Autor Wątek: Tylne LEDy jako dzienne (Auris2FL)  (Przeczytany 1389 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
Tylne LEDy jako dzienne (Auris2FL)
« dnia: 18 Lutego 2016, 17:12:52 »
Czy jest jakiś sposób aby skonfigurować auto tak, aby przy włączonych światłach dziennych włączały się również tylne LEDy? Czułbym się pewniej w pochmurne dni. A poza tym fajnie wyglądają :)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Tylne LEDy jako dzienne (Auris2FL)
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lutego 2016, 19:41:43 »
trzeba przerobic wiazke.
Poza tym to nielegalne w autach rejestrowanych po 31 gr 2009

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Lutego 2016, 18:25:43 »
Jesteś pewien, że nielegalne? Poprzedni mój samochód to był rocznik modelowy 2011 z homologacją z 2010 roku i tylne pozycyjne świeciły się razem z dziennymi z przodu.
Nie zamierzam przerabiać wiązek, szukam raczej możliwości takiego skonfigurowania za pomocą komputera lub metodą typu "dwa razy mrugnij światłami, sześć razy zamknij drzwi, trzy razy mrugnij światłami,itd".

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Lutego 2016, 20:16:23 »
dla czego nie legalne???? I co komu to przeszkadza a jak światła do nocy sa włączone w dzień to jest legalne??? jesteś taki pewny Unia dala dyrektywę o dzienne a nie o światła mijania ...... w PL wszyscy czy to mają Led czy inne dzienne nie zapalają je tylko zawsze włączają światła , a są tacy co w nocy jada z Ledami bo nie wiedza ze maja dzienne i ze z tylu nic nie widać , jak dla mnie jedz do jakiegoś elektryka i niech ci to zrobi A jak juz Ci to Zrobi niech tez zrobi ci Klawisz w środku abyś mógł je wyłączać .

Moja dzienne ja tak mam przy silniku mam klawisz który nie wyłącza w ogóle dzienne after market NSSC 523HP) a jak idę na kontrole techniczną to poprostu otwieram klapę klikam w druga stronę i wtedy światła sie włączają , jak juz przejdę spowrotem to wyłączałam . Mam to tak nastawione  ze pozycyjne nie dają sygnał albo dają ... z policja nigdy nie miałem problemu dzienne wydać ze sa w nocy wlaczone

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lutego 2016, 20:56:12 »
m.i.p.s. - przepis jest taki jak napisalem.
Mozna sie do niego stosowac lub nie (z konsekwencjami)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl