Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #885 dnia: 17 Sierpnia 2018, 14:24:11 »
Mój Prius pochodzi z Włoch. Zawieszenie jak najbardziej w porządku. Na południu Włoch praktycznie to auto nie występuje.
Prawie każde wakacje spędzam w Kalabrii i nie narzekam na jakość dróg(tam i z powrotem autem).

Offline maxio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2025
« Odpowiedź #886 dnia: 17 Sierpnia 2018, 18:08:33 »
Potwierdzam to co pisze jarus67. Mój również pochodzi od tego dealera. Jeżdżę nim już 2,5 roku i zajrzałem w każdy kąt. To co bylo robione było jasno pokazne. Poza tym po jeździe próbnej wymieniono bez problemu 2 amorki przód. Kupując u dealera masz również możliwość zakupu pakietu ubezpieczeń dealerskiego. Ogolnie jako salon polecam. Tego konkretnego auta nie oceniam.
Moj również pochodzi od tego dealera,póki co zrobiłem 20kkm i zero zastrzeżeń.No,może mam ( ale nie do stanu technicznego ) jedno ale póki nie jestem pewny nie będę niczego smarował.Jak się okaże,że coś było na rzeczy dam znać

Offline Lizz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #887 dnia: 17 Sierpnia 2018, 18:47:15 »
Powiem szczerze, od kilkunastu lat jeżdżę czarnym autem i jak już zmieniam, to tak bardzo marzy mi się, żeby był jasny, najlepiej biały :). U tego dealera, to ewentualnie ten szary. Ale będę czekać, może będzie miał w ofercie jasny kolor. Chyba, że w międzyczasie trafi się coś.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #888 dnia: 17 Sierpnia 2018, 19:02:09 »
Kupujac szary zaoszczedzisz na myjni :)

Offline Lizz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #889 dnia: 17 Sierpnia 2018, 22:44:14 »
Ha ha, tym się właśnie kieruję ;)

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Lizz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #891 dnia: 18 Sierpnia 2018, 12:04:31 »
Albo ja źle widzę albo to 2010 rocznik. Nie za droga?

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #892 dnia: 18 Sierpnia 2018, 12:07:25 »
Większość na tym forum uważa, że ceny zachodnie są tymi właściwymi. W Polsce są tylko "okazyjne" ;-)

Offline Lizz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #893 dnia: 18 Sierpnia 2018, 12:12:43 »
No tak :). Ale nie mam tyle ojro, muszę kupić okazyjnie ;).

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #894 dnia: 18 Sierpnia 2018, 14:13:33 »
Twierdzenie jest raczej inne. Ceny zagraniczne są bardziej realne i można liczyć na bezwypadkowe auto itp. W Polsce ceny są niższe ale na bezwypadkowosc raczej nie ma co liczyć. Są to auta powypadkowe lub uszkodzone i naprawiane w Polsce. Stąd te niskie ceny.
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

Offline Spacer

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #895 dnia: 21 Sierpnia 2018, 11:10:47 »
Cześć wszystkim na forum,

myślę poważnie o zakupu Priusa II, wcześniej jeździłem bardziej tradycyjnymi konstrukcjami i mam pytanie do Was czy:
1. macie może akurat to auto na sprzedaż?
2. Złote rady czy warto nie warto kupiować Priusa II (mój budżet na samochód to około 20k, priorytety to tani w eksploatacji i bezawaryjny + wygodny i bagażnik przynajmniej wielkość jak w priusie. Przewaga jazdy w trasie jak w mieście)
3. Czy możecie polecić miejsca gdzie warto sprawdzić Priusa przed zakupem? Czy to musi być ASO czy ewetualnie coś podpowiecie np. w okolicy Kętrzyna. Gdzie znalazłem ten egzemplarz. https://www.olx.pl/oferta/toyota-prius-hybryda-CID5-IDtOZxR.html#2445e722d3

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Offline jaroWM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #896 dnia: 21 Sierpnia 2018, 15:22:37 »
auto z Niemiec powinno mieć książkę serwisową (właściciele hybryd nie stronią od serwisu) - najlepiej porównać jej zapisy z historią np. napraw gwarancyjnych i akcji serwisowych w ASO (czy w danych latach przebiegi pokrywają się) - oświadczenie właściciela o wyrażeniu zgody na dostęp do danych i kontrolę VIN pozwoli załatwić to na odległość.

jeśli jest ok, to dać go do Olsztyna na ASO Toyoty przynajmniej na test układu hybrydowego (200 zł) jeśli przejdzie pomyślnie można diagnostykę auta rozszerzyć o mechanikę / blachy// podpięcie komp./itd - wtedy koszt sprawdzenia wzrasta o kilka stówek do 500-600 zł

Offline Spacer

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #897 dnia: 21 Sierpnia 2018, 15:55:30 »
Jaro, pięknie dziękuję za podpowiedź. Brzmi to rozsądnie.

Offline Lizz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #898 dnia: 23 Sierpnia 2018, 22:26:54 »
Jeszcze raz dzięki za porady, wszystkie brałam do serca :).. Autko już jest, Prius+, przyjechało z Niemiec, r.14, 210kkm. Trochę lakierek trzeba popoprawiać i będzie jak nowe :).

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #899 dnia: 23 Sierpnia 2018, 23:05:13 »
Lizz czemu P+ a nie zwykły P? Ile cię wyszło?
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl