Autor Wątek: Olej w asb rav 4 II 2004  (Przeczytany 1409 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline igoor1983

• Toyot Leżący
  • *
Olej w asb rav 4 II 2004
« dnia: 13 Lutego 2016, 19:03:59 »
Ok trochę mule dupe ale mam jeszcze jedno pytanie - wyczytałem w instrukcji ze olej do skrzyni biegów automatycznej to ma być olej T-IV zgodny z atf-jws3309 tak więc zakupiłem olej ravenol t-iv fluid który jest z tą norma zgodny i go zalalem. Od tamtej pory skrzynia wydaje cały czas taki dźwięk dźźź no nie wiem jak go nazwać ale jest bardzo mało słyszalny. Powiedzcie mi czy dobry olej wymienilem,  czy ten Dźwięk jest normalny? 

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Offline igoor1983

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Olej w asb rav 4 II 2004
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lutego 2016, 23:51:11 »
Ok trochę mule dupe ale mam jeszcze jedno pytanie - wyczytałem w instrukcji ze olej do skrzyni biegów automatycznej to ma być olej T-IV zgodny z atf-jws3309 tak więc zakupiłem olej ravenol t-iv fluid który jest z tą norma zgodny i go zalalem. Od tamtej pory skrzynia wydaje cały czas taki dźwięk dźźź no nie wiem jak go nazwać ale jest bardzo mało słyszalny. Powiedzcie mi czy dobry olej wymienilem,  czy ten Dźwięk jest normalny? 

Ps. Aha zauważyłem ze jak wymienilem olej było to słychać dość głośno a teraz już przejechałem ok 1000 km i słychać to wiele mniej

Offline igoor1983

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Olej w asb rav 4 II 2004
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lutego 2016, 21:35:54 »
Ps. Ok dziś zauważyłem ze to wycie,  świszczenie czy jak to tam nazwać jest słyszalne i na zimnym i na ciepłym silniku i tylko na pierwszym biegu czyli Przy prędkości ok 15 lub 20 km/h przestaje być slyszalne. Aha i wogole żeby to usłyszeć Trza wyłączyć radio i klimatronik, bo w sumie jest to naprawdę ciche. sprawdzałem stan oleju w skrzyni i jest ok. Nie wiem czy powinienem się bać czy po prostu ten model tak ma.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl