Autor Wątek: Na co zwrócić uwagę przed końcem gwarancji ( 1.0, 62 tys  (Przeczytany 4096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kvarek

• Gość
Na co zwrócić uwagę przed końcem gwarancji ( 1.0, 62 tys
« dnia: 13 Kwietnia 2005, 15:53:24 »
:?: Powiedzcie na co zwrócić uwagęprzed końcem gwarancji, żeby wykorzystać ją do bólu ?
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:07:59 wysłana przez Janmor »

lifeson

• Gość
poszukaj, bo chyba byl juz taki temat.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
na 100% alternator.....:D
a topic faktycznie taki byl, caliem nie dawno >> tam bedize wiecej szczegolow
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

GAK

• Gość
jak ktos znajdzie to prosze o link... bo szukalem i jakos nie bardzo widocznie temat byl inny niz gwarancja koniec itp...

MJ

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
widocznie temat byl inny niz gwarancja koniec itp...

Wlasnie taki mial temat - sam go zalozylem. Na co zwrocic uwage ? Na wszystko co istotne. Ja pod koniec gwarancji smarowalem rozrusznik (od dawna brzeczal ale zwlekalem), wymienialem tarcze hamulcowe (wykryli przypadkowo w Norauto ze sa do wymiany) i silnik wycieraczek (zepsul sie jakies 3 m-ce przed gwarancja ale tez zwlekalem). Odnosnie tarcz byly 2 osobne watki mojego autorstwa, a o rozruszniku chyba bylo w tym glownym.

CarinaGTI

• Gość
katalizator + sprawdzić ukł wydechowy, rozrząd, alternator, rozrusznik

grzybek-r

• Gość
mi sie udalo zmienic amorki z przodu

Lapa

• Gość
Cytat: grzybek-r
mi sie udalo zmienic amorki z przodu

Na jakiej podstawie ci wymieniali? Teoretycznie powinien być problem jak z tarczami opisywanymi wcześniej?

Aha objawy uszkodzenia/zużycia rejestrowałeś w czasie normalnej eksploatacji czy na testerze?

MJ

• Gość
Kvarek, po prostu podjedz do jakiegos zaprzyjaznionego mechanika albo np. do Norauto i powiedz ze konczy sie gwarancja i niech sprawdza co moga. W wlasnym zakresie mozesz np. dokladnie obejrzec lakier (podobno byly wypadki korozji w wykroju tylnej klapy pod uszczelkami).

A drugiej strony - nie panikuj i nie szukaj na sile usterek :)

GAK

• Gość
Cytat: MJ
mozesz np. dokladnie obejrzec lakier (podobno byly wypadki korozji w wykroju tylnej klapy pod uszczelkami).

oooo u mnie w bialym yarku to tam jest bardziej rudo niz bialo... ;) mam zamiar nie odpuscic... klape juz mi robili 2 razy i znowu wyszlo... myslicie ze juz moge sie domagac wymiany calej klapki?

alan03

• Gość
Cytat: GAK
Cytat: MJ
mozesz np. dokladnie obejrzec lakier (podobno byly wypadki korozji w wykroju tylnej klapy pod uszczelkami).

oooo u mnie w bialym yarku to tam jest bardziej rudo niz bialo... ;) mam zamiar nie odpuscic... klape juz mi robili 2 razy i znowu wyszlo... myslicie ze juz moge sie domagac wymiany calej klapki?

o cholera... korozja w Yarisie? Dla mnie coś niepojętego :bojjjjjjjjjj
może po prostu ta klapa brudna była ;)

grzybek-r

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
Na jakiej podstawie ci wymieniali? Teoretycznie powinien być problem jak z tarczami opisywanymi wcześniej?

Aha objawy uszkodzenia/zużycia rejestrowałeś w czasie normalnej eksploatacji czy na testerze?

jak jest sie upierdliwym i chce sie wykorzysta serwis (a co ) to wszystko sie da zrobic....

flymar

• Gość
Właśnie. Widziałem w jakimś autohandlu model bodajże z 2002 r (biały) i wyraźnie wychodziły na nim ślady rdzy u góry tylnej klapy. A w moim (1999) podrdzewiała jest śrubka trzymająca tylną wycieraczkę:>

adi

• Gość
Cytat: flymar
A w moim (1999) podrdzewiała jest śrubka trzymająca tylną wycieraczkę:>

norma na szzcescie tego nei widac bo jest przykryta :lol:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl