Autor Wątek: Poduchy (F)  (Przeczytany 8809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pan_CzÂłowiek

• Gość
Poduchy (F)
« dnia: 12 Kwietnia 2005, 22:48:36 »
Wiecie od którego roku były montowane seryjnie poduszki do carin?

CarinaGTI

• Gość
Poduchy (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Kwietnia 2005, 22:58:00 »
mam a wlasciewie miałem w GTI (jp of kors) a model był 92 i była :D

FAWORYT

• Gość
Poduchy (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Kwietnia 2005, 01:17:29 »
Seryjnie  poduszki powietrzne niebyły montowane w carinieE.
Były montowane tylko w lepszych modelach CarinE ,lub na specjalne zamówienie.Nawet seryjnie nie było szyb elektrycznych i ABS.
Pozdro

CarinaGTI

• Gość
Poduchy (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Kwietnia 2005, 01:20:07 »
dopiero po FLu (>96r)
Wyposażenie standardowe dla wersji 1.6 XLi:
- ABS,
- wspomaganie i regulacja kierownicy,
- centralny zamek,
- napinacze pasów.

dla wersji 1.6 GLi dodatkowo: elektryczne szyby i lusterka,
dla wersji 2.0 GLi dodatkowo: dwie poduszki powietrzne, immobilizer, przednie światła przeciwmgielne.

wilsonik

• Gość
Poduchy (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Kwietnia 2005, 15:25:24 »
W GLI była poduszka w standardzie chyba. Tak na 85%. Kierownica miała dwa przyciski klaksonu, to była poduszka mechaniczna, bez czujników.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Poduchy (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Kwietnia 2005, 15:34:52 »
Jak kupowałem carinęw 99 roku używaną w komisie ASO to miałem możliwość w promocji za dopłatą 1 tys zł zamontowanie poduszki kierowcy.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Pan_CzÂłowiek

• Gość
Poduchy (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Kwietnia 2005, 22:04:31 »
No i sie nic nie dowiedziałem :( my mieliśmy w 92r Carine 2.0 GLi i oprócz poduszek miała wszystko.Inny przykład to  Rok produkcji: 1994, 170 000 km, 100 KM (74 kW), Pojemność skokowa: 1600 cm3, benzyna, niebieski-metalic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio, wspomaganie kierownicy, immobiliser
Co wy na to??

Wlodek

• Gość
Poduchy (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Kwietnia 2005, 22:36:08 »
Carina E po FL GLi elektryka szyby, lusterka, ABS, centralny, wspomaganie, regulacja kierownicy i poducha dla kierowcy mechaniczna Tak wygląda moja made in England na rynek niemiecki sprowadzona w '99 no silnik LB :(

wilsonik

• Gość
Poduchy (F)
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Kwietnia 2005, 08:29:18 »
Przed fl było tak samo. Carina 94 GLI UK dokładnie to co ma Włodek. A silnik to cholera wie czy LB czy też nie :)

Wlodek

• Gość
Poduchy (F)
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Kwietnia 2005, 22:33:51 »
Silnik to chyba jak popadło ale LB nie były oferowane w Polsce Informacje co do silnika uzyskałem w ASO i to by sięzgadzało że LB nie były oferowane przez nasze salony. Jak sprawdzałem przed zakupem to zdania były podzielone jak teraz ale po przeglądzie wszystkie dodatki wyglądają na montowane fabrycznie. Zresztą chyba wszystkie toyki mają "uniwersalną" instalacje elektryczną np u mnie jest podejście pod klimęa jej nie mam  :(

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl