Autor Wątek: Przywileje dla Hybryd  (Przeczytany 16110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
Przywileje dla Hybryd
« dnia: 22 Marca 2016, 13:52:23 »
Witam. Chciałbym założyć taki temat abyśmy wymieniali się informacjami na temat , w którym mieście jakie są przywileje dla Hybrydowców.
W Lublinie narazie jest ustawa, która nie weszła w życie narazie, mówiąca o darmowym parkowaniu.
Ciekawi mnie co macie wpisane w dowodzie w rubryce P-3 ja mam P. Czy nie powinno być P/EE?
Auris HSD:

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Przywileje dla Hybryd
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Marca 2016, 14:36:35 »
Teoretycznie powinno być p+e ale od urzędnika zależy -  mi nie chcieli tak wpisać i mam tylko p. W Krakowie są jakieś zniżki się trzeba biegać po oświadczenia od dealera zdaje się (bo literki maja gdzieś).

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2016, 14:53:55 »
Poruszany był juz ten temat. Ja też miałem wpisane błędnie i zaproszono mnie do Urzędu Komunikacji i bez kolejki zmieniono zapis na P/EE przepraszając za błąd. Pisaliśmy już o przywilejach m.in. w stolicy, proponuje przeszukać historię, nie będę pisać tego samego.
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2016, 14:55:28 wysłana przez don_pazurro »
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline other_exception

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Marca 2016, 15:19:10 »
Temat poruszany np. w:
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=36582.0

Niestety w stolicy brak przywilejów (nie uważam pozwolenia na wjazd na trakt królewski za przywilej).

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2016, 15:20:41 »
A propos wpisywania w tabelki to u mnie w Gdyni pani miała problem bo nie było już miejsca na...... LPG, ale na szczęście w dowodzie jest wszystko na miejscu, tabelka p3: P EE a LPG po staremu w adnotacjach.
Z udogodnień w Gdyni nic. W Gdańsku podobno parkowanie gratis ale ja jakich dokładnie zasadach to nie wiem. W dziale o Priusie jest wątek "hybrydy w mediach" gdzie podano link do oficjalnej strony Toyoty wskazującej udogodnienia dla posiadaczy samochodów hybrydowych (niskoemisyjnych?). <regulamin>
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marca 2016, 15:20:55 »
Więc w dowodach mamy zapewne różnie. W ASO nie wiedzą. DlacZego ja mam zawsze pytania na które nie znają odpowiedzi....
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2016, 15:22:56 wysłana przez fanatyk »
Auris HSD:

Offline agaes

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Marca 2016, 15:02:03 »
Cześć,
ja też z Lublina  :grin:.
W momencie jak RMLublin zaczęła prace nad nową strefą, to i ja zaczęłam dopytywać. Okazuje się, że ważniejsze od zapisu P/EE w dowodzie rejestracyjnym jest poziom emisji CO2 (do 100g czy jakoś tak), konieczna będzie świadectwo homologacji... No i zonk  :shock:. Na szczęście (w moim przypadku) po rozmowie z Toyota Motor Polska okazało się, że w przypadku samochodów z polskiej sieci można uzyskać duplikat homologacji, i już go mam. Czekam do 1 lipca i idę po nalepkę/karteczkę czy cuś i przestaję płacić za parkowanie w strefie  <taniec>

Pozdrawiam

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Marca 2016, 15:32:59 »
Też na to czekam. Jest rozbieżność z tymi wpisami, ale na pewno do przeskoczenia. PS. Jakim hybrydowcem jezdzisz?
Auris HSD:

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Marca 2016, 15:48:20 »
O dobrze wiedzieć. A aso coś sobie woła za to świadectwo?
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Marca 2016, 15:49:05 »
Widziałem ostatnio w Lublinie Citroena DS5 Hybrid. Jeśli będzie zwolnienie z opłat na podstawie poziomu CO2 do 100g/km to się nie załapie😉 Ma coś lekko ponad (106 z tego co pamiętam)
Auris HSD:

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Marca 2016, 15:50:55 »
O dobrze wiedzieć. A aso coś sobie woła za to świadectwo?
Sami będą dzwonić do Nas z ASO i zapraszać po świadectwa lub inne rzeczy. Aby wieść się niosła w świat 😊
Auris HSD:

Offline agaes

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Marca 2016, 18:15:50 »
TMP nie wzięła ani złotówki. Wszystko @ wyslalam, przesłali pocztą do domu. Tak powinno być :-)...

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Marca 2016, 19:57:05 »
Cześć,
ja też z Lublina  :grin:.
W momencie jak RMLublin zaczęła prace nad nową strefą, to i ja zaczęłam dopytywać. Okazuje się, że ważniejsze od zapisu P/EE w dowodzie rejestracyjnym jest poziom emisji CO2 (do 100g czy jakoś tak), konieczna będzie świadectwo homologacji... No i zonk  :shock:. Na szczęście (w moim przypadku) po rozmowie z Toyota Motor Polska okazało się, że w przypadku samochodów z polskiej sieci można uzyskać duplikat homologacji, i już go mam. Czekam do 1 lipca i idę po nalepkę/karteczkę czy cuś i przestaję płacić za parkowanie w strefie  <taniec>

Pozdrawiam
Daj namiary gdzie mailowalas w sprawie duplikatu homologacji
Auris HSD:

Offline agaes

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Marca 2016, 21:08:22 »
Jutro sprawdze i Wam wszystko napiszę: adres@ i co potrzebne

Offline sp5qwo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Marca 2016, 08:50:02 »
A ja tak sobie mysle ze ..... powinna być jednolita nalepka informacyjna . Przeciez jadac do innego miasta nie będę biegal po odpowiednie zaświadczenia do urzędu żeby być np zwolnionym z opłaty parkingowej .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl