Autor Wątek: zużyta gąbka fotela kierowcy - wymiana  (Przeczytany 5241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomideri

• Toyot Leżący
  • *
zużyta gąbka fotela kierowcy - wymiana
« dnia: 10 Kwietnia 2016, 23:48:07 »
Witam kolegów :)

Ostatnio zauważyłem, że siedzenie kierowcy w mojej CV od strony drzwi praktycznie nie ma już "trzymania bocznego" - chodzi mi o tę wystającą część siedziska. Na oparciu jest wszystko OK. Tapicerka nie jest zużyta ani przetarta, myślę że od wsiadania/wysiadania ta wyższa część siedziska się zniszczyła. Czy ktoś z Was próbował jakoś to poprawić? Czy da się zdjąć tapicerkę i wymienić jakiś element tej gąbki/pianki? Czy np można tę gąbkę dopasować z siedzenia pasażera z wersji angielskiej?

Offline tomideri

• Toyot Leżący
  • *
Odp: zużyta gąbka fotela kierowcy - wymiana
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maja 2016, 22:47:46 »
Nikt nie kombinował w tym temacie?

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Maja 2016, 23:09:28 »
Tego nie da się naprawić.Gąbka się wykrusza i zapada.
Tapicerkę można zawsze ściągnąć a wypełnienie od Anglika podejdzie bez problemu.

Offline tomideri

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Maja 2016, 00:05:23 »
Właśnie o takiej "naprawie" myślałem. Czytałem gdzieś, że gąbka siedziska jest taka sama zarówno na fotelu kierowcy jak i pasażera. Sprawdzał ktoś czy tak jest faktycznie?

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Maja 2016, 00:27:05 »
Nie zawsze tak jest.Czasami występują tam jakieś przetłoczenia i wtedy trzeba kombinować.Siedzisko kierowcy jest takie same jak te pasażera z Anglika a jak wiadomo z tej strony na 90% przypadków będzie mniej wysiedziane więc jest to chyba najbardziej optymalne rozwiązanie co do poprawy komfortu.

Offline stolar1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Października 2022, 08:59:05 »
Odświeżam wykopek bo jest taka konieczność :) Próbował ktoś może przełożyć całe siedzisko pasażera od anglika  do fotela  kierowcy? Jest to wogóle możliwe czy mniej problemów będzie z przełożeniem wypełnienia i tapicerki ? Może jest gdzieś jakiś filmik z przekładką tapicerki siedziska ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl