Autor Wątek: Tablet zamiast radia w Corolli E12  (Przeczytany 5134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 10minut

• Toyot Pełzający
  • **
Tablet zamiast radia w Corolli E12
« dnia: 21 Lutego 2016, 16:09:12 »
Chce sobie zamontować tablet zamiast radia w Corolli E12 HB, już mam plan jak to zrobić, żeby umocować tablet to będę musiał zmodyfikować ramkę radiową i znalazłem aplikację na androida dzięki której ekran tabletu sie włączy po podłączeniu ładowarki (włączeniu zapłony) i zgaśnie po wyłączeniu ładowarki (zgaszeniu auta) i będzie pracował cały czas na uśpieniu na baterii  :-)

Problem mam tylko bo nie wiem jak podłączyć pod ten tablet głośniki (są tylko w tylnych drzwiach) podłączenie bezpośrednio pod złącze Jack raczej nie zda egzaminu i potrzebny bedzie wzmacniacz tylko nie wiem skąd go wykombinować tak żeby to normalnie grało.. chce ten wzmacniacz jak najtańszym kosztem bo też nie wymagam niewiadomo czego.. wystarczy że będzie grało jak zwykłe przeciętne radio za 100zł które mam aktualnie zamontowane

Offline igoor1983

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Tablet zamiast radia w Corolli E12
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2016, 16:25:55 »
Głośniki pod tablet? Wiesz radia samochodowe mają coś takiego jak wzmacniacz i dlatego potrafi to głośno grać - z tabletu nawet jak by się udało to jakoś podłączyć Będzie to grało bardzo cichutko tak więc byś musiał kupić sobie zewnętrzny wzmacniacz.podłączony do tabletu do wyjścia słuchawkowego i do zasilania i dopiero do tego podłączyć głośniki - jednym słowem szkoda zachodu jak juz bardzo chcesz to lepiej Dołożyć i kupić jakieś dotykowe radio samochodowe

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Szczerze mówiąc po co ci tablet w sakochodzie? Bo szukam do czego mógłby się przydać i nie wiem
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2016, 16:28:02 wysłana przez igoor1983 »

Offline 10minut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lutego 2016, 16:31:01 »
Ale czemu szkoda zachodu? Wiem że wzmacniacz będę musiał nabyć.. będzie mi napewno potrzebny kabel Jack >> 2x RCA
Jacka podłącze do tabletu a chinch do wzmacniacza a do niego głośniki tylko problem mam skąd tanio wytrzasnąć wzmacniacz..

Zainteresowało mnie to co napisałeś - że radia samochodowe są wyposażone we wzmacniacze, może da rade z takiego radia wyciągnąć sam wzmacniacz żeby go użyć? Co myslisz? Wtedy to koszt zerowy by był :D

Po co tablet? nawigacja, internet, muzyka itd.. może służyć również za zestaw głośnomówiący.. możliwości jest wiele do tego fajny nowoczesny wygląd ;)

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lutego 2016, 22:23:50 »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer

Offline igoor1983

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lutego 2016, 15:32:52 »
Szczerze to nie wiem jak to zrobić, oczywiście że wszystko się da.

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl