusa na allegro, niestety muszę kupić obecnie coś tańszego (przymusowa zmiana pracy i nowy człowiek w rodzinie...)

Zapraszam do obejrzenia i na jazdę próbną w Łodzi lub w okolicy.

Auto jest dokładnie takie jak w opisie, nie jestem handlarzem, kupiłem go dla siebie ale przeinwestowałem, zapraszam serdecznie.

http://allegro.pl/toyota-prius-2010-r-bezwypadkowy-pol-roku-w-pl-i6284864408.html

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #289 dnia: 29 Czerwca 2016, 21:05:53 »
Nadal szukam swojego Priusa.
Prawie kupiłem plusa , ale tani w zakupie egzemplarz okazał się zbyt wyeksploatowany.
Odradzam to:http://olx.pl/oferta/super-wyglad-2-sztuki-pakiet-prestige-serwisowany-bezwypadkowy-hybryd-CID5-IDgcbEP.html#ca11ac75b1
dziury w dachu zaślepione białymi krążkami , dziura na lewo od kierowcy w środku , bardzo zużyty.
Czy zna ktoś "TOY-CARS" ze Starachowic?Macie opinie na temat tego sprzedawcy , lub Jego konkretnych aut?

Offline Bacaj

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #290 dnia: 30 Czerwca 2016, 18:23:03 »
Toy-cars sprowadza auta z Włoch. Właściciel  bardzo przyjemny, ale większość sprzedających jest miła  :grin:
Byłem raz w jego przydomowych komisie.... miał sporo toyot -w tym 2 priusy, ale na moje oko trochę wyłączone. Ale nie ma się  co dziwić, bo włosi nie dbają  o auta wcale.

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #291 dnia: 30 Czerwca 2016, 23:07:15 »
Witam, ja stałem się już właścicielem priusa 2009r, mam kilka pytań, jak się steruje nawiewiem z kierownicy, czy to się jakoś aktywuje? Na wyświetlaczu pojawia się ikonka że przycisk wciskam ale temperatura się nie zmniejsza ani zwiększa, pozostałe przyciski reagują tylko te od nadmuchów nie powodują zmian. Drugie pytanie dotyczy tego pedału po lewej stronie z opisem on off, do czego on służy?

Offline pitttt80

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #292 dnia: 01 Lipca 2016, 09:29:33 »
Gratuluję zakupu! Rozumiem że kupiłeś to priusa 3 generacji produkowanego od 2009 roku? W tym roczniku wychodziła chyba jeszcze poprzednia gen. Pedał po lewej to hamulec "ręczny" - w Priusie operujemy nim nogą. Zwalniamy go poprzez mocniejsze naciśnięcie po czym pedał odskakuje do góry. Jest to standardowe rozwiązanie w USA, w Europie rzadko spotykane. Przycisków na kierownicy nie aktywuje się - ale też nie ma możliwości serowarnia nawiewem, możemy ustawiać temperaturę +/- oraz włączenie / wyłączenie wew. obiegu powietrza. Ikonka na wyświetlaczu nie znaczy że przycisk jest naciskany tylko że go dotykamy palcem - w sumie przyciski są tutaj 2-stopniowe jak w aparatach fotograficznych - lekkie dotknięcie palcem wyzwala pierwszy stopień czyli wizualizację na wyświetlaczu. Prawdopodobnie nie działa u ciebie drugi stopień nacisku i dlatego nie możesz operować temperaturą z kierownicy.

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #293 dnia: 01 Lipca 2016, 23:59:33 »
tak, to jest Prius 3 generacji, przejechałem nim ponad 400 km i ogólnie ok, tylko brak regulacji temperatury z kierownicy mimo, że wyczuwalny jest tzw klik, reszta funkcji działa, druga sprawa to zaczęła się zapalać kontrolka poduszki z błędem jakiegoś obwodu po prawej stronie, numer błędu b1821.

Offline TomekJankow

• Początkujący
« Odpowiedź #294 dnia: 14 Lipca 2016, 15:49:03 »
Witam wszystkich serdecznie. Rozważam zakup Priusa Plus:
http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-hsd-prestige-ID6yrGBf.html#
to byłaby 1wsza hybryda i chcialem Was zapytać na co zwrócić uwagę przy zakupie? Auto będzie brane na firmę w leasing. Słyszałem od gościa, który jeździ 12 letnim Priusem same superlatywy o tym samochodzie. Mówił m.in. ze wymieniał jeden nie lądujący się do końca moduł baterii, a nie cala baterie jak wszyscy sadza i czego chyba wszyscy się boja ze względu na koszty. Czy wymiana pojedynczych modułów możliwa jest tez w Priusie Plus z linka?

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #295 dnia: 14 Lipca 2016, 18:56:34 »
Nareszcie mam i zarejestrowałem. :-)
2012 grafitowa , piękna  <taniec>

Offline woodpecker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #296 dnia: 15 Lipca 2016, 21:58:08 »
Nie wiem gdzie, więc przywitam szanowne grono posiadaczy i miłośników Priusa w tym wątku:) Swojego Priusa+ nabyłem w komisie w Katowicach. Auto przed zakupem trafiło do serwisu w Chorzowie, gdzie zostało gruntownie sprawdzone. Druga sprawa to oryginalna książka serwisowa i numery rejestracyjne z NL. Dzięki temu możliwe było sprawdzenie samochodu przed zakupem w bazach w Holandii, gdzie był zarejestrowany pierwszy raz.

Offline spidey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #297 dnia: 27 Lipca 2016, 11:35:50 »
Melduję się jako od wczoraj posiadacz Priusa III 2009r. klasycznie biała perła ;)
Na odcinku 300km. (Kalisz-Pruszków) większość autostradą (do 120km/h raczej spokojnie) i na klimie komputer pokazał mi spalanie 4.0l/100km  :shock:
Później na odcinku ok.50 km, lokalnymi drogami (prędkość 50-80km/h, spokojna jazda) nawet 3,5l/100km.
To możliwe czy to auto jest napędzane powietrzem?  :-)

W każdym razie jestem zachwycony, moja pierwsza Toyota i hybryda. Szkoda jedynie że auto głównie dla żony.  <zalamka>

http://imgur.com/a/cM0Qx
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2016, 11:47:23 wysłana przez spidey »

Offline pitttt80

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #298 dnia: 27 Lipca 2016, 22:45:07 »
Gratuluję zakupu! Przy dzisiejszych temperaturach takie spalanie jest jak najbardziej realne, sam notuję podobne. Ale jak na pierwszą jazdę to bardzo dobry wynik. Po kilku tankowaniach zauważyłem że komputer zaniża u mnie spalanie o jakieś 0,2 litra. Chyba że oszukują właściciele stacji.. w sumie było ich 3 a wynik powtarzalny więc raczej mało prawdopodobne.

Offline spidey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #299 dnia: 28 Lipca 2016, 11:23:17 »
Dzięki, jeszcze nie tankowałem więc nie wiem ile przekłamuje komputer, ale nawet jeśli o 0,2l, to wynik dla mnie wybitny.
Do tej pory jeździłem dieslem w automacie co na trasie palił 7 litrów, a w mieście z 10l/100km, więc taki przeskok to dla mnie szok.   :beer:
Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl