Autor Wątek: Zakup - prośba o porady  (Przeczytany 27159 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maniuni

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zakup - prośba o porady
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Stycznia 2017, 10:49:40 »
Myślę ze złotego środka nie ma . I w Polsce i za granicą możesz trafić na szrot . Ja mam zasadę przy kupnie , jeśli nie jestem w stanie zweryfikować przeszłości samochodu to sobie odpuszczam . Szukaj raczej samochodu od właściciela . Na pocieszenie , gdy obecną Tośkę kupowałem to zajęło mi to ok. 4 m-cy i obejrzenie ponad 30 samochodów . Życzę powodzenia. PS. Staraj się omijać komisy i handlarzy
Na drodze myśl , za innych również ! ! !

Offline gostom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 16 Stycznia 2017, 20:08:15 »
Właśnie jestem po naprawdę nieudanej przygodzie z Renault kupionym od prywatnego właściciela i mam meeega obawy o zakup czegokolwiek w ogóle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Janusz7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 16 Stycznia 2017, 20:51:46 »
Jeśli auto pochodzi z importu to vin jedynie możesz sprawdzić czy nie figuruje w rejestrze aut kradzionych. W serwisach Toyoty możesz się tylko dowiedzieć o naprawach auta dokonanych w kraju. Odwiedziny w serwisie Toyoty przed zakupem na pewno nie zaszkodzą. Ja swoją Toykę kupiłem też z importu i jeżdżę już 5  rok. Pozdrawiam i życzę szczęścia :)

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 16 Stycznia 2017, 23:51:02 »
Na stronie Toyoty znalazłem używane Verso za dobre pieniądze. Na ile te samochody są warte uwagi a na ile lepiej szukać za granicą?

Za granicą używane auta w dobrym stanie i atrakcyjnej cenie też nie rosną na drzewach ;-)
Jeśli to auto od 1-go właściciela, który kupił je nowe w salonie a potem oddał w rozliczeniu za nowsze auto, to bez wątpienia warto bliżej się przyjżeć tej ofercie.
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2017, 23:52:35 wysłana przez Piotr Jacek »

Offline gostom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 18 Stycznia 2017, 17:05:58 »
Atrakcyjna cena nie jest tak istotna jak dobry stan. Szukam auta i raczej biorę po uwagę te "z górnej półki" cenowej w danym roczniku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline k0zik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Lutego 2017, 19:02:47 »
. Na pocieszenie , gdy obecną Tośkę kupowałem to zajęło mi to ok. 4 m-cy i obejrzenie ponad 30 samochodów . Życzę powodzenia. PS. Staraj się omijać komisy i handlarzy

A ile kosztowało Cię objechanie i sprawdzenie tych 30 samochodów ?

Też jestem na etapie poszukiwania auta i mojej okolicy bida. Jak zacznę jeździć po Polsce, płacić za paliwo, za przeglądy, to zaraz zrobi się z tego niemała kwota którą lepiej byłoby wydać jednak na auto...
Ciężki temat ten zakup auta.

Offline Maniuni

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 21 Lutego 2017, 22:23:41 »
Witaj . Jak szukałem swojej to kryteria miałem takie : Sprzedawać musiał właściciel od min 2-3 lat. Dokładnie wypytywałem o dosłownie wszystko . Sprawdzałem w Historiapojazdu.gov.pl . Jeśli była książka serwisowa prowadzona również za granicą , prosiłem o zdjęcie ostatniej pieczątki serwisu i dzwoniłem czy był taki samochód u nich . Pytałem o dokumenty , faktury itp. Muszę powiedzieć że nie ruszając sie z domu 50% samochodów odpadało . Starałem sie szukać w promieniu 200 km . Trochę pracy to kosztowało ale kasy nie koniecznie , myślę że więcej jak 1000-1300 zł nie wydałem , więc przy kwocie ok 20.000 zł nie jest dużo. Wypożyczyłem profesjonalny miernik lakieru. Moja rada , weź ze sobą kogoś kto bedzie chłodnym okiem na wszystko patrzył ale samochód oglądaj sam . Zaglądaj wszędzie i sie nie spiesz . Lepiej wydać 50-100 zł na paliwo niż kupić strucla . Powodzenia
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2017, 22:27:56 wysłana przez Maniuni »
Na drodze myśl , za innych również ! ! !

Offline adblock

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 22 Lutego 2017, 15:00:19 »
Lepiej wydać 50-100 zł na paliwo niż kupić strucla
I tu się zgadzam w 100% :good:
Diagnostyka Toyota, kodowanie wtryskiwaczy. TANIO. Kontakt na PW

Offline andrzej0075

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 17 Kwietnia 2017, 19:09:56 »
Podepnę się pod temat, żeby nie śmiecić na forum.

Chciałbym się przywitać. Zamierzam kupić Toyotę Corolle Verso w benzynie, rocznik 2005 lub młodszy. Chciałbym prosić obecnych użytkowników Toyot o poradę na co zwrócić uwagę podczas oględzin auta (jakieś typowe usterki). Wiem Toyoty to auta bezawaryjne, ale może na coś trzeba zwrócić szczególną uwagę. Jestem z Lubelszczyzny, może ktoś ma znajomego, który chce sprzedać Corollę Verso lub sam chce sprzedać swoje auto. Prosiłbym o kontakt na PW lub mailem: andrzej0075@gmail.com

Offline tjsz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 17 Kwietnia 2017, 21:16:32 »
Hej. A pewno sprawdz podwozie i zbiornik paliwa. Lubia rdzewiec.
U mnie zbiornik nowy a pozwozie po konserwacji i jest ok.

A tak to podstawy. Lakier, wyglad, wycieki, wyposażenie.... Choc u mnie lakier ma więcej niz fabryka dala mikronów i tylna szyba ma inna date  to jest wszystko pieknie. Nie kazde malowanie oznacza dzwon i przekresla auto.
Dodatkowo u mnie jest nowa przednia szyba ale tylko dlatego ze skorzystalem z ubezpieczenia i wymienilem bo stara byla juz podziurawiona od kamyczkow. Oczywiscie zostawilem ja sobie na pamiątkę przy ewentualnej sprzedazy w przyszlosci mojej toski ;)

Potwieedzam przedmowcow, unikaj handlarzy. Chyba ze jedziesz od razu z tvn'em do nich ;)
Pozdrawiam - TOmcio

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl