Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawadam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Prius IV
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #330 dnia: 24 Sierpnia 2016, 00:04:15 »
Co ile km robi sie w PL serwis gdy ma sie jeszcze gwarancje na samochod ?
Jezeli co 10k km to znaczy ze samochod stracil gwarancje po 2 serwisie . Wedlug tej ksiazki serwisowej

Offline pawel256

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #331 dnia: 24 Sierpnia 2016, 08:17:38 »
dobrze jest zaopatrzyć się w program torque pro, dograć PID'y i podłączyć przez bluetooth
dużo parametrów da się podglądnąć

Offline prusakolep

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #332 dnia: 24 Sierpnia 2016, 08:35:56 »
Na co wtedy szczególnie zwrócić uwagę? Jakie parametry to typowe "czerwone flagi"?

Offline prusakolep

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #333 dnia: 24 Sierpnia 2016, 12:25:01 »
Przepraszam, że tak post pod postem, ale napisałem wczoraj do tego niemieckiego serwisu w sprawie książki i dostałem (błyskawicznie) odpowiedź:
Cytuj (zaznaczone)
Hallo, ja das stimmt. Auto ist regelmäßig in unserer Werkstatt gewesen.
Mit freundlichem Glückauf
Ale już znalazłem ciekawszą ofertę, jeśli sprawdzenie w aso pójdzie ok to może się za parę dni pochwalę :)

Offline jaroWM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #334 dnia: 24 Sierpnia 2016, 12:54:46 »
witam - post nr 1.

od kliku m-cy szukam Priusa, najlepiej II - ciężki temat.

parę tyg. temu był 1 fajny 2005 rok za 17 500 zł salonu PL w Tomaszowie Maz, ale sprzedał się kilkadziesiąt godzin po wystawieniu ogłoszenia...

to co handlarze oferują, to ulepki z zachodu po burzliwej historii z cofanymi licznikami - sprzedawcy nie chcą VIN-ów podawać. Priusy amerykańskie kazano mi omijać szerokim łukiem. te dość ładne używki  (III) w Toyocie w Elblągu też są z Niemiec...

Offline Pawadam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Prius IV
« Odpowiedź #335 dnia: 24 Sierpnia 2016, 21:11:56 »
Nie widze nic zlego w kupieniu Priusa z niemiec . Osobiscie chyba wolalbym tam szukac niz w PL . Poprostu jest ich wiecej i sa duzo lepiej wyposazone . Nie widze tez nic zlego w Priusie z duzym przebiegiem .  Osobiscie jezdze Priusem ktorym zrobilem juz pond 350k km . Jezdze sam glownie po autostradach a samochod jest w 100% sprawny i wizualnie zadbany . Wszystko zalezy  od poprzedniego wlasciciela i tego jak traktowal samochod . Priusy z USA tez nie sa zle . W UK ludzie kupuja Priusy z Japonii i sa zadowoleni .

Offline bartplus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #336 dnia: 24 Sierpnia 2016, 22:51:36 »
Ja się zaczynam rozglądać za Priusem w Niemczech. Rodzimy rynek nie ma za dużo do zaoferowania. To dość specyficzny samochód, więc za często nie pojawia się w ogłoszeniach. Obserwuję co pojawia się na mobile.de w najbliższej okolicy, bo nie chcę jechać 1000 km po samochód. Do Berlina mam niedaleko, więc jak coś ciekawego wypatrzę to pozostanie wynajęcie autolawety i w drogę :)

Offline jacek111

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #337 dnia: 25 Sierpnia 2016, 21:49:48 »
Liczy się refleks . Polecam program auctionfinder ,bez tego można bardzo długo szukać . Auto szczególnie poszukiwane przez kierowców taxi.

Offline pawel256

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #338 dnia: 25 Sierpnia 2016, 22:19:45 »
Na co wtedy szczególnie zwrócić uwagę? Jakie parametry to typowe "czerwone flagi"?
Odczyt bledow, stan baterii. Jezelu jakas celka ma rezystancje wieksza niz 0.002 to bedzie padac.

Offline prusakolep

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #339 dnia: 31 Sierpnia 2016, 17:42:21 »
I już jest, szybki wypad do południowych sąsiadów, powrót na kołach. Sprowadzony ze Szwecji, rocznik 2010, 166k przebiegu, od pasjonata paskudnych samochodów (gość ma jeszcze XMa i Avantime  <brawo> ).
Bezwypadkowy (wymienione jedno lusterko po obcierce, stare lusterko w bagażniku), kierownica wymieniona na skórzaną z polifta (stara kiera w bagażniku), radio wymienione na 2din z androidem (stare tam gdzie zwykle), dołożony tempomat. Sterta rachunków z eksploatacji, w internecie na forum klubowym dokumentacja wszystkiego co się z autem działo. Gratis koła zimowe, klocki i tarcze, wymienione filtry i płyny ustrojowe + pełen bak.
W Częstochowie kliknąłem "trip B", do Warszawy wyszło spalanie 5,2l/100km przy średniej 111km/h z włączoną klimą, 4 osobami na pokładzie i bagażnikiem pełnym gratów do auta i browarów.  :good:

thelechu

• Gość
« Odpowiedź #340 dnia: 31 Sierpnia 2016, 19:59:13 »
Gratulacje. Zapodaj jakieś zdjęcia nowego nabytku. Pozdrawiam i szerokości :grin:
P.S. Jechałeś całą trasę od Częstochowy do Warszawy na "B" ??

Offline prusakolep

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #341 dnia: 31 Sierpnia 2016, 20:05:45 »
Cytuj (zaznaczone)
Gratulacje. Zapodaj jakieś zdjęcia nowego nabytku. Pozdrawiam i szerokości
edit: nie, "B" w ogóle nie ruszałem. lewy pas, 130-140 na tempomacie, duży ruch :-P
edit2: aa teraz wiem o co ci chodziło, nie kliknąłem w Cz-wie "B" na skrzyni biegów, tylko reset licznika

« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2016, 20:11:22 wysłana przez prusakolep »

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #342 dnia: 31 Sierpnia 2016, 21:18:08 »
Piękne fotki i......niech służy  :good: A ile cię to wyniosło, jeśli można?
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline prusakolep

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #343 dnia: 31 Sierpnia 2016, 21:21:07 »
210k KCZ + opłaty

Offline Verso79r

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #344 dnia: 09 Września 2016, 11:28:31 »

Znalazłem to wczoraj,  zastanawia mnie niski przebieg.  Wysłałem maila z zapytaniem ale póki co bez odzewu.
https://www.toyota.pl/used-cars/pewneauto.json

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl