Autor Wątek: Czujnik klapy bagażnika AVENSIS T27 2011r.  (Przeczytany 3043 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kris535

• Początkujący
Czujnik klapy bagażnika AVENSIS T27 2011r.
« dnia: 05 Kwietnia 2016, 14:58:28 »
Witam,
od kilku tygodni co jakiś czas włączał się (szczególnie na wybojach) sygnał dźwiękowy - nie mogłem zidentyfikować co to jest aż w końcu przez moment dojrzałem na wyświetlaczu symbol otwartej klapy bagażnika. Problem z każdym tygodniem narastał i stawał się coraz częstszy. Dziś kuriozum - czujnik włącza się co chwilę ale uwaga - tylko przy jeździe prosto po wybojach lub skręcie w lewo; gdy skręcam w prawo to musi być ostry zakręt, żeby czujnik się włączył.
Byłem dziś w ASO (Wwa Radość) z pytaniem o część zamienną (tenże czujnik) jednak pan nie mógł go znaleźć na schematach.
Może ktoś z Was miał podobny problem albo wie jak to cholerstwo naprawić - aha dodam tylko, że rozebrałem wczoraj klapę i sprawdziłem czy nic nie jest przetarte uszkodzone i podociskałem ale problem nie zniknął.

Offline owurac

• Początkujący
  • Samochód:: Avensis T27
Odp: Czujnik klapy bagażnika AVENSIS T27 2011r.
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Stycznia 2025, 23:32:47 »
Uwaga, wykopaliska

Dzień dobry. To pierwszy post na forum.

Od niedawna mam Avensis w kombi 2010, no i dokładnie taki problem jak opisany. Może przez te 9 lat ktoś znalazł rozwiązanie.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Czujnik klapy bagażnika AVENSIS T27 2011r.
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Stycznia 2025, 09:46:27 »
Witamy

Stycznik otwarcia klapy jest wbudowany w zamek bagażnika. Możesz próbować naprawić
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl