Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653646 razy)

Offline spidey

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #375 dnia: 26 Października 2016, 14:16:19 »
Skóra na siedzeniu to mi wygląda na 500 tys. przebiegu, a nie sto kilkadziesiąt. Wytarcie przycisku P oraz kierownicy, sądzę że to taksówka ze skręconym przebiegiem. Co samo w sobie nie byłoby niczym nagannym, gdyby sprzedający o tym napisał.
Akurat felga inna, to po prostu kołpak na alufelgę, jak go ściągnie to wszystkie felgi będą takie same. ;)
Powodzenia w szukaniu swojej pięknej sztuki.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #376 dnia: 26 Października 2016, 18:56:48 »
A ja jeszcze dołożę, to że poprzycierane zderzaki przód i tył i te rysy to widać i to pewnie tak dla niepoznaki bo musiało być grube bicie - wgniotka nad drzwiami kierowcy - widoczna na pierwszym zdjęciu.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline sitek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #377 dnia: 27 Października 2016, 01:53:53 »
Moj prius przy 512 tys km ma tak samo starte guziki na kierownicy i tak samo starty guzik P  o czyms to swiadczy...  Za tydzien jade ze znajomym po priusa 2011 rok za 20 tys zl  wiec ta cena jak za auto po taxi to zadna rewelacja

Offline Anna_Jot

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #378 dnia: 27 Października 2016, 10:11:43 »
Widziałam sporo priusów po taxi we Włoszech . Mimo to cenę trzymają :)
Niestety ja takich szczegółów jak wgniecenia, zużycie guzików nie dostrzegam:( zacznę zwracać na to uwagę..dzięki!

Offline sitek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #379 dnia: 27 Października 2016, 15:01:51 »
Koleżanko auta po taxi są w porządku mają duże przebiegi ale zazwyczaj są oryginalne, taksówkarze szanują auta bo służą im do zarobku ten z ogłoszenia ktoś kupi za 26 tyś dołoży 2 tyś za malowanie plus kierownice kupi za 400 nową i przycisk P za 25 zł ostatnio kupiłem bo mi sie rozmazał,  sprzeda go za 35 tyś zł i tak bedzie okazja bo bedzie (dobry stan)

Offline Anna_Jot

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #380 dnia: 27 Października 2016, 22:48:19 »
Aktualnie mam auto po taxi :-). Ogólnych zastrzeżeń nie mam, ale stan zużycia wnętrza bywa irytujący...
Z tego co przeczytałam tutaj na forum pochodzenie auta większego znaczenia nie ma (mam na myśli Europę). Oczywiście można wnikać w kulturę jazdy w poszczególnych krajach, ale w dużej mierze to kwestia czysto indywidualna.

Na szczęście mocno mi się nie spieszy, ale daję sobie czas +/- pół roku. Pozwolę sobie dopytywać tu o szczegóły, bo widzę, że niektórzy na tych autach zęby zjedli.

Offline Anna_Jot

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #381 dnia: 28 Października 2016, 11:27:17 »

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #382 dnia: 28 Października 2016, 12:32:26 »
jakby bylo 10.000 euro to mysle ze lepiej by to wygladalo  :-)
spory przebieg, ale podal VIN wiec zawsze mozna sprawdzic co sie działo i czy cos sie dzialo

przede wszystkim to nie jest Plug-in (nie ma gniazda po prawej stronie), ale za to ma jakies "cos" na prawym blotniku nad znaczkiem HYBRID, kiepskie zdjecia wiec nie widac co to, może to ptasia kupa  :o

srodek na zdjeciach wyglada ok
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline sitek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #383 dnia: 29 Października 2016, 05:38:05 »
Oferta juz nie aktualna wiec ciezko jest cos powiedziec :)

Offline asterix

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #384 dnia: 07 Listopada 2016, 09:05:53 »
Witam wszystkich.
Poszukuję Priusa, znalazłem dwa ogłoszenia:

http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-5b-78km-hybryda-automat-ekonomiczny-tylko-87-000km-ID6yBZVP.html
Sprowadzony ze Stanów w 2009 r.

http://www.autoscout24.pl/oferty/toyota-prius-15i-16v-elektryczno-benzynowy-szary-298743555
W opisie jest informacja o głośnej pracy silnika MG2. Już niedługo będzie sprowadzony do kraju i handlujący pewnie umieści opis "stan idealny".

Czy warto zainteresować się tymi autami?

Offline jaroWM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #385 dnia: 08 Listopada 2016, 09:35:30 »
ten ze Stanów sprawdź, czy nie po dzwonie - ma nieoryginalne światła przednie. samochód z USA nie sprowadzany, jako mienie przesiedleńcze - to w większości rozbitki z "salvage title".

tym z południa Włoch z opisaną usterką też bym sobie głowy nie zawracał... chyba, że lubisz zaklinać rzeczywistość i liczysz na uczciwość handlarzy.

Offline rast

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #386 dnia: 09 Listopada 2016, 12:16:52 »
Witam.
Sprzedam swojego priusa (od miesiąca mam służbowego aurisa też hybrydę i mój prius stoi pod blokiem).
Słów kilka o aucie:
Jest to Toyota Prius III 2010 rok. Wersja z nawigacją i skórzanymi podgrzewanymi fotelami. Kolor czarny, w kraju jestem pierwszym właścicielem, sprowadziłem osobiście dla mnie i mojej rodziny w styczniu tego roku z Holandii - mam wszystkie wcześniejsze dokumenty od holenderskiego właściciela - przeglądy itp. Autko sprawne 100%. Ja od stycznia przejechałem jakieś 8-10 tyś. Spalanie jak każdy wie, głownie jeżdżę po mieście to wychodzi mi około 5,8-6 / 100km, po za miastem na terenach zabudowanych jest najlepiej bo około 4,7-5 / 100km. Po autostradzie przy jeździe 160-180km/h spalanie jest około 6.5/100 km.
Auto kosztowało mnie ze sprowadzeniem i rejestracją 43 tyś zł i mniej więcej taka jest cena ale z uwagi na to, że stoi raczej ostatnio nie używane to jestem skłonny negocjować:)
Zapraszam na jazdę próbną i oglądanie.
Rafał
Telefon 730-330-090

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #387 dnia: 09 Listopada 2016, 13:28:27 »
już raz próbowałeś go tu sprzedać
Ja chcę sprzedać swojego priusa z powodów finansowych. Jak ktoś chętny, proszę o kontakt: 730-330-090.

Dane auta:

Toyota Prius III 2010 rok czarny
Nawigacja (510), skórzana tapicerka, podgrzewane przednie fotele, bezwypadkowy, sprowadzony w styczniu dla siebie z pomocą mieszkającego w Holandii teścia.
Jeżdżę nim 5 miesięcy i wszystko jest ok. Przebieg udokumentowany 230 tysięcy. Szyby i wszystkie łączenia karoserii oryginalne, stan wnętrza bardzo dobry. Na karoserii na przednim zderzaku po lewej od dołu lekkie otarcie chyba o jakieś krzaki - do spolerowania + odprysk na szybie do naprawy - to jedyne drobne usterki auta. Komputer i bateria sprawdzana podczas zakupu - wszystkie ogniwa baterii w normie pod względem napięcia, brak błędów.

Auto do obejrzenia w Łodzi lub okolicy, gratis wykupiony bezpłatny parking w Łodzi do lutego 2017r.

Chcę sprzedać za tyle, ile mnie kosztował zakup + sprowadzenie i rejestracja (wszystko sam robiłem) czyli 44 tyś zł.

Zapraszam
to nie jest wątek właściwy do ofert sprzedażowych
o nawet dwa
Witam

Z powodów finansowych jestem zmuszony sprzedać swojego Priusa, jeżeli ktoś jest zainteresowany, zapraszam serdecznie. Cena raczej ostateczna, wypisane wszystkie koszty, jakie poniosłem podczas zakupu:

http://olx.pl/oferta/toyota-prius-iii-2010-z-holandii-zarejestrowany-navi-czarny-CID5-IDeik37.html

Jak moja sytuacja $ wróci do normy, na pewno wrócę do tego modelu ale niestety nie teraz.

Zapraszam serdecznie.
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2016, 13:33:36 wysłana przez bis24 »

Offline rast

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #388 dnia: 09 Listopada 2016, 14:06:12 »
Zgadza się "bis24" ale nie sprzedałem, nowa praca mi pomogła a teraz mam też i auto, stąd ponowna oferta sprzedaży. Gratuluję spostrzegawczości :-)

Zapraszam

Offline asterix

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #389 dnia: 11 Listopada 2016, 16:09:47 »
ten ze Stanów sprawdź, czy nie po dzwonie - ma nieoryginalne światła przednie. samochód z USA nie sprowadzany, jako mienie przesiedleńcze - to w większości rozbitki z "salvage title". tym z południa Włoch z opisaną usterką też bym sobie głowy nie zawracał... chyba, że lubisz zaklinać rzeczywistość i liczysz na uczciwość handlarzy.

Niestety potwierdziło się, ten ze Stanów w 2008 r. miał szkodę całkowitą.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl