Autor Wątek: Camry IV opinie  (Przeczytany 1628 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emil_wojtczak

• Prawie Toyot
Camry IV opinie
« dnia: 13 Kwietnia 2016, 16:09:21 »
Witam.
Jestem nowy na forum, wiec proszę o wyrozumiałość.
Mam możliwość kupienia Camry z 1997 roku. Auto jest serwisowane w salonie Toyoty od momentu kupna po dzień dzisiejszy. Ma ono silnik 3.0 v6 w automacie bez gazu. Na co uważać przy kupnie i w ogóle jakie są plusy i minusy tego modelu? Pozdrawiam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Camry IV opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwietnia 2016, 22:25:33 »
Ile ma przebiegu ? Jeśli serwisowane, to sprawdź historię serwisu - w razie niejasności pytaj o wszystko, co Ci się nie spodoba.

Ogólnie to plusów jest sporo: cicho, w miarę wygodnie, pali jak 2.2 (chyba, że ciśniesz, to wtedy różnica jest bardziej niż wyraźna). Silniki nie znają pojęcia resursu, zwłaszcza jeśli były regularnie serwisowane i nie leje się z nich jak z wiadra.

Na minus: ruda - niestety, w jakiś dziwny sposób IVgen gnije bardziej niż IIIgen. Wnętrze jak w Corolli, gdyby nie zegar do 250 i (w EU) automatyczna klima, to byłoby ciężko zauważyć różnicę. Wygląd zewnętrzny jest dyskusyjny - do mnie przedliftowa nie przemawia w ogóle, poliftowa nieznacznie, ale i tak nigdy nie będzie z tego IIIgen ;)

3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Kwietnia 2016, 22:30:22 »
ale i tak nigdy nie będzie z tego IIIgen ;)
:good:

Offline emil_wojtczak

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Kwietnia 2016, 13:27:39 »
Dzięki za odpowiedź  :-)
Z tego co wiem to ok 220 tyś. Rozmawiałem z mechanikiem i mi odradzał.Powiedział, że podobno maja awaryjny automat i części zamienne są drogie. Jak się do tego ustosunkujecie?

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Kwietnia 2016, 13:56:44 »
Zmień mechanika.

Oczywiście zajeździć można wszystko.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl