Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653882 razy)

Offline Robertx34

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Na razie szukam
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1620 dnia: 09 Stycznia 2023, 15:10:07 »
Tak plug-ina biorąc pod uwagę że mam fotowoltaikę, a 80% procent to poruszam się do 70km
No i najważniejsza rzecz że założę gaz ( sam ) i mam auto tanie nawet na wyjazdy wakacyjne.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1621 dnia: 12 Stycznia 2023, 21:12:46 »
Dzięki za odpowiedz.

Zapomniałem o najważniejszym 
co z ładowarką  czy trzeba nowa czy z USA będzie pasowała

Czyli chcesz kupić plug-ina i ładować w garażu?

Albo przetwornica 110V we własnym zakresie i kabel pasuje, albo zakup stosownego kabla pod 230V czy to oryginał czy to chińszczyzna,
ostatecznie i tak kończy się na oryginale hahaha
Z tym kablem, to nie jest tak. W USA masz Type1, w Europie standardem jest Type2.
Trzeba ogarnąć przejściówkę.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1622 dnia: 12 Stycznia 2023, 21:26:04 »
Nie trzeba. Odpowiedni kabel jest w bagażniku samochodu sprowadzonego.. A jeśli nie odpowiada Ci zakup przetwornicy 110 kupujesz oryginał identyczny na 230
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Lukiii

• Początkujący
  • Samochód:: Kia Picanto
« Odpowiedź #1623 dnia: 12 Kwietnia 2023, 12:45:42 »
Cześć wszystkim, jestem tutaj nowy i to mój pierwszy post.
Planuje kupić Priusa II - mój budżet to +-30k PLN. Budżet 30k powinien wystarczyć na zakup Priusa II w dobrym stanie?

Macie może na sprzedaż swój sprawdzony samochód lub może znacie kogoś, kto planuje sprzedać?

z góry bardzo dziękuję za pomoc!

Offline Malkovic

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius
« Odpowiedź #1624 dnia: 16 Sierpnia 2023, 15:48:24 »
Nie planuje i nie planowałem, ale jakoś tak w odezwie chwili kupiłem na zimę bo bardziej się opłacało niż komplet zimowek ;)
Trochę żart, ale wybrałem model tak brzydki, ze aż mi się spodobał, czyli gen I
Może się będzie sypał, a może pojeżdżę jakiś czas jeśli poczytam tutaj co warto sprawdzić, naprawić i wymienić.
Nie znalazłem nigdzie miejsca do przywitania, wiec cześć tutaj.

Offline leon159

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1625 dnia: 16 Sierpnia 2023, 18:50:54 »
czyli gen I

Jeżeli to nie tajemnica to skąd? Bo dużo na sprzedaż nie było.

Offline Malkovic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1626 dnia: 19 Sierpnia 2023, 00:32:04 »
czyli gen I

Jeżeli to nie tajemnica to skąd? Bo dużo na sprzedaż nie było.

Z otomoto

Offline Dolo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius III
« Odpowiedź #1627 dnia: 28 Października 2023, 09:44:49 »
Jeśli chodzi o kupowanie Priusów oraz róznej maści hybryd i elektryków, gorąco polecam firmę Auto-Camp z Lublina (https://auto-camp.pl/), która sprowadza sprawdzone używane pojazdy z krajów Beneluxu. Na otomoto mają swoją dedykowaną stronę, gdzie można obejrzeć samochody już sprowadzone i stojace na placu w Lublinie. Z tego co zrozumiałem to tutaj: https://allegro.pl/uzytkownik/Eco-Planeta można obejrzeć pojazdy jeszcze znajdujące się w Beneluxie, ale mogą zostać sprowadzone na życzenie klienta. Mimo, że firma jest z Lublina to wchodzi w grę załątwienie wszystkiego online i dostarczenie pojazdu do klienta w innych miejsach w Polsce.
Ja sam kupiłem od nich P3 2010 w wersji Prestige z 146k na liczniku za 51000 PLN (w cene wliczona była laweta, prowizja i koszt formalności na terenie Holandii), Otrzymałem komplet dokumentów do rejestracji auta na terenie Polski, wydany przez urząd holenderski dokument potwierdzający przebieg oraz dostęp do książki serwisowej, w którym udokumentowane są wszelkie dotychczasowe wizyty serwisowe w oficjalnym ASO Toyoty w Holandii.
Priusa mam już ponad pół roku, zrobiłem nim prawie 5000 kilometrów i jestem bardzo zadowolony.

To nie jest żadna płatna reklama, po prostu polecam porządną firmę sprzedającą Prusaki ;)

Offline ma_ko

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1628 dnia: 11 Maja 2024, 21:50:47 »
Hej mam pytanie, czy może wie ktoś jakie były wersje wyposażenia Priusa III? Mam na oku takiego z 2013r. w dobrej cenie ale nie wiem czy to nie golas, Tzn ma navi z kamerą cofania i np. skóry ale np. nie widzę czujników parkowania ani z przodu ani z tyłu... Z drugiej strony są spryskiwacze świateł chociaż nie wiem czy to świadczy o wersji wyposażenia. Czy można z tego wywnioskować czy np. auto ma hud albo asystenta parkowania? ew. tempomat? czy to wszystko można było dołożyć osobno? Nie widzę tego na zdjęciach a autko bede mógł obejrzeć dopiero za pare dni. Dzieki
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2024, 21:52:29 wysłana przez ma_ko »

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1629 dnia: 11 Maja 2024, 21:54:37 »
Witamy.
Nie łatwiej rozkodować po numerze VIN?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline ma_ko

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1630 dnia: 11 Maja 2024, 22:30:41 »
Hej Vin to JTDKN36U105582568 wpisałem go na toyota-tech i dostałem tylko to

nie wiem czy można coś jeszcze z tego wywnioskować

Offline Lownois

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Prius 3
« Odpowiedź #1631 dnia: 19 Lipca 2024, 12:38:32 »
Witam Kolegów , mam do sprzedania Priusa 2 z przebiegiem 220 tyś z 2005 roku , auto do rejestracji , pochodzenie Niemcy , stan bardzo dobry . Pozdrawiam 
lokalizacja Gdańsk

Offline Tomasz66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Prius II
« Odpowiedź #1632 dnia: 20 Września 2024, 11:30:39 »
Mam okazje kupic Priusa II z 2006 r. z udokumentowanym przebiegiem ok. 200 tys. km. Do zrobienia konserwacja podwozia (raczej nalot po calosci) i hamulec postojowy. Spalanie w granicach 5,5-6l/100. Regularnie zmieniany olej. Kraj pochodzenia: Polska! Czy 22 tys. zl to sensowna cena?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1633 dnia: 20 Września 2024, 11:50:59 »
Moim zdaniem cena tak starego auta zależy od konkretnej sztuki.
Jeśli jest w dobrym stanie to warto nieraz "przepłacić" tylko dobrze sprawdź pod względem tej korozji...toyota z tym ma problemy.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1634 dnia: 20 Września 2024, 11:52:36 »
Kraj pochodzenia: Polska!
To chyba będzie jego największą wadą. Tak jak przedmówca napisał sprawdź korozję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl