Autor Wątek: Jaki alarm do auta? (F)  (Przeczytany 15520 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Michal_P

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Kwietnia 2005, 17:00:54 »
Ten kluczyk (podobny mam w Yarisce) służy do wyłączania czegoś w alarmie i chyba jest to syrena ale nie dam sobie głowy uciąc:)
U mnie pod maską alarm chyba widoczny nie jest tak btw ale nie wiem nie znam sie:)
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2006, 18:53:30 wysłana przez Miche »

MaLy_RaDeK

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Kwietnia 2005, 17:49:04 »
Michal_P, nie chyba tylko na pewno ;)

beny

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Maja 2005, 22:08:00 »
CZESC .MAM TOYOTE COROLLE ,OSTANIO WYCIAGNĄŁEM AKUMULATOR I PRZESTAWIŁ SIE  CENTRALNY  ZAMEK ,GDY AUTO ZAPALAM  ZAMYKAJA SIE DRZWI A GDY  GASZE AUTO DZRZWI OTWERAJA SIE. JEST MOZE JAKIS KOD DO PRZESTAWIENIA?
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2006, 18:54:29 wysłana przez Miche »

MarcyÂś

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Maja 2005, 06:09:53 »
Witam,
Benny jaki masz alarm? Z tego co piszesz wnioskuje, że zresetowały Ci sie ustawienia alarmu i teraz pracuje na fabrycznych. Jak nie masz książki to sam tego nie zrobisz musisz pojechac do zakładu ktory firmuje tego typu alarmy i tam za pare złoty ustawią Ci parametry.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2006, 18:58:06 wysłana przez Miche »

p_flori

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Maja 2005, 10:38:56 »

Jesli to seryjny Challenger - to tylko w serwisie specjalnym programatorem możesz zmienic funkcje - niestety - to kosztuje i byc może nie warto, z drugiej strony nie powinien sie rozprogramowac.
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2006, 18:59:26 wysłana przez Miche »

Offline asusek

• Toyot Leżący
  • *
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Maja 2005, 11:16:13 »
Witajcie!(pierwszy raz)
Czytam wasze wypowiedzi na forum od dłuższego czasu i powiem że są bardzo pomocne i fachowe. Beny zobacz jaki masz alarm i poszukaj instrukcji na
www.elektroda.pl. Kiedyś widziałem tam schematy i instr. do Chellengerow i do innych alarmow.
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2006, 19:00:45 wysłana przez Miche »

Wlodek

• Gość
Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Maja 2005, 21:53:57 »
Alarm wg mnie powinien byc najprostszy iindywidualny czyli jak najwiecej własnych niepowtarzalnych rozwiązaą czesto błachych ale skutecznych. Kiedyś w rozmowie z znajomym z policji wyszło że złodzieje celowo kupują nowe alarmy na rynku aby jest poznac dla własnych potrzeb  :(  Tak wiec jeśli ktoś ma minimalną wiedze o elekryce i montażu alarmow cudow niech sam montuje  sobie alarm. Każda inowacja pozwala na zwiekszenie pewności zabezpieczenia auta
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2006, 19:03:00 wysłana przez Miche »

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jaki alarm do auta? (F)
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Grudnia 2006, 10:23:35 »
Taki alarmik znalazłem na allegro:
http://www.allegro.pl/item148927582_alarm_pilot_scyzoryk_bagaznik_komfort_od_ss.html
W sumie fajny ma sterownik ze składanym kluczykiem. Rozważam zakup, tylko zastanawiam się, czy to składanie "scyzoryk" nie rozpadnie się za moment, i na jakiej to jest elektronice (nikt ze znajomych montażystów nie zna tej firmy)?! Może ktoś z szanownego grona uzywa takiego czegoś?
Wszelkie opinie mile widziane.
PS. Ten sam oferent na allegro posiada również kluczyki w szerokiej gamie do różnych marek pojazdów.
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

mugger

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Grudnia 2006, 10:50:27 »
troszke boje sie takich alarmow a to dlatego ze ten jest nastawiony na bajer w postaci skladanego kluczyka (poniekat fantastyczne rozwiazanie) a przeciez loczy sie tez jakosc samego alarmu - trzeba do tego ostroznie podejsc i przedewszystkim dowiedziec sie czegos o samym zabezpieczeniu.

Offline sachar

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 06 Lipca 2007, 23:57:52 »
po czym wlaściwie poznać jaki mam alarm jaki typ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl