Autor Wątek: problem z pedałem hamulca!!  (Przeczytany 2527 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

urssik15_85

• Gość
problem z pedałem hamulca!!
« dnia: 13 Kwietnia 2005, 01:05:16 »
Witam ,mam starlete z 97 roku (4E-FE) i odkad ja kupiłem mam problem z pedałem hamulca tzn....pedał hamulca strasznie wpada mi w podloge. (tarcze i klocki sa nowe ,bebny-ok ,przewody hamulcowe odpowietrzone) jakies sugestie??
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:48:31 wysłana przez Janmor »

serwisSJ

• Gość
problem z peda³em hamulca!!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwietnia 2005, 08:49:01 »
Pompa?

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwietnia 2005, 09:32:58 »
Cytat: serwisSJ
Pompa?

Heh ja w Cinqecento mialem taki objaw ze stojac pod gorke wieksza pedalowac znaczy sie pompowac pedałem ham. musialem co chwilke bo tak mi pompa juz przepuszczala ;-))

Pompa, pompa ...
Moze wystarczy reperaturki tylko wymienic ?
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwietnia 2005, 12:12:50 »
Może płyn jakiś nietaki?? :)

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Kwietnia 2005, 12:56:53 »
Ja obstawiam pompe ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2005, 14:15:24 »
1) Pompa
2) zapowietrzony układ
3) Mocno spracowany płyn.

Zaczoł bym od wymiany płynu i odpowietrzenia układu, jak nie pomoże to skieruś sie w strone pompy
BMW E46 320d
Mini Cooper

krystek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:11:51 »
Cytat: urssik15_85
Witam ,mam starlete z 97 roku (4E-FE) i odkad ja kupiłem mam problem z pedałem hamulca tzn....pedał hamulca strasznie wpada mi w podloge. (tarcze i klocki sa nowe ,bebny-ok ,przewody hamulcowe odpowietrzone) jakies sugestie??

jest pare powodów oczywiście te wszystkie, o których pisali koledzy jednak nasówa mi sie jedno pytanko do Ciebie. Jak wygląda sprawa hamulcem ręcznym? Jeżeli on też nie łapie, albo łapie przy max podniesieniu to problem moze być w samoregulatorze w bębnach hamulca tylnego - trzeba podkręcić tą zębatkęktóra jest pod cylinderkiem (czyli poprostu rozsunąć szczęki). Jednak nic nie pisałeś o tym że wymieniałeś tył - więc może to nie to, jednak piszesz o bębnach - więc je zdejmowałeś. Powinny wchodzić z lekkim oporem. Dlatego radze sprawdzić jeszcze samoregulator (to taka zębatka z zapadką). Do rozkręcenia szczęk potrzebujesz 1 śrubokręta, do skręcenia (czyli zmniejszenia rozstawu szczęk) potrzeba 2 śrubokrętów (tym drugim należy podnieść zapadkę.
Po wszystkim należy odpowietrzyć układ zaczynając od najdalszego koła (prawe tylne) kończąc na najbliższym (lewe przednie). Odpowietrzaj tak by wężyk był zanużony w płynie, by nie dostało siętam powietrze

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl