Autor Wątek: turbonator?  (Przeczytany 2616 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tommy

• Gość
turbonator?
« dnia: 12 Kwietnia 2005, 21:47:20 »

Kohoshi

• Gość
turbonator?
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Kwietnia 2005, 22:04:20 »
Zastanów siępo co ludzie wydają grube tysiące żeby uzyskać 20 czy 30 koni przy obróbce mechanicznej silnika, a nie kupują turbonatora za 70 bugsów co daje 35 KM ;)
Jest to cudowny wynalazek typu turbo elektryczne, które niestety nie bardzo działa.
Badziew.

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
turbonator?
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Kwietnia 2005, 22:20:32 »
Cytuj (zaznaczone)
Badziew.

Też mi siętak wydaje :). Przypomina mi to magnetyzery które miały dawać od 5-7% przyrostu mocy na który kiedyś był wielki szał, dzięki dobrej kampanii reklamowej. Ahhh... Czego to nie wymyślą  :D

Kohoshi

• Gość
turbonator?
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Kwietnia 2005, 22:44:47 »
Zresztą nie chciało mi sięna ten temat rozpisywać, ale gdzieś ktoś policzył żeby takie wiatrakowe e-turbo wygenerowało ciśnienie doładowania takie jak chociaż softurbo, to musiałoby mieć moc taką jak 10 takich wiatraczków jak na zdjęciu + bagażnik akumulatorów.
Taką modyfikacjęproponuja jedna firma tutaj, ale cena zabija, na dodatek ciśnienie doładowania to 1,0 psi :)  Ta wartość może niewiele mówi ale powiem że 1,45 psi to 0,1 bar, a baardzo słabe turbo "normalne" to 0,5-0,7 bar. I wszystko w tym temacie. Nie dajmy sięnabierać na typową ściemę.

dEF

• Gość
turbonator?
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Kwietnia 2005, 23:59:50 »
Powiem dwa slowa: LOL i ROTFL
;)

(gwoli sprostowania - nie tycza sie one autora topicu, tylko samego 'wynalazku'  8) )

tommy

• Gość
turbonator?
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Kwietnia 2005, 00:20:01 »
tak też myślałem że to badziew - thx za potwierdzenie

Woytek

• Gość
turbonator?
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Kwietnia 2005, 14:28:51 »
można dla potwierdzenia zamailowac do gościa co kupił ten wynalazek jakie są jego odczucia, ale po co go jeszcze dodatkowo denerwować - w sumie wyrzucił 250zł!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl