Autor Wątek: Internet - modem/karta SIM w samochodzie  (Przeczytany 13396 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
Odp: Internet - modem/karta SIM w samochodzie
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Kwietnia 2016, 10:37:36 »
3 tysie za nawigacje uważam za bandytyzm <zalamka>! Lepiej te pieniądze wydać w inny sposób!
Też mam Prestige tylko 1.6 benzyna.

Offline the.luuuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Kwietnia 2016, 10:46:26 »
3 tysie za nawigacje uważam za bandytyzm <zalamka>! Lepiej te pieniądze wydać w inny sposób!
Też mam Prestige tylko 1.6 benzyna.

No dokladnie, mega kwota.

A tak swoja droga czy istnieje mozliwosc aby samemu podmienic ten wbudowany seryjnie modul TT2 na zupelnie inny z GPS i duzo lepszym systemem kompatybilnym z wieksza iloscia telefonow? I czy jest to mozliwe do wykonania bez utraty gwaracji w Toyota?

Gdzies widzialem kilka fajnych prezentacji na  youtube takich modulow za okolo 1500zl i to juz nawet w wersji Android 5.1.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Kwietnia 2016, 10:54:22 »
Cytat: fazibazi w Dzisiaj o 08:25:02 Od siebie mogę dodać, radio internetowe.....w "czarnych dziurach" muzyczka gra  . No wlasnie o takie zastosowanie net'a w samochodzie mi chodzi. Najwygodniejsza forma bylo by wlasnie z zamontowaniem takiego modemu "http://allegro.pl/router-tp-link-m5250-modem-3g-na-karte-sim-bateria-i5954683874.html" jak kolega bazi wspomina. Tylko czy to faktycznie zadziala.
W sumie chyba by to niegłupio działało. Neta z tej karty LTE byś udostepnil przez wifi dla smartfona, a smartfon by sie sparował z Toyota Touch przez Bluetooth i radia internetowe powinny działać. Komunikaty głosowe z nawigacji google maps tez powinny sie odtwarzać.
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2016, 11:02:20 wysłana przez bazi »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Kwietnia 2016, 11:04:26 »
A tak swoja droga czy istnieje mozliwosc aby samemu podmienic ten wbudowany seryjnie modul TT2 na zupelnie inny z GPS i duzo lepszym systemem kompatybilnym z wieksza iloscia telefonow? I czy jest to mozliwe do wykonania bez utraty gwaracji w Toyota?
Do przed FL ramki sa - do po fl niebawem będą na ryku.

Do tego stacja 2din i masz TT gdzieś.

Z gwarancją nie ma to nic wspólnego - mozna wobie zmienic na co sie chce.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Kwietnia 2016, 11:07:55 »
Acha koledzy mają radio w wersji bez go + i twierdzą że do niczego się internet w samochodzie nie nadaje. Ja mam wersję aurisa hsd prestige i nawigację go +. Udostępniam internet po bt z telefonu i po pierwsze mam zawsze aktualne info o korkach - tego używam najczęściej, ale zdarza się, że nie wiem jaki to POI gdzie chcę dojechać i wyszukuję adresów w google, bardzo dobrze to działa. Dodatkowo w wakacje dłuższe trasy planowałem w my toyota i synchronizowałem z serwerem prosto do samochodu żeby się nie bawić z pendrive'm. Zdarzyło mi się też przez te prawie 9 miesięcy użytkowania samochodu kilkanaście razy sprawdzić pogodę, więc to nie jest tak, że ten internet się do niczego nie przydaje.
A działają Ci opcje "Pobierz ustawienia z my.toyota.eu" i "Wyślij ustawienia do serwisu my.toyota.eu"? U mnie obie są nieaktywne, a połączenie z kontem jest (działa np. pobieranie z konta my.toyota do samochodu zaplanowanych tras).
Spalanie - Motostat.pl

Offline the.luuuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Kwietnia 2016, 11:27:18 »
Do przed FL ramki sa - do po fl niebawem będą na ryku.

Do tego stacja 2din i masz TT gdzieś.

Z gwarancją nie ma to nic wspólnego - mozna wobie zmienic na co sie chce.

No to elegancko, kwestia czasu i mozna wstawic jakas fajna stacje multimedialna na Androidzie ze wsparciem GSM/3G slot.

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Kwietnia 2016, 14:13:16 »
A działają Ci opcje "Pobierz ustawienia z my.toyota.eu" i "Wyślij ustawienia do serwisu my.toyota.eu"? U mnie obie są nieaktywne, a połączenie z kontem jest (działa np. pobieranie z konta my.toyota do samochodu zaplanowanych tras).

Nie muszę nic w radiu wybierać po prostu pokazuje mi się w miejscach docelowych to co zapisałem na my toyota. Z tego co pamiętam to na początku w my toyota nie klikałem na wyślij do serwera/samochodu i dlatego nie widziałem ich w samochodzie ale teraz już ogarniam, że po zaplanowaniu trasy nie wystarczy jej zapisać tylko właśnie trzeba ją jakby z mytoyota wyeksportować na serwer klikając w/w przycisk.

Dodam że + to nie tylko nawigacja, ale też bardzo przydatne sterowanie głosem.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Kwietnia 2016, 17:56:30 »
Odp: Internet - modem/karta SIM w samochodzie « Odpowiedź #20 dnia: Dzisiaj o 11:27:18 » Cytuj (za
tyle że w hybrid na ekranie TT mozna podejrzec te animacje jak przeplywa energia itp. a w alternatywnej stacji multimedialnej pewnie tego nie bedzie ?

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Kwietnia 2016, 18:07:42 »

Nie muszę nic w radiu wybierać po prostu pokazuje mi się w miejscach docelowych to co zapisałem na my toyota. Z tego co pamiętam to na początku w my toyota nie klikałem na wyślij do serwera/samochodu i dlatego nie widziałem ich w samochodzie ale teraz już ogarniam, że po zaplanowaniu trasy nie wystarczy jej zapisać tylko właśnie trzeba ją jakby z mytoyota wyeksportować na serwer klikając w/w przycisk.
OK, z tym zgoda. Ale chodzi o coś innego. Z TT@G można wysłać na konto my.toyota ustawienia urządzenia, nie wiem co jest zapisywane i nie wiem czy to jest przydatne. Myślę, że te ustawienia można edytować z my.toyota, a potem zmienione pobrać z TT@G. U mnie opcje wysyłki i pobierania ustawień są nieaktywne. Robię coś źle albo producent coś chciał ale nie zrobił.
Spalanie - Motostat.pl

Offline the.luuuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Kwietnia 2016, 09:17:44 »
Odp: Internet - modem/karta SIM w samochodzie « Odpowiedź #20 dnia: Dzisiaj o 11:27:18 » Cytuj (za
tyle że w hybrid na ekranie TT mozna podejrzec te animacje jak przeplywa energia itp. a w alternatywnej stacji multimedialnej pewnie tego nie bedzie ?

Czy ta animacja robi cos wiecej niz tylko ladnie wyglada?  :-)

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Kwietnia 2016, 10:35:34 »

Powoduje, że dziewczynom, majtki same się zdejmują  :cool:

Offline the.luuuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Kwietnia 2016, 10:38:45 »

Powoduje, że dziewczynom, majtki same się zdejmują  :cool:

haha  :-P

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Kwietnia 2016, 15:08:17 »
Koledzy - pieknie sie cytujecie - juz prawie czytac sie nie da.

Offline the.luuuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Maja 2016, 10:15:46 »
Co sadzicie o tej stacji - http://audiocarshop.pl/pl/p/Radio-dedykowane-Toyota-Auris-2013r.-up-Android-4.4.4-CPU-4x1.6GHz-Ram-1GHz-Dysk-16GB-GPS-Ekran-HD-MultiTouch-OBD2-DVR-DVBT-BT-Kam/571 ?

I czy bedzie w ogole pasowac do Auris II FL (2016)?

Moze macie jakies inne propozycje stacji to dzieki za info.

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Maja 2016, 11:09:56 »
Technicznie powinno pasować w 100%. Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to w wersji Aurisa przed FL mogłoby wyglądać bardzo dobrze. Gorzej moim zdaniem z wersją po FL, gdzie stacja ACS-8308M w matowym kolorze może się zdecydowanie wyróżniać na tle lakierowanego na połysk panelu.

Generalnie jeśli chodzi o funkcjonalność to fabryczny zestaw prezentuje się kiepsko. Sam bym się skusił chętnie na coś w stylu ACS-8308M :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl