Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653477 razy)

Offline pocztaword

• Początkujący
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1560 dnia: 27 Sierpnia 2021, 09:21:53 »
Witam wszystkich. Mój pierwszy post. Też się przymierzam do zakupu P2 i P3 albo Aurisa Touring.

Tego chyba nie kupię, ale może być dla kogoś ciekawy. Jeszcze takiego nie widziałem.

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/toyota-prius-life-klima-navi-hud-keyless-go-shz-/1830612543-216-7817?simcid=d60aa8fa-f025-4940-b3d1-ef60f8754c6c

Pozdrawiam
Krzysztof
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2021, 09:23:26 wysłana przez pocztaword »

Offline marcadir

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1561 dnia: 03 Września 2021, 09:03:14 »
Na wstępie witam wszystkich bardzo serdecznie, jest to mój pierwszy post na forum.
Chcę kupić sobie pierwszą hybrydę, początkowo myślałem o Auris TS, ale ze względu na mój wzrost 190cm, po ustawieniu fotela kierowcy, za nim nie ma już miejsca na nogi pasażera, więc wybór padł na Priusa III.
Ze względu na waszą wiedzę proszę o ocenę poniższych dwóch aut, potraktuję wasze opinie jako wstępną selekcję.
Nr 1 - https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-ID6DVoSC.html#bd22836ac9
Nr 2 - https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-jbl-swiatla-led-100-000km-ID6DZBmI.html#gallery-open
Z góry dziękuję za pomoc.

Offline pawlito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1562 dnia: 03 Września 2021, 16:52:45 »
Cześć.
Również jestem tu nowy i witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu szukam swojego wymarzonego Priusa. Nurtuje mnie jednak pytanie: na ile jest dużo miejsca na tylnej kanapie? Czy po zamontowaniu 2 fotelików dziecięcych zmieści się tam jeszcze ktoś czy zabierając dwójkę dzieci mam do dyspozycji tylko miejsca z przodu?
Zastanawiam się czy jednak nie jestem skazany na Priusa Plusa a o nie jeszcze trudniej...

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline stefanq82

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1563 dnia: 03 Września 2021, 17:10:31 »
Miałem p3 gdzie zamontowane były dwa foteliki.
Trzecia osoba na tylnej kanapie to jedynie 5cio latek.
Przerzuciłem się na PP.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pawlito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1564 dnia: 04 Września 2021, 09:26:49 »
Miałem p3 gdzie zamontowane były dwa foteliki.
Trzecia osoba na tylnej kanapie to jedynie 5cio latek.
Przerzuciłem się na PP.

A teraz w PP pomiędzy fotelikami z tyłu zmieści się trzeci fotelik albo dorosły pasażer? Zastanawiam się czy różnica między P3 i PP jest tak duża.
Obecnie mam do dyspozycji Citroena C4 Grand Picasso i tam z tyłu poza dwoma fotelikami zmieści się dorosły albo trzeci fotelik.

Offline stefanq82

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1565 dnia: 04 Września 2021, 09:32:47 »
Fotelika nie próbowałem tam montować.
Napewno mieści się duża podstawka i bez problemu dorosła osoba.
Znaczenie tez maja foteliki tzn. jak są rozbudowane. Moje są dość duże i z trzecim pasażerem nie ma problemu.

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #1566 dnia: 05 Września 2021, 14:13:51 »
jesli potrzebujesz duzo miejsca to szukaj priusa plusa moim zdaniem jest bardzo duza roznica  (duzo wiecej miejsca trzy fotele) wysoko nad glowa , na nogi miejsce jest poprostu swobodnie .

na jakis wyjazd super i dynamika jest taka sama jak p3

(ja troche zaluje ) :-(((((((   

ps. tylko o dobrego plusa ciezko  :-( :-(
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline PiotrK83

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1567 dnia: 07 Września 2021, 08:19:39 »
Czy ktoś z Was miał do czynienia ze sprzedającym priusy z Raszyna?
Ogłasza się, że ma dużo priusow  w ciągłej ofercie.
Pytanie czy ktoś był na miejscu i oglądał te sztuki?

Offline pawlito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1568 dnia: 07 Października 2021, 17:06:03 »
Cześć. Czy kupował ktoś z Was samochód używany przez "Toyota pewne auto"? Na co zwrócić uwagę? Warto zapłacić trochę więcej w porównaniu ze zwykłymi ogłoszeniami w internecie? Jak wygląda płatność przy ewentualnym zakupie? Jest opcja gotówki czy tylko przelewem?

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1569 dnia: 08 Października 2021, 07:35:29 »
Cześć. Czy kupował ktoś z Was samochód używany przez "Toyota pewne auto"? Na co zwrócić uwagę? Warto zapłacić trochę więcej w porównaniu ze zwykłymi ogłoszeniami w internecie? Jak wygląda płatność przy ewentualnym zakupie? Jest opcja gotówki czy tylko przelewem?

Jak się nie znasz na motoryzacji bardzo dobry pomysł.

Offline pawlito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1570 dnia: 13 Października 2021, 17:53:58 »
Na samochodach trochę się znam ale nie na handlu nimi i wolę mieć pewność że w papierach jest porządek i że auto przeszło rzetelny przegląd przed sprzedażą. W Opolu właśnie stoi na sprzedaż u dealera Toyoty jeden Prius+ i zastanawiam się czy warto.

rkon1

• Gość
« Odpowiedź #1571 dnia: 13 Października 2021, 18:07:06 »

Przerabiałem temat. Oglądałem Priusa Prime sprowadzonego z USA, oczywiście po wypadku, z amerykańska wtyczką z dodaną przetwornicą który był wystawiony w tym programie Toyoty. O wszystkim wiedziałem ale chce podkreślić że może tam wystąpić każdy samochód nie tylko same igiełki. Dlatego warto zawsze sprawdzać na własną rękę.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Offline pawlito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1572 dnia: 13 Października 2021, 18:31:38 »
Czy oglądał ktoś z Was ten egzemplarz Priusa+ który jest na sprzedaż u dealera Toyoty w Opolu? Mam 300km do Opola i nie wiem czy warto specjalnie jechać.

Offline dzunio

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Prius 3
« Odpowiedź #1573 dnia: 03 Listopada 2021, 00:58:55 »
Cześć, szukam samochodu dla Żony, okazało się że Prius 2 spełnia wszystkie nasze wymagania.
Przed jakimkolwiek oglądaniem chciałbym zaczerpnąć informacji od użytkowników, dodam że nigdy nie miałem hybrydy- jeździłem kilka razy Yarisem i Aurisem hybrydowym, ale nie mam żadnych doświadczeń serwisowych itp.
Założenie eksploatacji Priusa- 90% miasto, 10% "trasa" typu 30km, rocznie 7-9tys km
Na rynku obecnie jest trochę ofert, najwięcej z Warszawy od handlarzy (może macie z nimi jakieś doświadczenia?), przebiegi 160-300tyś km.
- Jak oceniacie te samochody pod względem serwisowania, czy są w południowej Polsce serwisy (nie ASO) które ogarniają Priusy?
- Na co zwrócić uwagę kupując takie auto jako laik hybryd.

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #1574 dnia: 03 Listopada 2021, 16:45:25 »
Na co zwrócić uwagę kupując takie auto jako laik hybryd.

Że jest to kilkunastoletni samochód i zostawić sobie 2-4 tysiące na nieprzewidziane awarie(bateria trakcyjna, pompa ABS), a poza tym sprawdzić jak każde inne auto.

Dodam, że hybryda swoje zalety pokazuje głównie w mieście, więc do takiej eksploatacji szczerze polecam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl