Autor Wątek: Wyświetlacz - zegarek  (Przeczytany 2585 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
Wyświetlacz - zegarek
« dnia: 19 Marca 2016, 17:54:11 »
Witam,
posiadam Toyotę RAV-4 IV gen po face-liftingu. W wersji przed liftem wyświetlacz na szczycie konsoli centralnej wyświetlał godzinę, jednak w obecnej jest wygaszony i nie pokazuje nic. Bardzo to denerwujące, bo przez to tylko kierowca ma dostęp do aktualnej godziny na wyświetlaczu między zegarami. Czy da się coś z tym zrobić, podłączyć jakiś kabelek, cokolwiek? Podobno dziennikarze po testach stwierdzili, że ten zegar w wersji przed liftem wyglądał jak z Corolli z 91' i Toyota postanowiła się ich posłuchać  <zalamka>

Pewnie na razie nic nie wiadomo bo auto świeże ale może z czasem komuś uda się coś ustalić w temacie.
My Toyota is Fantastic :)

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Wyświetlacz - zegarek
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Marca 2016, 20:51:04 »
Jak na panelu środkowym nad radiem są 2 przyciski H/M(ustawianie godzin i minut) to zegarek jest i powinien wyświetlać czas, jezeli nie ma to jest wersja bez zegarka. Trzeba by zmienić panel.

Offline Lakiluk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Maja 2020, 07:52:42 »
Odgrzewam temat. Czy któryś z szanownych kolegów robił taką rzecz z podmianką całego panela z wersji przed liftem do wersji liftowej konkretnie mam rav4 z 2016 r. Denerwuje mnie brak tego zegarka w centralnym kokpicie.

Arst

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Maja 2020, 09:46:52 »
Czy któryś z szanownych kolegów robił taką rzecz z podmianką całego panela z wersji przed liftem do wersji liftowej konkretnie mam rav4 z 2016 r. Denerwuje mnie brak tego zegarka w centralnym kokpicie.
Niestety, stary panel do wersji poliftowej nie podejdzie. Badałem temat, był taki wątek na rav4world.com i te dwa panele to zupełnie różne elementy. Zmieniła się wiązka elektryczna i wymagałoby to sporej druciarni. U mnie w wersji Prestige jeszcze dochodzi przycisk od kamer 360, którego wcześniej w tym miejscu nie było, więc nie ma możliwości wpasowania starego panelu z zegarkiem z zachowaniem funkcjonalności nowego :(

Offline Lakiluk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Maja 2020, 10:02:33 »
No to trudno się mówi. Dzięki za odpowiedz.

Offline Wojteksw

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Maja 2020, 10:31:56 »
Też jestem zbulwersowany wielkością cyferek zegarka i temperatury, nie rozumiem Toyoty dlaczego te informacje chciała ukryć. Zastanawiałem się czy można zwiększyć wielkość cyferek gdzieś w ustawieniach, ale nic nie znalazłem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl