Autor Wątek: problem z sms  (Przeczytany 2156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline henryk

• Prawie Toyot
problem z sms
« dnia: 02 Marca 2016, 22:10:23 »
Mam Toyotę Nowy Auris ,wyposażenie Premium ,  rocznik 2015 z silnikiem 1,6 benz. i nie działa mi system wyświetlania wiadomości tekstowych sms , czy ktoś z posiadaczy takiego auta , ma rownież z tym problem? jak sobie z tym poradzić zeby to działało ?

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: problem z sms
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marca 2016, 22:56:28 »
A czy przy konfigurowaniu połączenie tel->Auris na wszystko wyraziłeś zgodę?

Offline thorian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marca 2016, 23:37:35 »
Działa, czysty Android 5.1.1. Należy zatwierdzić przy połączeniu z telefonem, podobnie jak dostęp do książki telefonicznej

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Marca 2016, 09:03:17 »
Zapewne bardzo długo ci się wczytuje lista smsów i nie chce skończyć? Jeśli tak, to ja miałem to samo i problem zniknął ... sam ....chyba?

W każdym razie system już smsy pokazuje (nawet kilka wysłałem z samego auta) tyle, że też jeszcze trzeba trochę poczekać aż ta lista się wczyta.I tak prędzej wyślę esa bezpośrednio z telefonu niż się doczekam by zrobić to z TT2. Ale jeśli jesteś w dłuższej trasie to działa to dobrze i ładnie wyświetla przychodzące. Szkoda tylko, że np. pokazanie zdjęcia nadawcy to już "gadżet dla wybranych"  :wallbash:

Ogólnie problem polega na tym, że zapewne masz bardzo dużo smsów na telefonie (ja tak mam) no i system potrzebuje masę czasu by je wszystkie pobrać.

Dodam, że mam SGSa 5 nie rotowanego, na oficjalnym sofcie (andek 5).

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Marca 2016, 14:04:19 »
No i szkoda, że nie można wyświetlić smsa na ekranie pomiędzy zegarami.

Offline henryk

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Marca 2016, 18:20:31 »
Panowie nie o to chodzi, nie w tym problem. Wszystko jest sparowane, zgodę wyraziłem, książkę telefoniczna odczytuje, a smsów nie chce. Sprawdzałem już z 4 różnymi telefonami, w tym z androidem i Windowsem i nic.

Jak wejdę w skrzynkę odbiorczą to jest napisane: "usługa sms niedostępna". Czy to może być coś nie tak z oprogramowaniem??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl